MET GALA 2018

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Met Gala, 1948’den beri kostüm enstitüsü yararına yapılan New York Metropolitan Müzesinde düzenlenen bir etkinliktir. Her yıl yeni bir konseptle sergi kapılarının açıldığı gecenin başkanlığını uzun zamandır Anna Wintour üstleniyor. Bu senenin konsepti ise yüksek modanın katolik dünyayla buluştuğu Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination(Efsane Figürler: Moda ve Katolik Hayal Gücü). Konsept gereği bol bol taçlar, pelerinler ve ince işlenmiş detaylar gözler önüne serildi. Normal bir kırmızı halı etkinliğinde şık olarak değerlendirilebilecek kıyafetler ise modanın Oscarları olarak anılan Met Gala’da sönük kaldı. Konsept dışı kalmayı tercih edenler olmasına rağmen Met Gala’nın en önemli yanı ise şık ve iddialı olmaktan öte konsepti iyi ve doğru bir şekilde yorumlayıp taşıyabilmek.

Ariana Grande

Ariana Grande, Vera Wang marka elbisesiyle konsepti çok doğru yerden yakaladı. Tasarımcı elbiseyi çizerken Sistine Chapel’in tavanındaki Michelangelo tablosundan esinlendi. Elbise, ipek organze kumaş kullanılarak modern dokunuşlarla tamamlandı.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez her zamanki stilisti Rob Zangardi ile galaya hazırlandı. Üzerinde taş işlemeli dev bir haç figürü olan Balmain elbise siyah devekuşu tüyü bir kuyrukla devam ediyordu. Tasarımcı Olivier Rousteing özel olarak tasarladığı elbisede Vogue dergisinin 1988 yılındaki kapağından esinlenerek konsepti yorumladı.

Rihanna

Uzun zamandır Met Gala’da büyük başarılar yakalayan Rihanna, Margiela imzalı kostümüyle bu sene de gecenin en başarılı yıldızı olarak anıldı. Rihanna’ya katolik esintili bu görüntü ile papayı andıran bir stil yaratıldı. İnci ve mücevher kaplı elbise, Cartier takılarla eşleştirildi.

Cara Delevingne

Cara, Maria Grazia Chiuri tarafından tasarlanan Dior kostümüyle galaya katıldı. Kullanımı artık yaygın olmasa da katoliklerin kiliselerde kullandığı geleneksel yüz peçeleri, hayal gücüyle birleşerek farklı bir açıdan kostüme uyarlandı. Pembe saçları ve sarıya boyanmış gözleri peçeyle beraber oluşturduğu görüntüyü daha da öteye taşıdı. Cara Delevingne, siyah dik paneller ile birleştirilerek tamamlanan elbisesiyle bu sene de konsepti doğru ve başarılı şekilde yorumlayanlar listesine adını yazdırdı.

Katy Perry

Katy Perry, birbirine bağlanan kristaller ile oluşturulan zırh ile örtülü altın renkli mini Versace elbisesine dev melek kanatları takarak konsepte uyum sağlamaya çalıştı. Birçok insana göre tam anlamıyla meleği andırsa da kimileri Victoria’s Secret meleklerinin kötü bir kopyası olarak değerlendirdi. Bu olumsuz eleştirilerin temel kaynağı ise kanatların arkadan yansıttığı görüntü oldu.

Çağla Altınordu

” Moda ışığınıza yakışandır. “
Bu yazıdaki referanslar:
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Çağla Altınordu

1997 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde eğitimimi sürdüyorum. Kumaşlara olan ilgim doğrultusunda işin ham maddesini öğrenmek için bu bölümü tercih ettim. Modaya olan tutkum ve mühendislik bilgilerimi birleştirebileceğim bir kariyer hedefim var. Modanın insanların kendi ışığıyla birleştiğinde anlam kazandığına inanıyorum ve bu inanç doğrultusunda insanların kendi ışıklarını bulup modayla birleştirmesine katkı sağlamak amacıyla yazıyorum.

Çağla Altınordu has 15 posts and counting. See all posts by Çağla Altınordu

MET GALA 2018” için 2 yorum

  • 2 Temmuz 2018 tarihinde, saat 18:02
    Permalink

    Merhaba Çağla,
    Web siteni çok beğendim. Yazına bayıldım. Yeni yazılarını heyecanla bekliyorum.
    Takipteyim

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir