Gigi Hadid ve Sonsuz Modellik Hayatı

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi spotify‘da dinleyebilirsiniz!

Son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden biri kuşkusuz Gigi Hadid. 2013’ten beri gerek modelliği gerekse özel hayatı ile gündemimizden hiç düşmeyen ünlü süper model 4 yıldır birliktelik yaşadığı sevgilisi Zayn Malik ile bir bebek bekliyorlar. Evet bebek doğru okudunuz. Eh bu kadar ikonik bir isme böylesine bir darbe etkisi yaratacak bir haber yakışırdı doğrusu. Peki Gigi Hadid modelliğe nasıl başladı? Bütün bunlar nasıl oldu? Kafanızdaki soruları bir yer not ettiyseniz haydi başlayalım!

Dünya bir toz bulutuyken (şaka). O kadar başa gitmek istemezsiniz diye Gigi’nin doğumuyla hemen başlıyorum. Jelena Noura Hadid bilinen ismiyle ‘Gigi Hadid’ 23 Nisan 1995 tarihinde, kendisi gibi annesi de model olan Yolanda Hadid’in ilk ve emlak kralı olarak anılan babası Mohamed Hadid’in 3. çocuğu olarak Los Angeles, California’da dünyaya geldi.

Fotoğrafları o kadar tatlı ve bir o kadar güzel ki, bebek olsa da Gigi’yi sevsek. Umarım kendi bebeği de bu kadar tatlı ve sevimli olur şunun yanaklarına bakııın (yazar kendini kaybediyor).

Modellik hayatı ise doğduğunda başladı diyebiliriz. Abarttığımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü 1997 yılında Baby Guess markası için sevgili Gigi’miz kamera karşısına geçmişti. Annesinin de modellik geçmişi olması dolayısıyla pek çok tasarımcının dikkatini çeken bir çocuk haline gelmişti.

Dişleriniz yine Gigi’nin tatlı bebekliği ve çocukluğu dolayısıyla kamaşabilir benden söylemesi. Ancak modelliğini bu dönemde çok uzun sürdürmedi (bebek olduğu için olabilir mi?). Okula dönüp biz faniler gibi eğitimini devam ettirdi. Biz faniler gibi dediysem de günlük hayatında da ‘it girl’ olmaya devam ediyordu.

Okul takımında voleybol kaptanlığı, profesyonel olarak at biniciliği eğitimleri ile Malibu Lisesi’nden mezun oldu. Okul hayatını bu şekilde dolduran Gigi’miz bu süre zarfında herhangi bir projede yer almadı. 2012 yılına kadar eğitim hayatını normal bir şekilde devam ettiren Gigi Hadid, işte şimdi bomba gibi dönüyordu. 2011 yılının yaz aylarında hepimizin yine yakından takip ettiği diğer modellerin de ajansı olan IMG ajans ile bir anlaşma imzalayan Gigi resmi olarak modelliğe girişini yapmıştı. Ertesi yıl ise bebekliğinde bile modelliğini yaptığı Guess markası, Gigi’yi marka yüzü seçti ve böylece profesyonel olarak ilk projesinde boy göstermeye başladı.

2013 yılında New York’a taşınan ve New School Üniversitesi’nde ‘criminal psychology’ eğitimi almaya başlasa da okul ve modellik çok bir arada gitmedi ve bir süre eğitimi askıyı aldı. Gigi’miz eğitim hayatına ne kadar önem vermek istese de modellik dünyası ve sayısız proje onu bekliyordu ama haberi yoktu. Hadid, ilk defa 2014 yılı Şubat ayında New York Moda Haftası’nda Desigual’ın defilesinde podyumda yürüdü.

Tabi ki söz bize düşmez ama modellik hayatı içerisinde Gigi’nin en kötü podyumu olabilir. Ama her şeyin bir ilki vardır değil mi? Gigi bu podyumun ardından ‘Salı günü ilk defa bir podyuma çıktım bu benim için çılgıncaydı ve çılgıncaydı idolüm Candice Swanepoe ile de yürümek istiyorum.’ şeklinde tatlı ve bir o kadar da heyecanlı bir açıklamada bulunmuştu. Aynı podyumda kardeşi Bella Hadid’te boy göstermişti bu arada. Ama o başka yazının konusu ilgilisi Bella’nın da podyum look’una bakabilir.

Elle Fransa ve Vogue Paris dergilerinin bir dönem genel yayın yönetmenliğini yapan Carine Roitfeld’in kariyerine, bu dergilerde sonra vermesinin ardından bütün tecrübelerini göstermek istediği CR Fashion Book dergisini çıkarmaya başladı. NYFW’te kendini gösteren Gigi aynı ay bu derginin kapağında yer aldı.

Kariyerinde hızlı bir şekilde ilerleyen Gigi, aynı yıl içerisinde Tom Ford’un sonbahar/kış gözlük koleksiyonu için Patrick Schwarzenegger ile birlikte bir projede yer alırken Daily Front Row dergisinin Fashion Media Awards töreninde ev sahipliği yaptı. 2015 yılı ise Gigi’nin artık kendini daha çok gösterdiği ve herkesin de onu aradığı bir modele dönüşmesine başladığı bir yıl oldu. 2015 yılında Pirelli takviminde yer aldı.

Aynı yılın Ocak ayında Maybelline markasının elçisi oldu. İsminin daha çok duyulması ile birlikte Gigi 2015 yılında moda haftalarının aranan yüzüydü. Öyle ki o yıl, Marc Jacobs, Chanel, Michael Kors , Jean Paul Gaultier ve Max Mara gibi ünlü markalar için podyumda boy gösterdi.

Aynı yıl şu an bile hala ‘best friend’i olan Taylor Swift’in ‘Bad Blood’ klibinde yer alan Gigi tabi ki o beklenen sona ulaşacaktı. Victoria’s Secret meleği olmak. 2015 yılının son ayları Gigi Hadid melek oldu olmadı haberleri ile araştırmalar yaparken ve kıskançlıktan çatlarken evet haberler doğru idi Gigi’miz melek olmuştu.

Gigi bu dönemden sonra sayısız Vogue kapağında yer aldı (ABD, Paris, İtalya, İngiltere, Japonya, İspanya, Avustralya, Brezilya, Hollanda, Almanya, İtalya, Çin). Doğal olarak dediğinizi duyar gibiyim. Ocak 2016’da ise Tommy Hilfiger’ın  iç çamaşırı, giyim ve koku kapsamında küresel marka elçisi oldu. Öyle ki devamında Tommy Hilfiger ile birlikte Gigi adlı bir kapsül koleksiyonu tasarladı ve podyumda yine kendisi ve tabi ki kardeşi Bella vardı. 2016 yılının sonunda British Fashion Awards töreninde yılın uluslararası en iyi modeli ödülünü alarak sezonu bitirmişti.

2017 yılında Vogue kapağında iyice yerini alan Gigi’miz artık kapakları sevgilisi artık bebeğinin babası Zayn Malik ile paylaşıyordu. Çok ses getiren ve çift olarak da sevilmelerine sebep olan çekimler bugün hala konuşuluyor. Öyle ki Gigi 2017 yılından sonra dev markaların en çok aranan modeli olurken, yine bu markaların baş modeli olarak podyumlarda yerini alıyordu. Gigi’nin biyografini araştırırken öyle çok modele, markaya öncülük yaptığına dair bilgilere sahip oldum ki buraya çıktığı sayısız podyumu, yaptığı iş birliklerini yazarak ne sizi ne de kendimi daha fazla üzmek istemiyorum (evet kıskançlık duygusu). 2 yaşından beri kameralar önünde, spot ışıklarının altında olan Gigi’miz şimdi bebeği için yeni gelinlerin tatlı telaşı kıvamında gün sayıyor.

Umarız bebeği de kendi gibi başarılı, güzel tatlı olur. Daha fazla iltifat etmek istemiyorum bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle (biraz kenarda ağlamaya gidiyorum).

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için spotify sayfamızı ziyaret edin!


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar: peoplepill.com/people/gigi-hadid/


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir