Dilara Fındıkoğlu | Geçmişin Geleceğinde

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Kendine inandı, kendi olmaya inandı.

Kimseye benzemesine, popüler olanı takip etmesine gerek olmadığına inandı.

Farklı olmaya, içinden gelene inandı.

Takip etti, araştırdı, öğrendi, denedi, kendi olanı yaptı.

Dilara Fındıkoğlu.

Gotik ama romantik, günümüzde ama aslında tüm geçmişlerde ve gelecekte. Kimseye benzemiyor ama içinde kendi farklı hallerini barındırıyor.

#encoreCSM

Moda tasarımı eğitimini kafasına koyduğu şekilde Londra’da Central Saint Martins’te aldı. Farklılığı ilk gününden dikkat çekmeye başladı ve hep fark edildi, şaşırttı. Başarısı, isteği ve fark edilirliği nedeniyle mezuniyet basın şovunda kendi bitirme koleksiyonunu sunabileceğinden emindi. Ama öyle olmadı, seçilemedi. Ve o da mezuniyeti kendi şovuna dönüştürdü. Diğer seçilemeyenlere de ulaşıp okul bahçesinde kendi şovlarını düzenlediler. Okul yönetimi yapamayacaklarını söylese de, yaptılar ve okulun basın şovundan çok daha fazla ilgi gördüler. Bu alternatif defile İngiliz Guardian ve Vogue gibi önemli basın bültenlerinde yer aldı. Ve bu defile #encoreCSM etiketiyle Central Saint Martins geleneğine dönüştü. Dilara Fındıkoğlu’nun adını duyurduğu mezuniyet koleksiyonundaki parçalar Natalia Vodianova, Mariacarla Boscono, Lindsey Wixson gibi ünlüler tarafından giyildi. Mezun olduğu gün kendini, farklı olacağını ve daha çok iyi işler yapacağını hızlı bir girişle göstermiş oldu.

Natalia Vodianova 35.doğum gününde Dilara Fındıkoğlu tasarım kıyafetiyle

Tasarımları mezuniyet şovuyla başlayıp dikkat çekmeye devam etti. Dünya yıldızı olarak adlandırılan kişiler tarafından önemli etkinliklerde tercih edilmeye başlandı ve adını duyurmaya devam etti.

CR Fashion Book dergisinin çekimleri için kıyafet hazırlaması istendi fakat tasarımların Rihanna tarafından giyileceğini bilmiyordu. Fotoğraf çekimini Terry Richardson yaptı ve kapakta yer aldı.

Lady Gaga, desteklediği ve sıkça tasarımlarını tercih ettiği Dilara Fındıkoğlu’nu “Geleceğin Yıldızı” olarak tanımlıyor. Albüm tanıtımı, koleksiyon lansmanları ve rol aldığı American Horror Story dizisinde de tasarımcının parçalarını giymeyi tercih etti.

Time dergisinin Game of Thrones kapağında Lena Headey (Cersei Lannister) tarafından Dilara Fındıkoğlu tasarımı tercih edildi.

Madonna, Kendall Jenner, Bella Hadid, Christina Aguilera, Rita Ora ve birçok isim daha onun tasarımlarını giyiyor.

Vogue İtalya çekimleri, Kendall Jenner Dilara Fındıkoğlu tasarımı kıyafetiyle

Tilda Swinton ve Dilara Fındıkoğlu

Markasının imajı ve tanıtımının yanında onun popüler kültürün parçası olmaktan daha fazla önemsediği mesajları var. Koleksiyonlarında vermeye çalıştığı mesajlar, şiddetten çocuk gelinlere değindiği konular var. Popüler olanın değil benimsediği kültürlerin yanında. Bunları duyurmak, yaptıklarıyla bir şeyleri değiştirebilmek istiyor.

Kendi hayalini buldu, hayalinin peşinden sevdiği tasarımcının okuduğu okula kabul oldu, ailesini ikna etti. Başarısıyla da ne kadar doğru bir şey yaptığını gösteriyor.

Merak edilesi ve heyecan verici tasarımlarıyla Dilara Fındıkoğlu’nu adını daha çok duymamız muhtemel. Sıradışı fikirlerinin görsele dönüşmüş yeni hallerini görmeyi heyecanla bekliyoruz.

Kendi olma, kendini bulma, kendine inanma.

Tüm bu popülaritenin yanında bu tasarımlarının somutlaşma sürecinin en önemli bileşenleri olduğunu düşündüğüm üç şey.

Ne olursak olalım, olmamız gereken ilk şey, kendimiz.

Kendinizle kalın, başkalarının özgünlüklerinden ilham alın. Ayrıca onun dünyasına küçük bir yolculuk yapıp, dünyasını onun İngiliz aksanıyla dinlemek için mutlaka NOWNESS videosunu izleyin, linki aşağıda.


Bu yazıdaki referanslar: NOWNESS, My Place: Dilara Fındıkoğlu

Dilara Fındıkoğlu

Dilara Fındıkoğlu Instagram

Vogue, Karşınızda: Dilara Fındıkoğlu

Vogue, Natalia Vodianova Celebrated Her 35th Birthday in this Young Turkish Designer’s Dress

NTV, Time’ın Game of Thrones kapağında modacı Dilara Fındıkoğlu imzası

Hürriyet, Lady Gaga, Dilara Fındıkoğlu tasarımlarıyla Tokyo’da

Renee Ruin


Gülin Selçuk

” En moda ruhumuza yakışan”


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir