Zac Posen

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Herkese selam! Bu yazımda birçoğunuzun kırmızı halılarda sıklıkla tasarımlarını gördüğü ve modaya biraz meraklı olup takip edenlerinse onun naif çizgisini, etiketlere bakmaya gerek kalmadan hemen anlayabildiği Zac Posen’dan bahsetmek istiyorum. Elbette ki bunun bir sebebi var. Hem de maalesef moda dünyası için çok üzücü bir sebep. Ünlü moda tasarımcısı Zac Posen, kendi adını taşıyan markasını kapattı.

Markadan yapılan bir açıklamayla “Zac Posen moda ve aksesuar markasının sahipleri şirketin çalışmasına son verme ve varlıklarının düzenli bir şekilde elden çıkarılmasına karar vermiştir” denildi. Açıklamada ayrıca, “Şirket Yönetim Kurulu, bu zor kararı, işletmelerin kapsamlı bir incelemesini yaptıktan sonra endişe verici bir satış süreci takibi sonucu vermiştir. Yönetim Kurulu bu sonuçtan hayal kırıklığına uğramıştır ancak faaliyetlerine devam edememektedir ve bu aşamada düzenli bir elden çıkarmanın en iyi hareket tarzı olduğuna inanmaktadır.” denildi.

Şimdi bu üzücü haberi ardımızda bırakıp Zac Posen’ın hayatından, markasından ve kariyerinden bahsedelim.

Babası ressam, annesi avukat olan Zac Posen, 24 Ekim 1980 tarihinde New York’ta doğmuş ve burada büyümüştür. Küçük yaşlarından itibaren modaya ve sanata ilgi duymuş ve ailesi de onu bu alana yönlendirmiştir. 16 yaşındayken Yaz okulu programları mevcut olan Parsons School of Design’da dersler almış ve sonrasında New York Metropolitan Museum’da Kostüm Enstitüsü’nde 2 yıllık bir staj yapmıştır. Ivy League okullarından olan Brown Üniversitesi’ne kabul almış fakat Londra’da bulunan Central St. Martin’s Sanat ve Tasarım okuluna gitmeye karar vermiş ve burada Moda Tasarımı eğitimi almıştır.

Londra’da üniversite eğitimini alırken masraflarını karşılayabilmek adına kişiye özel tasarımlar yapmaya başlamış ve 2001 yılında tasarımlarından biri New York Times Magazine’de yer almıştır. Okulunu bitirdikten sonra New York’a geri dönmüş ve annesi tarafından yönetilen Outspoke adında bir marka kurmuş ve tasarımları Henri Bendel’da satılmaya başlamıştır.

İlk defilesini Şubat 2002’de New York’ta gerçekleştirmiştir.

Kariyerindeki önemli sıçramalardan birini, 2002 yılında gerçekleşen Star Wars Episode II—Attack of the Clones filminin Londra’daki ilk gösteriminde Natalie Portman sayesinde yaşamıştır. Portman, Zac Posen imzalı bir elbise ile galaya katılmış ve bu sayede Posen adından söz ettirmeyi başarmıştır.

 İlerleyen yıllarda ise Sarah Jessica Parker,Nina Dobrev, Miley Cyrus, Katie Holmes, Emily Ratajkowski, Rihanna, Oprah Winfrey, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow gibi Hollywood’un en ünlü kadınları tarafından birçok etkinlikte tasarımlarıyla adından sıkça söz ettirmiştir.

Tabi ki en etkileyici olan ve benim de en sevdiğim tasarımı sona bıraktım. Claire Danes’in 2016 yılında düzenlenen ‘’Teknoloji Çağı’’ konulu Met Gala’da giydiği o sihirli elbise! Daha önce Met Gala yazımda bahsetmiş olduğum gibi her sene gala için bir konu belirleniyor ve davetli listesi de bu konuya göre kostüm seçimi yapıyor. Danes’in kostümü kırmızı halıda da güzel evet ama karanlıkta adete büyülü bir elbise oluyor!

Şimdi de sizleri böyle güzel ve farklı tasarımlar yapmış bir modaevinin tasarımcısı Zac Posen’ın o güzel tasarımlarının yer aldığı birkaç fotoğrafla yalnız bırakıyorum.


Ayşe Katılmış

Fashionziner New Author ”


Bu yazıdaki referanslar: notablebiographies.com/news/Ow-Sh/Posen-Zac.html

britannica.com/biography/Zac-Posen


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Ayşe Katılmış

Herkese merhabalar! Ben Ayşe Katılmış. İlk yazımda öncelikle kendimden bahsedip biraz kendimi tanıtmak istiyorum. Ben kim miyim? Kısa bir özet geçecek olursam; ben, 13.01.1995 tarihinde –yani 22 yaşındayım- İstanbul’da doğdum ve büyüdüm, şuanda da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünde eğitim görmekteyim.

Ayşe Katılmış has 8 posts and counting. See all posts by Ayşe Katılmış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir