WGSN AW 20/21 RENK TRENDLERİ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

WGSN, trend analizi başka bir deyişle trend forecasting konusunda dünyanın önde gelen firmaları arasında yer almaktadır. Merkezi Londra’da bulunan WGSN, moda sektörüne hizmet vermekte ve trendlere öncülük etmektedir. Sonbahar/Kış ‘20/21 trendleri hakkında verdikleri bir seminere katılma şansım oldu. Peki bizleri yeni sezonda neler bekliyor, neler trend olacak ve neler raflara kaldırılacak. Bu sorulara yaptıkları öngörüler ile ışık tuttular. Seminerde trendler; sezon renkleri, kadın/erkek giyim ve aksesuarlar olmak üzere ayrı başlıklar altında incelendi. Sezonun anahtar renklerini bu yazıda, aksesuar ve giyim başlıklarını ise başka yazılarımda yazıyor olacağım.

Sezonda tasarımcıların renk paletlerine etki eden 5 ana renk görülüyor. Bu renklerin ortaya çıkışında gündelik yaşantının, mevsimin ve beliren yeni zevklerin etkili olduğu söyleniyor. Aynı zamanda gittikçe ön plana çıkan sürdürülebilirlik ilkesinin ise renk paletlerinde etkisi oldukça fazla. Anahtar renklerin ilham kaynağı doğa olarak gösteriliyor. Bu bağlamda sezonlar arası geçişte, doğaya daha az zarar veren renkler ön plana çıkıyor. Böylece trendler sürdürülebilirliğe katkı sağlamış oluyor. Sezonda pastel ve parlak renkler, ara tonlar ile dengeleniyor. Bu ara tonların sıcaklık veren etkisinin serin tonlar ile dengelenmesi tavsiye ediliyor. Aynı zamanda yazdan kışa geçiş sezonu olduğu için parlak ve cesur renk seçimlerinin de görüleceği söyleniyor.

Neo Mint (Neo Nane)

Neo mint renginin İlkbahar/Yaz ’20 trendleri arasında olacağı ve bu etkinin Sonbahar/Kış ‘20/21 sezonunda da devam ederek güncel bir etki yaratacağı düşünülüyor. Renk “bilim ve teknolojiyi doğa ile uyumlu hale getiren taze bir ton” olarak tanımlanıyor ve ayrıca “serin, fütüristik teknolojiyi hissettiren aynı zamanda da doğa ile bağlantılı” diyerek anlatılıyor. Bu rengin, vurgulu tasarımlarda ya da spor ayakkabılarda kullanılabileceği gibi aksesuarlarda kullanılarak küçük dokunuşların da yapılabileceği söyleniyor.

Cyber Red (Siber Kırmızı)

Kırmızının büyük bir ticari başarı yaratması ve sezonlar arası popülaritesinin düşmemesi onu bu sezon da trend haline getiriyor. Ancak hiçbir rengin evrilmeden hayatına devam etmediği gibi kırmızı da form değiştirerek bu sezon cyber red tonu ile karşımıza çıkıyor. Dijitalleşen dünyanın bir sonucu olarak kişiler dijital etkili içeriklere daha fazla yöneliyor. Dijital bir kırmızı olarak tanımlanan cyber red ise bu bağlamda kişinin hayat görüşüne daha fazla uyum sağlıyor. Parlak, enerjik ve kışa uygun bu renk gündelik giyime taşınması ile adrenalini yükseltiyor.

Soft Moss (Yumuşak Yosun)

Soft Moss ana hatları yeşil olan yosun tonlarının gri etkileri barındırmasıyla oluşuyor. Bu gri etkiler hem erkek hem de kadın giyimde rahatça kullanılmasına katkı sağlıyor. Doğal ve taze bir etki yaratması yanında pastel renklere yönelimi de destekliyor. Aynı zamanda Avrupa’nın 2020 stratejisi kapsamında sürdürülebilirlik büyük önem taşıyor. Bu sebeple doğal ve otantik ürünlere ilgi artıyor. Yeşil ve tonları ise sürdürebilirlik sayesinde 20% oranla tasarımlarda daha çok görülüyor.

Composite Grey (Beton Gri)

Betonlaşan bir dünyada gri artık doğaya ait bir renk olarak tanımlanıyor. Mimaride beton kullanımından alınan ilhamla composite grey hayatımıza giriyor. Gri tonları Avrupa’da sıkça tercih ediliyor. Nüfusun 72%’sinin şehirde yaşaması, bu tercihte büyük bir etki yaratıyor. Daha formal ve minimal stillere geri dönüşün habercisi olan composite grey, sokak giyimini de daha şık bir hale getiriyor.

Furnace (Kızgın Ocak)

Furnace, yapısında barındırdığı turuncu ve kahverengi birleşimi sayesinde ılık ve doğal etkili bir görüntü sunuyor. Tüm yaş grupları ve tüm cilt tonlarına uyum sağlaması sayesinde gündemden hiç düşmeyen insan eşitliği ilkesine destek sağlıyor. Kahverengi tonlarını güncellemek için kullanılmasının yanı sıra erken sonbahar ve kış ürünlerinde karşımıza çıkması bekleniyor.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Çağla Altınordu

” Moda ışığınıza yakışandır. “


Bu yazıdaki referanslar: WGSN


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Çağla Altınordu

1997 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde eğitimimi sürdüyorum. Kumaşlara olan ilgim doğrultusunda işin ham maddesini öğrenmek için bu bölümü tercih ettim. Modaya olan tutkum ve mühendislik bilgilerimi birleştirebileceğim bir kariyer hedefim var. Modanın insanların kendi ışığıyla birleştiğinde anlam kazandığına inanıyorum ve bu inanç doğrultusunda insanların kendi ışıklarını bulup modayla birleştirmesine katkı sağlamak amacıyla yazıyorum.

Çağla Altınordu has 15 posts and counting. See all posts by Çağla Altınordu

WGSN AW 20/21 RENK TRENDLERİ” için 2 yorum

  • 25 Kasım 2019 tarihinde, saat 11:37
    Permalink

    Merhaba ;

    2021-2022 ile ilgili kış sezonu için renk trendleri belli mi ?
    Bu trendlere nereden ulaşabilirim ?
    Trendler o yıl içerisindeki etkinliklere göre mi şekilleniyor?

    Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
    İyi günler…

    Yanıtla
    • 26 Kasım 2019 tarihinde, saat 00:39
      Permalink

      Merhaba, ben bu yazıyı WGSN seminerine katılarak elde ettiğim bilgiler doğrultusunda hazırladım. İstediğiniz sezon hakkında şuanlık bilgim yok ancak başka bir seminer olursa ve katılırsam mutlaka sizinle paylaşırım.
      Trendler genel hatlarıyla gelecekte olabilecek olaylar, düşünce akımları, insan davranışlarının evrimi ve bakış açıları gibi faktörler doğrultusunda tahmin ediliyor ve müşteriye sunuluyor. Bunlar sadece öngörü olarak değerlendirilebilir. Asıl kararı müşteri reyonda veriyor diyebiliriz.
      Umarım cevabım yeterli olmuştur.
      İyi günler dilerim.

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir