Vintage’in Başkenti: TOKYO

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Herkesin takip ettiği, dünyanın en büyük markalarının vintage mağazaları sessiz ve temiz New York olarak bilinen Tokyo’nun kalbinde bulunuyor.

Moda çoğu zaman kendisini tekrar eden bir düşkünlüktür. Birçoğumuz geçmişten kalan tarzlardan ilham alırız. Özellikle 90’lar ve 2000’ler günümüz modasına da yansımış durumda.

Tokya sokaklarında bulacaklarınız ise 90’ların ve 2000’lerin yanı sıra; 70’ler, 80’ler, hatta 1800’ler; Louis Vuitton, Hermès, Chanel.. Eşinin bir başka yerde bulunması belki de imkansız gömlekler, ceketler; tarzınızı tamamlamak için saçlarınıza farklılık katacak taçlar, tokalar; tek başına şıklık sağlayacak benzersiz küpeler; kalını, incesi, taşlısı olan kemerler; zarif duruşlarınızın altına yakışacak sayısız modelde ayakkabılar; kadınların en önemli aksesuarlarından biri olan sayısız çeşit çantalar.. Chanel çantaların her rengini, her boyunu, her modelini bulmak mümkün. En gözde parçalar olan çantaların yanı sıra, rengarenk cüzdanlar, altın renkli küpeler, birbirinden farklı tarzda kemerler, şallar da mevcut. Fiyatlar dünya çapındaki etiketlerden ya daha ucuz ya da çok daha az pahalı.

Tokyo’nun en popüler alışveriş bölgelerinden birkaçından bahsedecek olursak bunlar: Shibuya, Ritzy Ginza ve Tokyo’daki alışverişin zirvesi olan Shinjuku’dır.

Modern tarzdan sıkılanlar, geçmişin izlerini üzerinde taşımaktan hoşlananlar, geleneksel modadan vazgeçemeyenler için muhteşem bir şölen olan Japon butikleri tam sizler için. Yolu düşenler, yolunu düşürenler ya da bir gün yolu düşecekler için bazı butiklerin linklerini sizler için aşağıya bırakıyorum.

Herkesin kendi tarzına uygun parçalar bulabileceği mağazalar haftanın her günü ziyaretçilerine açık. Shinjuku bölgesine ulaştığınızda, herkesi güler yüzle karşılayan Japon halkına bu dükkanları sorarsanız size hemen yardımcı olacaklardır.

 Alışverişin her türlüsünü sevenler için giyimin yanı sıra koltuklarınız için renk renk kumaşlar, eviniz için hem modern hem antika tarzda bin bir çeşit aksesuarlar, bahçe gereçleri, plaklar, orijinal tasarımda avizeler ve tablolar da vitrinlerde yerlerini almış durumda.

Mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerin işini kolaylaştıracak birçok tasarım, kurabiyelerine değişik şekiller vermekten hoşlananlar için ise yüzlerce kalıp seçeneği bulunuyor.


Zeynep ALTUNTOP

“İçinde iyi hissettiğin kadar moda..”


Bu yazıdaki referanslar:

AMORE VINTAGE Shibuya-Tokyo, Japan (close to Harajuku) amorevintagetokyo.com

instagram.com/amore_tokyo/

EVA FASHION ART evavintagetokyo.com/

KESHIKI keshiki-tokyo.shop-pro.jp/?mode=cate&cbid=1701716&csid=0

THE SUN GOES DOWN thesungoesdown.jp/

TORO facebook.com/torovintage


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir