MODA VE MİMARLIK – LOUIS VUITTON TOKYO MAĞAZASI

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi spotify‘da dinleyebilirsiniz!

Son yıllarda ünlü moda markaları, moda tasarımının yanı sıra  sanat ve mimarlık alanlarında yaptıkları işbirlikleri ile de ses getiriyor. Koleksiyonlarında kullandıkları sanat tarihi öğeleri, mağaza tasarımları, açtıkları sergiler ve müzeler ile sanat ve tasarımın farklı alanlarında uygulamalar yapıyorlar.

Son zamanların ses getiren uygulamalarından biri ise Louis Vuitton’un Tokyo’daki mağazasının cephe ve iç mekan tasarımı oldu.

Tokyo alışveriş bölgesi olan Ginza Namik’de bulunan, 1981 yılından beri Louis Vuitton’a ait olan bina, daha modern bir görünüşe sahip olmak için yenilendi. Binanın cephesi  mimar Jun Aoki tarafından, su dalgaları ve suyun akışkanlığındaki dinamizmi yansıtan bir su kütlesi olarak tasarlandı. Cephesindeki organik etkiyi devam ettiren iç mekan ise mimar Peter Marino tarafından tasarlandı.

Dichroic film kaplama ile oluşturulan, su yüzeyindeki yansıma ve dalgalardan ilham alan cephe,  günün her saati gökyüzü ve etraftaki binaların farklı açılardan yansımaları ile değişerek, Ginza bölgesinde hareketli yaşama da gönderme yapıyor.

Yedi katlı binanın tüm cephesi opak olarak tasarlanırken giriş katında bulunan açıklık, hem binaya dinamizm katıyor, hem de Peter Marino tarafından tasarlanan iç mekan hakkında dış dünyaya ipuçları veriyor.  

Marino’nun iç mekan tasarımında kullandığı eğrisel çizgideki birçok obje, su ve gökyüzüne referansla dış mekanın organik estetiğini vurguluyor. Binanın giriş katında sizi asılı büyük deniz anaları karşılıyor ve dışarıdan ilgi çekici bir vitrin oluşturuyor. Akışkan formdaki camlarla çevrili ana sirkülasyon merdivenin etrafındaki duvarlar ise, Kimiko Fujimura’nın 1977 tarihli Wave Blue Line tablosundan esinlenerek tasarlanmış.

Yedi katli binanın dört katı ana koleksiyon ürünlerine ayrılmış. Bu dört kat boyunca da deniz, gökyüzü, akışkanlık algılarını referans alan obje ve mobilya tasarımları bulunuyor. ilk üç katta kıyafet, ayakkabı, aksesuar kadın koleksiyonları, ikonik seyahat setleri yer alırken, dördüncü kat tamamen erkek koleksiyonlarına ayrılmış.

Binanın 6. katında VIP salonları, en üst katında ise Le Café V bulunuyor. Kafenin menüsü, Louis Vuitton’un ikinci kez işbirliği yaptığı Michelin yıldızlı şef Yosuke Suga tarafından özel olarak hazırlandı. Ayrıca Suga’nın Louis Vuitton için geliştirdiği çikolatalarının ilk serisi burada misafirlere sunulacak.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için spotify sayfamızı ziyaret edin!


Dilara Dağlı

” Moda sana kendini “sen” gibi hissettirendir.”


References: Archdaily, Louis Vuitton



Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir