New Gen by İMA SS20

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Her sezon Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’da gördüğümüz New Gen by İMA defilesi, ilkbahar yaz 2020 sezonunda Dream a Dream koleksiyonuyla görücüye çıktı. Türkiye’nin önde gelen moda okullarından biri olan İstanbul Moda Akademisi’nin lisans ve masterclass programlarından mezun olan 53 öğrenci jüri tarafından değerlendirildi. İçlerinden seçilen 13 öğrenci, Dream a Dream koleksiyonu altında toplanarak defilede tasarımlarını konuşturdu. Bu 13 genç ve yetenekli tasarımcılar ise; Altan Toygar Rona, Arda Paris Akay, Ayça Canan, Avishan Daneshfar, Beyza Nur Eyüboğlu, Engin Ekinci, Essin Bariş, Ezgi Karayel, Gülşah Aypak, Natallia Korkmaz, Senem Kula, Sevgi ve Sevilay Yıldırım.

Genç tasarımcılar, defile boyunca tempoyu hiç kaybetmedi. İzleyiciler, her yeni çıkan parçayı merakla bekledi. Dinamik kadrosuyla hepsi birbirinden başarılı bu 13 yetenek, modaseverlere dinamikliği çok iyi yansıttılar. Her birini ayrı ayrı beğendiğim defilede bazı parçalar benim için ayrı bir yere sahip oldu. Aralarından en çok Essin Bariş’in L3roussa adlı koleksiyonunu beğendim diyebilirim. Koleksiyonunda kullandığı pembe yanar dönerli kumaşı ilgi çekti. Neon detayları, pastel tonların arasında başarılı bir şekilde kullanarak koleksiyonunu zirveye çıkarmıştı. Payetli pantolonları gömleklerle bir arada kullanmış ancak bol kesim tercih etmesiyle de sportif havayı yakalamıştı.

Beyza Nur Eyüpoğlu’nun tasarımları ise erkek giyim olarak en ilgimi çeken koleksiyon oldu. Düşük omuzlu bol kesim ceketlerine hayran olmamak elde değil. Kullandığı mavi parlak kumaştan 90’lar tarzı kesim bir ceket takım yapması göz alıcıydı. Kot kumaşıyla beraber pastel sarı kullanması ise tasarımların koleksiyona uyum içinde karışmasını sağlamıştı.

Tasarımlarıyla bir diğer ilgi çeken genç yetenek ise Natallia Korkmaz oldu. Sıradışı koleksiyonuna Turya ismini vermiş. Turya’nın, ailesinin yaşadığı köyün ismi olduğunu ve koleksiyonuna ilham verdiğini söylüyor. Bir nevi kim olduğunun ve nereden geldiğinin hikayesini bu koleksiyonda konuşturuyor. Tasarımcı, Turya’dan kendisine miras kalan kültürü ve yapıyı koleksiyonuna ince ince işliyor. Kullandığı kar tanesini andıran figürlerle desenlenmiş kumaş, koleksiyona hareket katıyordu. Bir diğer ilgi çekici figür ise kirpikleri çiçek yaprağına benzeyen göz figürüydü. Koleksiyon çoğunlukla beyaz kırmızı ve lacivert renkleri arasında gidip geliyordu. Kullandığı saç aksesuarlar ise başlı başına bir tasarım harikasıydı. Tasarımcı tümüyle stili dinamik bir şekilde tamamlayarak ortaya harika bir iş çıkarmıştı.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Çağla Altınordu

” Moda ışığınıza yakışandır. “


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Çağla Altınordu

1997 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde eğitimimi sürdüyorum. Kumaşlara olan ilgim doğrultusunda işin ham maddesini öğrenmek için bu bölümü tercih ettim. Modaya olan tutkum ve mühendislik bilgilerimi birleştirebileceğim bir kariyer hedefim var. Modanın insanların kendi ışığıyla birleştiğinde anlam kazandığına inanıyorum ve bu inanç doğrultusunda insanların kendi ışıklarını bulup modayla birleştirmesine katkı sağlamak amacıyla yazıyorum.

Çağla Altınordu has 15 posts and counting. See all posts by Çağla Altınordu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir