2019 Woolmark Performans Yarışması’nın Kazananları

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Woolmark Performans Yarışması’nın 2020 kayıtları başladı.

Basın Bülteni | 15 Kasım 2019
2019 adidas x Woolmark Performans Yarışması’nın finalistleri, jüri üyeleri ve iki kazananı (ortada), Institut Français de la Mode, Fransa’dan Hyokyoung Lee ile Savannah College of Art and Design, ABD’den Hope Kemp-Hanson.

adidas ile The Woolmark Company, 2019 Woolmark Performans Yarışması’nın kazananlarını açıklıyorlar

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen özel bir etkinlikte, 2019 adidas x Woolmark Performans Yarışması’nın kazananlarının Français de la Mode, Fransa’dan Hyokyoung Lee ile Savannah College of Art and Design, ABD’den Hope Kemp-Hanson olduğu duyurulmuştur.

Woolmark Performans Yarışması, henüz kariyerlerinin başında olan yaratıcı beyinleri spor ve performans pazarında karşılaşılan sorunlara Avustralya Merinos yününün eşsiz doğal özelliklerinden istifade ederek yenilikçi ve ileri görüşlü ürün çözümleri geliştirmeye teşvik etmek üzere her yıl tertip edilen bir yarışmadır. Yarışmanın kazananları -yani bu yıl için Hope ve Hyokyoung- kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapma fırsatı yakalamaktadır. Bu yılın kazananlarından Hope, bu genç tasarımcının kariyerinde gerçek bir potansiyel gören spor devi adidas’ta üç aylık bir ücretli staj hakkı kazanmıştır; Hyokyoung ise, yenilikçi ve ticari açıdan uygulanabilir enerji üreten Merinos yünü iç katman giyim ürünü fikrini daha da geliştirmesi için 10.000 Euro para ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Bahsi geçen ödüllerin kime veya kimlere gideceğine, aşağıda sayılan saygın isimlerden oluşan bir jüri heyeti karar vermiştir:

  • Edward Crutchley – Dior/ Edward Crutchley, Uluslararası Woolmark Ödülü Erkek Giyim ve İnovasyon Ödülü kazananı;
  • Prof. Ellen Bendt – Tekstil Mühendisliği Profesörü, Hochschule Niederrhein;
  • Julie Davies – Proses İnovasyonu & Eğitim Desteği Genel Müdürü, The Woolmark Company;
  • Jörg Hartmann – Moda & Teknoloji Müdürü, STOLL;
  • Louis de Vos – Yetenek Bulma Müdürü, adidas;
  • Peter Bona, eski profesyonel kar kayakçısı + Dış Giyim, Pantolon, Tekstil Aksesuarları Tasarım Müdürü, Hugo Boss Athleisure;
  • Sabine Kühnl – Yazı İşleri Müdürü, Sportswear International;
  • Tillmann Studrucker – Kıdemli Tasarım Direktörü, adidas;
  • Urs Weber – Editör, Runner’s World Germany.

Etkinlikten sonra verdiği demeçte, “adidas’ta biz, spor aracılığı ile insanların yaşamlarını değiştirme gücüne sahip olduğumuza inanıyoruz.” diyen Tillman Studrucker, sözlerine şöyle devam etti: “Hope ve Hyokyoung’un işlerine baktığımızda, insanların sporun dönüştürücü gücünü tecrübe etmelerine olanak sağlama potansiyeli taşıyan ve inovasyon ile stili bir araya getiren büyük fikirlerin birçoğunda yünden faydalanıldığına bizi ikna eden konseptler gördük. Bu vesileyle, finale kalma başarısı gösteren bütün katılımcılara teşekkür ediyorum; gerçekten hepsi çok güçlü konseptler sundu ve bunların arasından seçim yapmak hiç de kolay olmadı.”

Giyeceklerin veri iletimi yapması fikrinden ilham alan Hyokyoung’un bu başarısı, fikrini daha da geliştirmesine olanak sağlayacak.

“Woolmark Performans Yarışması’nı kazanmak, dünya için faydalı olabilecek inovasyonların geliştirilmesine bir tasarımcı olarak katkıda bulunabileceğimi fark etmemi sağladı.” diyen Hyokyoung, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yarışmaya katılmanın en iyi yanı şu ki, bu süreç sayesinde bilişim teknolojisi (IT), bilim, moda ve tekstil gibi farklı alanlardaki en son inovasyonlar hakkında bir şeyler öğrenme fırsatı yakalıyorsunuz ve bu da, insanlar insanlığın daha iyiye gitmesi için birlikte çalıştıklarında insan yaratıcılığı ve hüsnüniyetinin gücünün nasıl da kendini göstermeye başladığını tecrübe etmenize olanak sağlıyor.”

Hope’un tasarımının ilham kaynağı ise Güney Kore kaykay hareketiydi.

“Bu benim için gerçekten inanılmaz bir fırsattı; sadece yünle inovasyon yapmaya ve yün hakkında bir şeyler öğrenmeye teşvik etmesi açısından değil, aynı zamanda bu insanların, bu olağanüstü yeni tasarım ailesinin bir parçası olmamı sağlaması açısından da.” diyen Hope, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yolculuğa katılmış olduğum için gurur duyuyorum ve buna imkân sağlayan herkese minnettarım.”

21 ülkedeki 115’ten fazla eğitim kuruluşundan kayıt yaptıran 1060’tan fazla öğrencinin katılım gösterdiği programın ikinci yılındaki bu geniş katılımcı çeşitliliği, kariyerlerinin ilk safhalarını planlama aşamasındaki öğrencilerin hem eğitim hem de inovasyon için ne denli istekli olduklarını gözler önüne sermiştir. 2019 adidas x Woolmark Performans Yarışması’nın 10 finalisti şunlardı:

Adilya BotabayevaRaffles Milano Instituto di Moda e DesignİtalyaAdilya’nın tasarımı, çok yönlülük ve sürdürülebilirlik özelliklerinin kesişim kümesine odaklanmaktadır.
Andrea CollettoPolitecnico di TorinoİtalyaAndrea’nın araştırmasının ilham kaynağı tutku ve hırsa dayalı yarış sporları olup, Andrea bu projesini kişisel deneyiminden yola çıkarak motosikletçiler için tasarlamıştır. Andrea’ya göre Merinos yünü, yeni performans seviyelerine ulaşma konusunda kilit öneme sahiptir.
Eleonora CocomazziRaffles Istituto Moda e DesignİtalyaEleonara’nın projesinde amaçlanan, kas ağrısını önlemek ve kas ağrısı ile mücadele etmektir. Eleonara bu projesinde, sürdürülebilirliği göz ardı etmeden, şerit geçirme tekniklerini mikroenkapsülasyon teknikleri ile bir araya getirmektedir.
Hannah GreenshieldManchester Metropolitan UniversityBirleşik KrallıkKoleksiyonunu ekstrem şartlarda yapılan Kutup Yolculuklarına dayandıran Hannah, elyafı gümüş ile harmanlayarak Merinos yününün doğal özelliklerini optimize etmeye ve sadece bir kutup gezisi süresince değil, aynı zamanda kullanıldığı kıyafetin ömrü boyunca da üstün bir performans gösterecek olan güçlü ve tamamen antimikrobik bir kumaş yaratmaya çalışmıştır.
Hope Kemp-HansonSavannah College of Art and DesignABDHope, Güney Koreli kaykaycıların hikâyesine hicivli bir bakışı simgeleyen darbe koruyucu gizli bir astar yaratmak suretiyle streetwear adı verilen rahat ve bol gündelik giyim tarzını kaykay ekipmanları ile harmanlamayı amaçlamaktır.
Hyokyoung LeeInstitut Français de la ModeFransaHyokyoung Lee’nin enerji üreten Merinos yünü iç katman giyim ürünü tasarımında amaç, bir atletin bedeninin ne durumda olduğunu izlemeye, atletin bedensel durumu ile ilgili veri iletimi yapılmasına ve gerekirse bir yardım sinyali gönderilmesine olanak sağlamaktır.
Jiachen ZhongInstitut Français de la ModeFransaMerinos yününün ve sentetik hibrit kumaşların esnekliğine ve dayanıklılığına odaklanan Jiachen Zhong, buradan yola çıkarak profesyonel e-spor kıyafetlerine vücut pozisyonunu düzeltici fonksiyonlar kazandırmaya çalışmaktadır.
Luísa Córdova WandscheerRaffles Milano Instituto di Moda e DesignİtalyaLuisa’nın projesinde amaçlanan, giyilebilir teknolojilerin sunduğu fırsatlardan yararlanarak endorfin hormonlarının (mutluluk hormonları) üretimini tetikleyen ve böylece giyen kişiyi fiziksel egzersiz yapmaya motive eden kıyafetler yaratmaktır.
Rebecca MarsdenRoyal College of ArtBirleşik KrallıkRebecca’nın sunduğu işte, hava dansı kıyafetleri ve aktif giyim ürünlerinde konforu artırmak, ürünün toparlanma kabiliyetini geliştirmek, ürüne vücudu haritalamaya dayalı bir ergonomi kazandırmak ve ürünün dayanıklılığını güçlendirmek amacı ile, dairesel ve dikişsiz örme teknolojileri Merinos yününün performans özellikleri ile bir araya getirilmektedir.
Sarah KleckerUniversity of OregonABDSarah, elit altı koşucuların koşu kıyafetlerine toparlanma özellikleri kazandırmak gayesiyle Merinos yününü bu tarz giyim ürünlerinde biyoseramik ve kompresif tekstil inovasyonları ile birlikte kullanmanın yollarını aramaktadır.

Finalistler hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayınız.

“Avustralya Merinos yünü giyim kuşam ürünlerinde uzun süreden beri kullanılan bir malzeme olmasına rağmen, sahip olduğu eşsiz doğal özellikler onu günümüz spor ve dış giyim sektöründe önde gelen teknik elyaflardan biri konumuna taşımıştır.” diyen The Woolmark Company Proses İnovasyonu & Eğitim Desteği Genel Müdürü ve Woolmark Performans Yarışması jüri üyesi Julie Davies, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yılın Woolmark Performans Yarışması finalistlerinin bu yarışma için sundukları inanılmaz çeşitlikteki fikirler ile bugün bunun tekrar kanıtlandığını görmüş olduk. Yarışmanın geçtiğimiz iki yıl içinde ulaştığı büyüklük bizi gerçekten cesaretlendiriyor ve hem eğitim konusundaki taahhüdümüzü sürdürdüğümüzü, hem de yeni pazar alanlarında yün içerikli yeni ürünler geliştirme potansiyeline sahip olduğumuzu herkese gösteriyor.”

“Yarışmanın gelecek yılki ayağı için kayıtların başlamış olduğunu ve dünyanın her yerinden üniversite öğrencilerini www.woolmarkchallenge.com adresinden yarışmaya katılmaya davet ettiğimizi buradan duyuruyoruz.”

İlgili görseller ve haberler https://newsroom.woolmark.com adresinden indirilebilir.


 The Woolmark Company Hakkında:

The Woolmark Company, yün konusunda küresel otoritedir. Uluslararası tekstil ve moda endüstrilerini içine alan geniş kapsamlı ilişki ağımız sayesinde, Avustralya yününün lüks giyimde sahip olduğu en üst kalite doğal elyaf ve ana bileşen pozisyonunu vurgulamaya ve ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.

The Woolmark logosu, çiftlikten bitmiş ürüne kadar öncü mükemmelliği ve yaratıcılığı temsil eden ve en yüksek kalitenin güvencesini veren dünyanın en tanınmış ve en saygın markalarından biridir.

The Woolmark Company, şirketin fonlanmasına yardımcı olan yaklaşık 60.000 yün üreticisi adına Avustralya yününün dünya çapındaki tedarik zincirinin her kademesinde araştırma, geliştirme ve pazarlama faaliyetleri yürüten Australian Wool Innovation (Avustralya Yün İnovasyonu) adlı kâr amacı gütmeyen kuruluşun bir bağlı şirketidir.

adidas Hakkında:

adidas, çekirdek markaları adidas ve Reebok ile spor ürünleri sektörüne liderlik eden küresel şirketlerden biridir. Genel merkezi Herzogenaurach, Almanya’da bulunan adidas Grubu bünyesinde dünya çapında 58.000’den fazla kişi çalışmakta olup, Grubun 2017 yılı satışlarından elde ettiği toplam gelir 21,218 milyar Euro’dur.

Destekleyen:


#woolmarkchallenge etiketiyle sohbete katılabilirsiniz.







//


Bu yazıdaki referanslar: The Woolmark Company Türkiye


Bu basın bülteni The Woolmark Company Türkiye tarafından hazırlanıp Fashionziner ‘a iletilmiştir. Siz de moda markanızın basın bültenini Upload Your Spotlight sayfamızdaki formu doldurarak veya info@fashionziner.com adresimize göndereceğiniz e-posta aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz.


Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Fashionziner

Fashion Magaziner Portal

Fashionziner has 99 posts and counting. See all posts by Fashionziner

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir