FARKLI DEĞİL, ÇOK GÜZEL!

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Son dönemlerin yıkılmaz güzellik algılarının dışında kendine has özellikleriyle ortaya çıkan birçok model var. Saçları, gözleri, kaşları, boyları, burunları klasik güzellik algısından uzak tamamen, doğal olan ve bununla adından söz ettiren modellerin çok başarılı olup çok iyi yerlere geldiğini gördüğümüz, Barbie bebek algısının yıkıldığı bir dünyaya hoş geldik. Belli kalıpların yıkılmaya başlanması aslında çok güzel, kırılan özgüvenlerin yeniden toparlandığı bir döneme girdik aslında. Birçok isim verebiliriz şu an doğallıklarıyla ön plana çıkan modellerden ancak bugün kendisinden büyük bir keyifle bahsedeceğimiz isim Winnie Harlow. Hepiniz onu aslında gördünüz. Belki televizyonda bir magazin programında belki sosyal medyada belki de dergilerde ancak aklınızda yer ettiğine eminim. Şimdi onu mercek altına alalım ve bu güzel kadının başarılara giden yolda gösterdiği azimden bahsedelim.

Chantelle Brown-Young bizim bildiğimiz adıyla Winnie Harlow 27 Temmuz 1994’te Kanada, Toronto’da doğdu. İki kız kardeşiyle birlikte annesiyle büyüdü. Kendisi pek bizim bildiğimiz modellerden değil. Kendisine 4 yaşındayken (cildin pigment hücrelerinin yok olmasıyla meydana gelen) vitiligo tanısı kondu. Hastalığı nedeniyle çok zorlu bir çocukluk dönemi geçiren Harlow okuldaki arkadaşları tarafından zorbalığa maruz kaldı. Üstelik hem beyaz hem de siyahi arkadaşları tarafından inek, zebra gibi aşağılayıcı hakaretlere uğradı. Sözlü tacizler yüzünden defalarca okul değiştirdi. Hatta artık dayanamayıp okulu bırakmaya karar verdi. Okulu bırakmasının ardından daha büyük bir depresyona sürüklenip intihar etmeyi düşündü. Bu dönemle ilgili “Daha ikinci sınıftayken okul değiştirmeye başladım. İki kızla arkadaş olduğumu hatırlıyorum. Bir gün teneffüste benden kaçmaya başladılar. Onları yakalayıp “Neden benden kaçıyorsunuz?” diye sordum. Onlar da “Ailelerimiz senle oynarsak senin gibi olacağımızı söylediler,” dediler. Bunu hayatımda ilk defa o zaman duymuştum ve çok şaşırmıştım.” diyor bir röportajında.

Ancak zor dönemleri güçlü bir şekilde atlattı ve yavaş yavaş kendini keşfetmeye başladı. Çünkü muhteşem bir fiziği ve onu herkesten farklı kılan lekeleri vardı. Kendini eve kapatmak yerine fotoğraflarını paylaşarak modellik kariyerinin taşlarını atmaya başladı. Yıldızı ise America’s Next Top Model yarışmasının sunucusu Tyra Banks tarafından Instagram’da keşfedilmesiyle parladı. 2014’te yarışmaya katıldı ve 14 finalistten biri oldu. Vouge YouTube kanalında makyaj yaptığı videosunda bunu şöyle açıkladı: “Herkes modellik endüstrisine nasıl girdiğimi öğrenmek istiyor. Şöyle oldu … Ben Torontoluyum. Jamaika ve Kanadalıyım. Sosyal medyada bir isim yapmaya başlamıştım kendime. İnsanlar modellik yapmamı beğeniyordu. Bende belki model olurum diyordum. Toronto’da bir ajans bulmaya çalıştım. Ama kimse benle anlaşmadı. Herkes “Çok güzelsin. Yüz yapın harika ama seni nereye yönlendirelim bilemiyoruz, seni nasıl pazarlayalım bilemiyoruz. Nasıl olur bilemiyoruz,” dediler. Sosyal medyada işime devam ettim. Sürekli bir şeyler paylaştım. Tyra Banks beni instagramda görmüştü ve Amerika’s Next Top Model için bana ulaştı. Birçok şeyi öğrendiğim bir deneyim oldu.” Yarışmadan ilk haftalardan elenmiş ancak kendisine tekrar ulaşılmış ve altıncı olarak yarışmayı bitirmiş.

Bu yarışmadan sonra modellik kariyeri başlamış ve ilk anlaşmasını İspanyol markası Desigual’la imzaladı. 2015’te kariyerinde yükselişe geçmiş ve büyük markaların reklamlarında rol almış. Önce birçok önemli derginin kapağında yer aldı. Ardından 2016 yılında BBC’nin 100 Kadın’ından biri olarak seçildi. 2018’de ise VSFS modellerinden biri oldu.

Hastalığı hakkında konuşmaktan çekinmiyor ve onunla aynı kaderi paylaşan birçok insana da umut oluyor. Büyük markaların yanı sıra oldukça bilinen insanlarla da çalışıyor. Kim Kardashian o isimlerden biri. Birlikte makyaj malzemesi çıkarmalarının ardından şimdi de KKW’in kendi markası olan SKIMS için model olmakta. Kendisini bu gurur verici öyküsünden dolayı tebrik ediyoruz ve kariyerinde tırmandığı basamakların daha da yükseldiğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Sevgiyle ve sağlıkla kalın.


Şevval Dağdelen

“Moda: senin kalıbın, senin kuralların.”


Bu yazıdaki referanslar: www.instagram.com/winnieharlow/


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir