Cannes 2019: Kırmızı Halının Mücevherleri

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Sinema dünyasının en gözde ödül töreni olarak sayılan Cannes Film Festivali’nin geçtiğimiz günlerde 72’ncisi düzenlendi. Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve 12 gün süren festivalin ardından kırmızı halı kıyafetlerinden, ünlülerin havaalanı stillerine kadar her görsel mercek altına alındı. Ancak bunların arasında en çok rağbet gören ve merak edilen konu ise kırmızı halının mücevherleri oldu. Cannes kırmızı halısında mücevherler stil tamamlayıcısı olmaktan öte stilin ana parçası olmayı başardı.

Bella Hadid

Bella Hadid’in bu sene festivalde seçtiği mücevherler arasında elbisesinden kaynaklı olarak kolye yer almadı. Birbiriyle eşleşen küpe yüzük ve bilezik üçlüsünü tercih etti. Mücevherlerinde Bvlgari’den yana tercih yapan Hadid, 14.8 karat yakut ve pırlanta içeren küpe ile stilini tamamladı. Yine yüzük ve bileziğinde de yakut ve pırlantalar görülüyordu.

Monica Bellucci

Monica Bellucci, Maria Felix için 1975 yılında özel olarak tasarlanan ikonik Cartier timsah kolyeden ilham alınarak hazırlanan gerdanlık ile karşımıza çıktı. Yapımı 2300 saat süren timsah kolye toplamda 21 karat zümrüt, beyaz altın ve pırlantadan oluşuyordu.

Golshifteh Farahani

Festivalde Cartier seçim yapanlar arasında Golshifteh Farahani de yer aldı. Zümrüt ve lapis lazulinin hakim olduğu beyaz altın kolye, baget ve yuvarlak kesim pırlantalar ile buluşarak tamamlanıyordu. Festivale damga vuran kolye, 5.32 karat zümrüt toplamda ise 25.24 karat değerli taş içeriyordu.

Taylor Hill

Taylor Hill, Chaumet imzalı mücevher ile festivalde boy gösterdi. Soir de Fête isimli gerdanlık, toplamdan 55.37 karat pırlantanın beyaz altınla buluşması sonucu hayat bulmuştu. Yine aynı markaya ait olan ikonik 1919 yapımı Fuchsia taç veya bilinen adıyla Bourbon-Parme’den ilham alınarak kolye tasarlanmıştı.

Selena Gomez

Selena Gomez her ne kadar kırmızı halıda seçtiği kıyafet ile yanlış bir tercih yapmış olsa da, mücevher seçimiyle beğenileri kazandı. Bvlgari imzalı kolye ve yüzük kullanan Gomez, markanın yeni koleksiyonunu da tanıtmış oldu.

Alessandra Ambrosio

Alessandra Ambrosio, Boucheron marka mücevherden yana tercih yaparak festivale katıldı. Markanın özel üretim koleksiyonuna ait parçalar büyük beğeni topladı. Kullandığı takılarda pırlanta ve kristal hakimdi. Yüzüğünde ise 19.22 karat akuamarin ve safir taş kullanılmıştı.


Çağla Altınordu

” Moda ışığınıza yakışandır. “


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Çağla Altınordu

1997 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde eğitimimi sürdüyorum. Kumaşlara olan ilgim doğrultusunda işin ham maddesini öğrenmek için bu bölümü tercih ettim. Modaya olan tutkum ve mühendislik bilgilerimi birleştirebileceğim bir kariyer hedefim var. Modanın insanların kendi ışığıyla birleştiğinde anlam kazandığına inanıyorum ve bu inanç doğrultusunda insanların kendi ışıklarını bulup modayla birleştirmesine katkı sağlamak amacıyla yazıyorum.

Çağla Altınordu has 15 posts and counting. See all posts by Çağla Altınordu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir