COVID-19 MODASI

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Herkese yeniden merhaba. Hepimizin de bildiği gibi tüm dünya zorlu bir süreçten geçiyor ve ülkemizde bu zorluktan bir hayli etkilenen ülkeler arasına girdi. Belki birçoğumuz günlerdir sokağa çıkmadık. Çıkmamamızda gerek çünkü hem kendimizi hem de sevdiklerimizi risk altına atmamalıyız. Ölen herkese rahmet hastalıkla mücadele edenlere de acil şifalar diliyorum. Başlığa baktığınızda bunun da mı modası olur dediğinizi duyar gibiyim. Ancak evet, bu da oldu. Virüsten korunmak için alınan önlemler bir akım haline gelmeye başladı ve bunun sonucunda markalar da bu süreçte yerlerini almaya başladılar.

Virüsün şiddeti ve yayılma hızı herkesçe bilinen bir konu oldu. Tabii bu durum iş için yapılan seyahatlerden tutunda markete girmemizi hatta doktora gitmemizi bile bir hayli zorlaştırdı. Ülkemize ilk geldiği zamanlarda akşam haberlerine bile çıkan bir haberden bahsedelim sizlere:

1. Naomi Campbell

Geçtiğimiz yıl uçakta koltuğunu temizlerken çekilen videonun ardından bu yıl da bu kıyafetlerle gündeme geldi. Tıbbi gözlükleri, özel koruyucu elbise ve ameliyat maskesiyle yolculuğa çıktı. Campbell, uçağın içinde ve dışında üzerindeki hiçbir koruyucu giysiyi çıkarmadı.

2. Bella Hadid

İtalya’da düzenlenecek Milano Moda Haftası bu yıl virüs nedeniyle iptal edildiğinde evine dönen modellerden biri de Bella Hadid oldu. Kendisi evde yapılacaklar listesi yayınladı ve takipçilerine mesaj vermeyi ihmal etmedi. “Sadece kendin için değil, sevdiğin insanlar için evde kalmalısın. Aynı zamanda tüm dünya ve sevdiğin tüm insanlar için de… Çılgınca, çünkü tek yapmamız gereken bu virüsü yavaşlatmak için birlikte çalışmak ve insanlar hala anlamakta zorlanıyor. Bencil olma!”

Evde yapılacaklar listesini de şu maddeler oluşturmakta:

“Meditasyon yap,

Evcil hayvanınla ilgilen,

Annene bir şiir yaz,

TikTok çek,

Yükselen burcunu öğren,

Ellerini yıka.”

3. Erykah Badu

Teksas Film Ödüllerinde en iyi film müziği ödülü alan başarılı şarkıcı Louis Vuitton markasına ait tehlikeli madde tulumuyla sahneye çıkınca akıllara kazınacak bu görüntü çıktı ortaya.

4. Gwyneth Paltrow

Eşi Brad Flachuk ile birlikte Los Angeles’ta semt pazarına giden Paltrow, yüzünde maskesi, elinde eldivenleri ile sokağa çıktı. Pazarın kurulduğunu öğrendiğinde oldukça mutlu olduğunu dile getiren Paltrow, alışveriş için uzun bir yolu yürüyerek kat etti. Zor zamanlardan geçildiğinin altını çizen Paltrow, “Uyarıları ciddiye almalıyız ve sahip olduğumuz özgürlükleri kötüye kullanmamalıyız” dedi.

5. Howie Mandel

64 yaşındaki Kanadalı komedyen Howie Mandel, geçtiğimiz günlerde virüse karşı vücudunu tamamen örten kıyafet giydi. Komedyen sosyal medya hesabından Naomi Campbell ile fotoğrafını yan yana koyarak “Kim daha iyi giyindi” notuyla esprili bir paylaşımda bulundu. 

Herkes kendi karantinasını kendi oluşturuyor, önlemleri kişisel şekilde alıyor ve gündelik yaşamına evden devam etmeye çalışıyor. Elbette ki ihtiyaç dahilinde sokağa çıkacak, markete gideceğiz ancak elimizden geldiğince kendimizi korumamız lazım. Maskemizi ve eldivenimizi olabildiğince kullanıp ellerimizi yıkamaya özen göstermeliyiz. Burada şu an uygun görselleri bulamadığımdan dolayı paylaşmaktan vazgeçtiğim çok isim var ancak herkes kendini bir şekilde korumaya çalışıyor ve bunun yaygınlaşması için takipçilerine sık sık mesaj vermeyi ihmal etmiyorlar. Bu sürede evde kalanların kendilerine göre geliştirdikleri akımlarda var. TikTok videoları, canlı yayınlar ya da yenice adını duyduğumuz Pillow Challenge. Bunları az çok gördüğünüze ve kendinizce yorumladığınıza eminim. Hem yerli hem yabancı ünlülerin ve influencerların sosyal medyayı bu dönemde de oldukça aktif kullanmasına çokta şaşırmamak lazım. Onlar yaparken bizde bir telefon uzaktan takipte kalmaya devam ediyoruz.

Tabii ünlüler haricinde büyük markalarda önceki sezonlarda ürettikleri yüz maskelerini de fahiş fiyatlarla yeniden piyasaya sundular. Böyle bir durumda sağlıktan ziyade görünümüne fazlasıyla önem gösteren birçok insanın olması da kafa karıştırıcı aslında. Bu krizi fırsata çevirmekte kolay oldu. Off-White markası siyah-beyaz ve farklı renklerde birçok koton yüz maskesi piyasaya sundu. Aslında 2019 sezonundaki koleksiyonda yer alan maskeleri virüs nedeniyle yeniden satışa çıkardı. Geçen yıl 65 dolara sattığı maskeyi 200 dolara satmaya başladı.

Louis Vuitton, yüz maskesini 85 dolara yani yaklaşık 550 TL’ye satmaya başladı. Üstelik fiyat bu kadar yüksek olmasına rağmen maskeler yok sattı.

Fendi, sosyal medya hesabından yüz maskesinin reklamını yaptı. 270 dolar yani yaklaşık 1700 TL’lik maskeleri piyasaya sürdü.

Mısırlı modacı Samo Hejres, yine salgını fırsat bildi ve dünyayı etkisi altına ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği corona virüsüne karşı gelinlik tasarladı. Halbuki herkes düğülerini ertelerken, Samo, gelinlikle uyumlu ağız maskesinin 2020 koleksiyonuna dahil etti. Teknolojik markalar ise akıllı maskeler üretti… Hatta biri öyle iddialı ki, patentini aldığı maskenin virüsten koruyacağını iddia ediyor…

Sağlığı korumak her zaman önemli ancak böylesine kritik bir dönemde krizi fırsata çevirmek ya da görünüşe bu kadar önem vermek ne kadar doğru takdir sizin.

Sağlıkla evinizde kalın,

Sevgiler.


Şevval Dağdelen

“Moda: senin kalıbın, senin kuralların.”


Bu yazıdaki referanslar:

hurriyet.com.tr/galeri-unlu-yildiz-havaalanina-boyle-gitti-corona-virus-onlemi-41466351/18

takvim.com.tr/magazin/2020/04/07/coronavirus-dunyayi-etkisi-altina-aldi-magazin-dunyasinda-maskeli-yildizlar-akimi-basladi/2


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir