Paris Fashion Week

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Moda dünyasında rüzgarlar estiren Paris Moda Haftası sona erdi. Paris’te gerçekleştirilen yenilikçi defileler izleyenleri büyülemeye devam ediyor. Şıklık yarışının yanı sıra saç ve makyaj trendleri de oldukça dikkat çekti. Ayrıca markaların yarattığı farklı defile konseptleri, modayla birleşince tasarımlar hoş bir ambiyansla davetlilere sunuldu. Paris Moda Haftası’nda karşılaştığımız en hoş tasarımları, en güzel manzaraları sizin için derledim.

Heyecanla takip edilen Paris Moda Haftası’nda Saint Laurent defilesi açık havada ve Eyfel Kulesi manzarasında yapıldı.

Yapılan defilede kadınların hem ‘kimlik’ hem ‘cinsel’ anlamda özgürlüğünü kazandığı 70’lerin stilleri kullanıldı.

Bu yıl Paris Fashion Week’e damga vuran defilelerden biri ise Chanel oldu. 2019 Paris Fashion Week kapsamında ünlü moda devi Chanel, 2020 İlkbahar Yaz koleksiyonunu sundu.

Defile bir şehir konseptinde hazırlanmıştı ve modeller Paris sokaklarında ve binaların çatılarında yürüyormuş gibi kurgu yapıldı. Paris çatılarının ve şehir mimarisinin arasında büyüleyici bir atmosfer yaratıldı.

Defileye damga vuran olaylardan biri ise birden podyuma atlayan komedyen/youtuber’ı, Gigi Hadid’in podyumdan uzaklaştırmasıydı.

Moda haftasının bir diğer dikkat çekici defilesi ise Courrèges moda evine aitti. Paris’in ünlü Saint Martin kanalında gerçekleşen bu açık hava defilesinde modeller sandallardan inerek defilede yürümeye başladı.

Courrèges defilesindeki modeller vitrin mankeni gibi giydirilmişti. İfadesiz yüzleri ve peruk görünümlü saçlarıyla cansız gibi ve donuk görünen mankenler izleyiciler tarafından biraz ürkütücü bulundu.


L’Oreal’in Paris Moda Haftası kapsamında düzenlenen defilesinde Eva Longoria, Helen Mirren, Amber Heard gibi pek çok yıldız podyumda yürüdü.

Paris Fashion Week
Paris Fashion Week

Kozmetik markası olarak tanınan L’Oreal’in Le Défilé L’Oréal Paris adıyla açtığı moda evinin defilesi düzenlendi.

Seine Nehri üzerindeki yüzer podyumda yapılan Le Defile L’Oreal Paris şovu, yıldızlar geçidine sahne oldu.

Tüm dünya gözlerini Paris’e çevirmiş moda haftasındaki defileleri ve birbirinden başarılı mankenleri izlerken ABD’li rap şarkıcısı Cardi B. giydiği tuhaf kıyafetle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı…

Saint Laurent defilesinde model Naomi Campbell dümdüz uzun saçları ve aydınlık makyajıyla büyüleyiciydi.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Elçin Köse

“Moda değişkendir,  fakat stil her daim sizin ruhunuzu yansıtır.”


Referanslar: ntv.com.tr/galeri/yasam/lorealin-paris-moda-haftasi-defilesinde-yildizlar-gecidi,ykHooFX8M0iUSynzGHJOTQ?_ref=infinite

posta.com.tr/paris-moda-haftasi-hizli-basladi-haber-fotograf-2208123

hurriyet.com.tr/mahmure/galeri-paris-moda-haftasi-podyumunda-surpriz-ziyaret-41342295


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Elçin Köse

Herkese merhaba! Ben Elçin Köse, Fashionziner ekibinin blog yazarları arasında yer alıyorum. 6 Ağustos 1996 tarihinde İzmir’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliğinden mezun oldum. Bir tekstil firmasında sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tasarımlar, yaşam döngüsü analizleri, karbon ve su ayak izi hesaplama konularında çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Üniversite hayatımda yaklaşık 3 yıl okçuluk sporuyla ilgilendim ve İTÜ Okçuluk Takımı bünyesinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde okçuluk yarışmalarına katıldım. Aynı zamanda yoga, seramik ve resim ile yakından ilgileniyorum. Sanata ve sanat tarihine de ilgi duyuyor, küçük yaşlardan beri resim yapıyorum. Renklerin duygular üzerindeki etkilerine inanırım ve bunu tablolarla yansıtabilmek her zaman en büyük zevklerimden biri olmuştur. Resime ve renklere olan ilgimi modayla da bağdaştırırım ve seçtiğim kıyafetlerin de ruh halimi birebir yansıttığını düşünürüm. Bu düşüncem sayesinde günlük hayatımda da kendime özgü bir tarz yarattığım fark edilir. Bana göre insanların kendi stiline göre oluşturduğu kombinler aslında karakter ve duygularını temsil ediyor. İşte bu yüzden moda, benim hayatımın önemli bir kısmını kaplıyor. Seçimlerimde özellikle alışveriş yaparken bilinçli tüketim, uzun süre kullanabileceğimiz sürdürülebilir parçaları tercih ediyor olmak da önceliğim. Bu platform aracılığıyla tecrübe, görüş, mühendislik bilgilerimi moda çerçevesinde sizlere en samimi şekilde sunmak benim için çok keyifli. Umarım yazdığım içeriklerle sizlere ilham olabilirim!

Elçin Köse has 13 posts and counting. See all posts by Elçin Köse

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir