İntikamın En Moda Yüzü

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Biri intikam mı dedi? Faniler olarak her birimiz hayatlarımızda inişli çıkışlı dönemlerden geçiyoruz. Ama en fazla yaptığımız ihanete uğradığımız eski sevgilimizi bir yerlerden engellemek oluyor. Gönül isterdi ki (belki aranızda bunu yapan vardır) şöyle salına salına, havamızı ata ata onların önünden geçelim de güçlü duruşumuzu görsünler (yıldız Tilbe şarkısı başlıyor arkada). E madem biz yapamıyoruz yapan ünlülere bakıp da içimizin yağlarının erimesine izin verebiliriz. Öyleyse, hazırsanız başlayalım!

Lady Diana, 1994

Belki de bu intikam elbisesi akımının öncüsü yine Prensesimiz Diana olabilir. Daha önceki yazımda bahsetmiştim ancak kısaca üzerinden geçmek gerekirse. Lady Diana ve o zamanki eşi Prens Charles henüz resmi olarak boşanmadan önce Prensin katıldığı bir TV programında şimdiki eşi (sinsilerin kraliçesi) Camilla Parker-Bowles ile olan ilişkisini onayladı. Aynı gece Lady Diana katıldığı bir davette son dakika fikrini değiştirerek biraz kendine göre cesur bulduğu Christina Stambolian imzalı bu omuzları tamamen açık mini elbise ile boy gösterdi.

Kraliyet Ailesi üyesi bir kişinin bu kadar açık giyinmesi hoş karşılanmıyordu, tabi ki Lady Diana bu elbisenin bir intikam elbisesi olacağını biliyordu. Ama acaba bu intikam serisinin bir öncüsü olacağını da tahmin etmiş miydi?

Bella Hadid, 2017

Işık hızıyla geçmişten günümüze geliyorum ve tabi ki radarım Bella Hadid’e takılıyor. Kendisini ayrı, tarzını ayrı, ailesini ayrı sevdiğim Bella’mızın 2017 yılında The Weeknd ilişkisi son bulmuştu hatırlarsınız hatta o dönemde kendisi ilk defa Victoria’s Secret meleği olmuş ve aynı sahnede The Weeknd’in yanında geçerken yine içimizin yağları erimişti. Ancak şimdi konumuz aynı kıyafetler farklı.

2017 Met Gala’da Bella ve Kendall’ın kıyafetleri çok konuşulmuştu. Met Gala’nın temasından farklı olarak Bella, Alexander Wang imzalı dantel ve üzeri boncuk kaplı olan bu tulumu giymiş ve aynı törene katılan The Weeknd ve o zamanki sevgilisi Selena Gomez’in önünden salına salına geçmişti (hayaller). Ayrılığın ardından hiçbir şovda ve törende intikam fırsatını kaçırmayan Bella’mız daha içimizin yağlarını çok eritecek gibi duruyor!

Jennifer Aniston, 2015

Jennifer Aniston-Brad Pitt ilişkisini artık gelecekte çocuklarımız bile öğrenmiş durumda. Öyle ki hiç takip etmiyorum diyen biri bile 2020 yılı henüz kötüleşmeden 26.sı gerçekleşen SAG Ödülleri Töreni’nde ayrıldıklarından beri ilk defa denk gelmiş ve birbirinden ‘tatlı’ fotoğraf karelerine imza atmışlardı. İlgilisi için küçük bir tık.

Peki bilmeyen ve yeniden hatırlamak isteyenler için olay neydi? Brad Pitt, Jennifer Aniston ile evliliği sürerken Mr. And Mrs. Smith filminin çekimlerinde Angelina Jolie’ye aşık oluyor ve olaylar gelişiyor. Olan sevgili miniş Jennifer’ımıza oluyor. Ancak Jennifer Aniston diğer intikamcı ikonlarımızdan bir tık daha farklı olarak bu ayrılık sonrasında ilk defa karşımıza çıkarken Chanel imzalı tamamı inci kaplı bu elbise ile basına poz verirken tavırları ‘olayların dışında kalmak istiyorum’ der gibiydi (2020 buluşması için geri sayıma çoktan başlamış gibi görünüyor bence).

Jennifer Lopez, 2004

Nedir bu Jennifer’ların çektiği? Şaka bir yana. Bir dönemin yine en ünlü çiftlerinden biri olan Bennifer’dan bahsediyorum. Günümüzde her ne kadar bu çiftlerin isimlerini karıştırma olayı eskiye oranla daha az popüler olsa da 2000lerin başında bunu kim çıkardıysa oldukça popüler bir hale geldi ve çift olarak bu şekilde anılmayan sanırım kişi sayısı az (bknz : Brangelina, TomKat, Posh and Becks).

Kimden bahsediyorum? Tabi ki Jennifer Lopez ve Ben Affleck çiftinden. Eski dönemlere baktığımda yakıştırdığım ve sevdiğim bir çift aslında kendileri. 2002’de başlayan bu aşk 2 yıl sürmüş ve 2004 yılında son ermişti. Jennifer Lopez verdiği röportajlarda ‘ilişkinin meydanın gözünün önünde azalarak bittiğini hatta medyanın önünde kendini imha ettiğini’ söylüyor. Toparlanması da bir tık uzun sürmüş. Biz faniler gibi onlar evlerde salya sümük ağlamıyor, bu ayrılığın ardından Golden Globe’a katılırken bronz tenine giydiği Michael Kors imzalı bu derin dekolte elbise ile katılıp karşı tarafa ‘kaybettiğin kadına dön de bir bak’ havası atılıyor (ne sandınız? Tabi ki böyle oluyor).

Irina Shayk, 2019

OF. Diyorum. Versace’nin çoğu tasarımına aşığım özellike 2019 yılındaki parçaların her biri birinden güzeldi ama konumuz bu değil. Konumuz görsellerden de anlayacağınız üzere yine bir intikam. Irina Shayk’ı Cristiano Ronaldo ile çıkarken hiç sevmiyordum (benim sevgime muhtaçmış gibi hissediyorum) ancak Bradley Cooper ile olan ilişkisinden gerçekten ‘dream couple’ olmuşlardı. Boyu boyuna, huyu huyuna. Bebekleri de bir o kadar bu dünyadan olmayanlardan. Ancak tabi ki dışı bizi içi Irina’mızı yakar.

Ne yazık ki bu güzel aile beraber parklarda, bahçelerde tablo gibi dolaşırken yollarını 2019 yılında ayırdılar. Üstelik Bradley Cooper’ın bu ayrılıktan sonra adı birkaç kişiyle anıldı bile. Ama Irina’mız ne yaptı? Ayrılığın ardından Versace podyumuna çıktı ve ateş gibi podyumu yaktı. Elbise ayrı, Irina’nın havası ayrıydı. En Bradley çıktığın çıtırlar bir Irina’mızın tırnağı etmez ama yine de sen bilirsin.

Bu kadar intikam elbisesinden sonra artık kendimize bir ders çıkartmamız gerek sanırım. Eh ne demiş Coco Chanel ‘her gün en büyük düşmanınla karşılaşacakmış gibi giyin’ boşa mı demiş!


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir