Savage x Fenty Vol.2 Show’undan Geriye Kalanlar

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bir önceki yazımda Rihanna’nın bu şov için hazırlanmış olan görünümlerinden bahsetmiştim. Kendisi hem dünyanın hem de 2020 yılının başına gelmiş en güzel şey olabilir. Dijital defiler, sosyal mesafeli ödül programları derken alışkanlıklarımız iyice değişti ve böylesi hazırlanmış bir showa bünyemiz hazırlıksız yakalandı diyebiliriz. Gelin hep birlikte dünyanın konuştuğu bu şovda neler yaşanmış biraz yakından bakalım. Hazırsanız başlayalım!

Koleksiyon malum salgın öncesinde tasarlandı ve şovun gerçek anlamda gerçekleştirme fikri de bu duruma rağmen devam etti. İlk gösteri Brooklyn’deki Barclays Center’da canlı seyirciler önünde çekilirken Vol.2 Eylül ayının başında şu an boş olan Los Angeles Kongre Merkezi’nde birkaç gün boyunca çekildi.

Gösteride ne yoktu ki? Modeller, dansçılar ve performans sanatçıları ile bir araya gelen bir Rihanna! Defile tam 1 saat sürdü ve gösterilerin yanında Rihanna’nın da dahil olduğu kısa röportajlar ile görebileceğimiz en kapsamlı ve şu sıralar görmeye ihtiyaç duyduğumuz görsel şölen bize aktarıldı.

Bella Hadid, Demi Moore, Irına Shayk, Travis Scott, Lizzo, Normani, Cara Delevigne, Rosalia, Willow Smith, Paris Hilton, Shea Coulee ve ismini daha sayamadığım birbirinden ünlü isimler hepsi Savage x Fenty showun bir parçası olarak karşımıza çıktı. Rihanna mümkün olduğunca şovu ‘görsel açıdan çekici’ hale getirmek için çok çalıştığını söylerken şovda yer alan her vücut tipi, cinsiyet kimliği, yaş, cinsiyet ve cilt tonunu farklılığı ile ‘yüksek düzeyde kapsayıcılık’ temasını da gözler önüne seriyor.

Covid-19’dan çok bahsettik ancak Rihanna bu salgın dönümü en dolu dolu geçirenlerden bir tanesi. Baş yapımcı Rihanna bu dönemde koleksiyon ve gösteri için oldukça kendini zorlamış ve kendisine ilham olan her şeye bu koleksiyonda yer vermeye çalışmış. ‘Kilit altında olmak, sahip olduğunuz tek şey gerçekten sizsiniz. Zihniniz, kendi düşünceleriniz, hayal gücünüzle. İnanılmaz malzeme buluyorsun çünkü kendinle olmaya zorlanıyorsun.’ demiş sevgili RiRi’miz (kendisi demek ki karantina boyunca üretenlerden. Benim pek öyle olduğumu söylenemez).

Gelelim birazcık da şova. Amazon Prime’da 2 Ekim Cuma günü gösterime giren şovda az öncede dediğim gibi hem tasarım anlamında hem ünlü isim anlamında yok yoktu. Victoria’s Secret’ın son dönemlerde yaşadığı azizlik sebebiyle yerini aratmayacak derecede iç çamaşırına ve showun daha fazlasına bu defile sayesinde doyabilirsiniz. Farklı tasarımlara sahip olan RiRi sütyenler üzerinde ‘xoxo’, kalp, gülen yüz çizimleri kullanarak olaya farklı bir boyut katmak istemiş. Verdiği röportajda her şeyi elle yazdığını e-posta bile atmaktan nefret ettiğini söyleyen Rihanna, ‘burası benim günlüğüm değildi o yüzden ben de günlük hayatta en sık kullandığımız şeyleri çizdim’ diyor (Günlüğünü yaz da RiRi bak bakalım bir tane sütyen kalıyor mu elinde).

Diğer bir okuduğum kaynaklarda ise bu yılki showda erkek model ve dansçıya showda daha çok yer verildiğiydi. İyi mi kötü mü bilemiyorum ancak tema kapsayıcılık olunca olması gerekenmiş gibi geliyor insanın gözüne. Diğer farklı bir yorum ise sahne alan kadın ve erkek sanatçıların kıyafetleri. Rosalia ve Ella Mai gibi isimler sahne aldıkları sırada iç çamaşırı giyerken Bad Bunny ve Travis Scott gibi isimler ‘seksi’ görünseler de normal pantolon ile performanslarını sergilediler. RiRi bunlara ilişkin çok fazla açıklama yapmadı daha çok insanlara derdini showdaki büyüleyici sahneler ile anlatmak istedi sanırım.

Pek çok ünlü ismin ve modelin yer aldığı showda Demi Moore da en çok dikkat çeken isimlerden biriydi. Favorilerimden biri de gerçekten Demi Moore’du. Fiziği, güzelliği ve havasıyla tam bir Savage x Fenty kadını olmuş. Verdiği röportajda görselliğinin yanı sıra aşırı kırılgan bir yorum yapmış. 57 yaşında olan Moore kadronun en büyüklerinden biri olduğu için kendisini aşırı gergin hissetmiş. Kadrodan ve özellikli de kadınların sevgisi ve desteği ile karşılaştığı zaman bu gerginliği üzerinden atabilmiş. İyi ki de atmış bize ayrı bir görsel şölen yaşattığı için teşekkür ederiz.

Gösterinin ikinci kısmında Lizzo’nun mavi iç çamaşırı ile daha renkli bir bölüme geçiyoruz. Ayna karşısında deli gibi dans ettiği anlar biraz evde kalırken kendimizi eğlendirmek için yaptığımız aktivitelerden birine benziyor. Rihanna bizleri de unutmamış demek ki.

Kapanış tabi ki Rihanna ile. Neon ışıkları altında dansçılar deli gibi dans edip podyumda salınan modellerin arından Rihanna o bildiğimiz havalı yürüyüşü ve gülüşüyle deri korsenin içinde salına salına yürüyor. Kendinden emin yürüme şeklinin görsel hali Rihanna’nın bu yürüyüş şekli olabilir.

Size elimden geldiğince Savage x Fenty Showundan geride kalanları aktarmaya çalıştım ancak bu show için iki üç cilt ansiklopedi yazsak az gelir. O yüzden Amazon Prime’da hazır show beklerken bu görsel şölen için kendinize bir güzel bir gün ayırın.


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar: elle.com.tr/moda/moda-haberleri/savage-x-fenty-vol-2-sovu-hakkinda-bilmeniz-gerekenler

thecut.com/2020/10/rihanna-savage-fenty-show-vol-2-review.html



Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir