Dior’da Caravaggio Işığı

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Dior, son zamanlarda daha sade bir çizgide ilerlerken 2021 İlkbahar/Yaz kampanyası için usta ressamlardan ilhamla görkemli bir açılış yaptı. Sanatseverlerin ve moda tutkunlarının ilgisini çekecek bu kampanyada, fotoğraflanan sanatsal kareler, ışık ve gölge ustası ünlü İtalyan ressam Caravaggio ’dan ilham alarak bir moda çekiminden çok barok dönem eserleriyle buluşturuyor. Geçmiş zamanların usta ressamlarının tablolarından ilham alınarak ortaya çıkan kareler:

Koleksiyonlarına sanat, feminizm ve kadın gücü unsurlarını dahil etme konusunda oldukça başarılı markalardan biri Dior. Hafif, akıcı parçalar denimin derin mavisini alırken gömlekler ve fotoğraftaki kumaş detayları birbiri üzerinde akıcı bir kompozisyon oluşturmuş.

Fotoğrafçı Elina Kechicheva tarafından çekilen bu görüntülerde, modeller, neredeyse Rönesans ve Barok dönemi tablolarına benzeyen gösterişli, üst düzey ortamlarda poz veriyor; ama yakından baktığımızda değerli nakışları, paisley motifleri, elbise ve pantolonlar üzerinde çiçek açan desenlerin yanında sahneye gizlenmiş Dior çantalarını görebiliyoruz. Kechicheva’nın  fotoğraflarda kullandığı ışık ve doku,  tabloların yeniden canlandırılmasını sağlıyor.

Kampanya çekimlerinden gördüğümüz üzere sanatın gücünü başarılı bir şekilde sembolize edilmiş. Hem sanat hem modaya olan yoğun ilgimi göz önünde bulunduracak olursak bu başarılı sanatsal çekim fotoğraflarını incelerken aşırı heyecanlandım ve bir müze koridorlarında kaybolmuşçasına eserlerin derinliklerine doğru çekildiğimi hissettim.  Modada, tasarım koleksiyonlarda sanatın izlerini daha çok görsek ne şahane olur! Ne düşünüyorsunuz , sizce de çok başarılı değil mi?


Elçin Köse

“Moda değişkendir,  fakat stil her daim sizin ruhunuzu yansıtır.”


Bu yazıdaki referanslar: vogue.com.tr/haber/caravaggio-isiklari




Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Elçin Köse

Herkese merhaba! Ben Elçin Köse, Fashionziner ekibinin blog yazarları arasında yer alıyorum. 6 Ağustos 1996 tarihinde İzmir’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliğinden mezun oldum. Bir tekstil firmasında sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tasarımlar, yaşam döngüsü analizleri, karbon ve su ayak izi hesaplama konularında çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Üniversite hayatımda yaklaşık 3 yıl okçuluk sporuyla ilgilendim ve İTÜ Okçuluk Takımı bünyesinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde okçuluk yarışmalarına katıldım. Aynı zamanda yoga, seramik ve resim ile yakından ilgileniyorum. Sanata ve sanat tarihine de ilgi duyuyor, küçük yaşlardan beri resim yapıyorum. Renklerin duygular üzerindeki etkilerine inanırım ve bunu tablolarla yansıtabilmek her zaman en büyük zevklerimden biri olmuştur. Resime ve renklere olan ilgimi modayla da bağdaştırırım ve seçtiğim kıyafetlerin de ruh halimi birebir yansıttığını düşünürüm. Bu düşüncem sayesinde günlük hayatımda da kendime özgü bir tarz yarattığım fark edilir. Bana göre insanların kendi stiline göre oluşturduğu kombinler aslında karakter ve duygularını temsil ediyor. İşte bu yüzden moda, benim hayatımın önemli bir kısmını kaplıyor. Seçimlerimde özellikle alışveriş yaparken bilinçli tüketim, uzun süre kullanabileceğimiz sürdürülebilir parçaları tercih ediyor olmak da önceliğim. Bu platform aracılığıyla tecrübe, görüş, mühendislik bilgilerimi moda çerçevesinde sizlere en samimi şekilde sunmak benim için çok keyifli. Umarım yazdığım içeriklerle sizlere ilham olabilirim!

Elçin Köse has 13 posts and counting. See all posts by Elçin Köse

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir