Sahip Olmak İsteyeceğiniz En Nostaljik 90’lar Moda Trendleri

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Pandemiden bu yana her birimizde olduğu gibi yazarınız olarak ben de durağan bir konuma geçmiştim. Bana ilham olabilecek ve okurken evet ben de buna benzer bir şeyler yazmalıyım dediğim yazılara, görsellere bakarken karşıma çıkan bu yazı tabi ki bana en büyük ilhamlardan biri oldu. Yazılarımın çoğunda geçmişte popüler olan ancak artık günümüzde de kullanılan ve trend olmuş pek çok parçaya ayrı ayrı bazen de başka yazılarımın da içinde çokça yer vermiş olsam da hem bana hem de size ilham olacağını düşündüğüm için hepsini bir yazıda toplamaya karar verdim. E ben hepsini sizlere göstermek için hazırım siz de hazırsanız başlayalım!

Deri Ceket

Deri ceket benim için bundan 3-4 yıl öncesinde sonbaharda vazgeçilmez bir parçaydı. Ancak sonradan demode bulup her birimiz onları dolaplarımızın bir köşesine attık. Onlar bunu hak etti mi? Hayır. 90lardan günümüze kadar pek çok form değiştirdi ve her birimiz deri ceketi moda olsa da olmasa da hayatımızın bir döneminde çokça kullandık.

Fakat şimdi durum değişti, bildiğiniz ya da kullandığınız deri ceketleri bir kenara bırakın (şaka şaka dursun kullanırsınız). Son dönemlerde siyah kısa deri ceketler yerine uzun ve renkli deri ceketleri sıkça influencerın ya da ‘trendsetter’ olarak kabul ettiğimiz isimlerin üzerinde görmeye başladık. Sıradan bir blue jean kombinini bile olduğundan daha cool bir hale mi getirmek istiyorsunuz? İşte size bir fırsat, en çok tercih ettiğiniz markanın arama motoruna ‘deri ceket’ yazıp her bir modelin içinde kaybolma zamanı.

Boot-Cut Jeans

Madem jean dedik 90lardan giderken jeanleri atlamak olmazdı. Son birkaç yıldır moda anlayışımızdaki jeanler ‘skinny’ adını verdiğimiz kimisi yırtık kimisi düz vücudu tamamen saran kot pantolonlar olsa da bu pantolonların yerini yavaş yavaş ‘straight-leg’ jeanlere bıraktığını görüyoruz.

‘Straight-leg’ gibi olmasa da giydiğiniz zaman sizi hem uzun hem de daha derli toplu gösterecek olan ‘boot-cut’ jeanslere hayatınızda seve seve yer açabilirsiniz. Üzerinize tam oturan hem de bir o kadar geniş paçaları sayesinde bacaklarınızı daha düzgün gösterecek 90lardan gelen bu şahane jeane merhaba deyin.

Askılı Bluzler

Belki çok yeni bir buluş veya harika bir stil önerisi değil. Ancak son dönemlerde yaz veya kış kombinlere baktığınız zamanda kazakların üzerinde bile rengarenk askılı bluzleri görebilirsiniz. Tamamen kişisel zevke ve mevsimin getirilerine göre ister şık isterse spor olarak kullanılabilecek harika bir joker parça.

Zincir Kemerler

Eğer 2018 yılında olmuş olsaydık bu kemerlerden belki de her gün bahsederdik. En azından ben bu trendi 2018 yılında yakaladım. Zincir kemerler benim yakından takip ettiğim dönemde genellikle oversize ceketler ile kombinleniyordu. Çeşit çeşit olan bu kemelerden isterseniz gerçek bir zincir görünümünde olanı tercih ediyordunuz veya daha modernize edilmiş olan farklı çeşitlerini. Hangisini seçerseniz seçin taktığınızda her iki türlüsünde de stilinize farklı bir boyut katmış olacaksınız.

90larda ise bu trend pantolon kemeri şeklinde ister günlük hayatta isterseniz ‘ödül almaya giderken’ bile kullanabileceğiniz kadar yaygın bir stil olarak görünüyor. Önemli olan size ilham olan bir kombini kendinize uyarlamanız, e hadi zincir kemer modası geçmeden bir tane kombin yapmaya.

Omuz Çantası

90lar denilince kaleme aldığım çoğu yazımda yer verdiğim star parçamdan bahsetmeden bu yazıyı bitirmek olmazdı. Omuz çantası olarak kullandığımız ‘baget’ çantalar günlük hayatta en çok kullandığımız küçük, şık çantalar arasında yerini çoktan aldı. Bu kadar çok kullanılan ve sevilen 90lar trendinin belki de en başarılı parçası olabilir.

İster günlük hayatta isterseniz özel günlerinizde kullanabileceğiniz formuyla dolaplarımızın baş köşesinde yer alıyor kendisi. Markaların yarattığı o müthiş çanta dünyasının içinde baktıkça kaybolmak isteyeceğiniz türden ve şekilden çeşidini bulabilirsiniz. 90lardan hiçbir parça içinize sinmiyorsa baget çanta alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz!


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar: graziadaily.co.uk/fashion/trends/90s-fashion-back-90s-fashion-trends-flares-knee-high-socks/



Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir