Oscar 2020: Kırmızı Halı’ya Hakim Olan Sürdürülebilir Moda Akımı

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Yılın en büyük ödül törenlerinden biri olan ve bu yıl 92.si düzenlenen Akademi ödül töreni Los Angeles’taki Dolby Theatre’da gerçekleşti. Kazananları kadar kırmızı halısı da çok konuşulan bir etkinlik oldu.

Oscar 2020 için özel bir kıyafet kodu yoktu. Ancak, fırfırların arkasında, sürdürülebilir moda bu yılki Oscar katılımcılarının çoğu için kilit bir tema olarak ortaya çıktı. Margot Robbie ve Lily Aldridge gibi, yeni kıyafetler giymek yerine marka arşivlerinden ödünç almayı seçerken, diğerleri zaten dolaplarında sahip oldukları elbiseleri yeniden giymeyi seçti.

Margot Robbie Chanel marka elbisesi ile.

Hollywood’un usta oyuncusu ve iklim aktivisti olan Jane Fonda 2013 yılında Cannes Film Festivali’nde ilk kez giydiği kırmızı pullu Elie Saab elbisesini tekrar giyerken sürdürülebilirlik, daha az tüketim, doğada karbon ayak izini azaltma amaçlı hareket edeceğini ve bundan böyle kıyafet almayacağını açıkladı.

Pitch Perfect yıldızı Elizabeth Banks, 2004’te Vanity Fair Oscar Partisi’nde ilk kez giydiği bir Badgley Mishka elbisesini yeniden giydi. Daha estetik bir görüntü sunmak için mücevherli kayışları elbisenin arkasından çıkardı.

Banks, 16 yıl önce giydiği elbiseye yeniden şans vermesini, sosyal medyada, “Harika bir elbise ve üstüme oluyor. Öyleyse tekrar neden giymeyeyim?” ifadesiyle açıkladı.

Joker’le En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ının yanı sıra SAG ve BAFTA’da da aynı ödüle layık görülen Joaquin Phoenix, tüm ödül sezonunda aynı takımı giyeceğini söyleyen ve dediği gibi de yapan Phoenix tüm tören boyunca  Stella McCartney takımını giyerek daha az satın almayı destekledi.

Ünlü oyuncu, sadece papyon ve kravat değiştirerek ödül törenlerinde aynı smokini giydi.

Kıyafetlerinin üretiminde sürdürülebilirliği seçen ünlüler de vardı. Örneğin Saoirse Ronan, özel siyah ve peygamberçiçeği renklerinden oluşan mavi Gucci pelmet etek elbisesi giydi. Bu elbisenin siyah gövdesi, geçen hafta BAFTA’ya giydiği siyah Gucci elbisesinden yeniden üretilmişti.

Olivia Coleman, sürdürülebilir bir kadife malzemeden yapılmış bir Stella McCartney elbisesi giydi.

Kaitlyn Dever ve Léa Seydoux bu arada Louis Vuitton’un kişiye özel üretim sürdürülebilir malzemelerden oluşan kıyafetlerini tercih ettiler. Her iki oyuncu da çevresel aktivizme adanmış kadın liderliğindeki Kırmızı Halı Yeşil Elbise (RCGD) girişiminin elçileri.

Dever, Swarovski kristalleri ve boncuklarıyla çevreye duyarlı ipek satenden yapılmış kırmızı bir elbise ve doğa dostu bir marka olan Aldo tarafından üretilmiş kırmızı platform topuklu ayakkabılar giymişti.

Léa Seydoux, çevre dostu kumaş Tencel Luxe’ten yapılmış siyah-beyaz bir elbise ve organik satenden yapılmış sandaletlerle uyumlu hale getirdiği kombiniyle kırmızı halıda boy gösterdi.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Hilal Öztürk

” The magic wand is your hands


Bu yazıdaki referanslar: vogue.com/vogueworld/slideshow/oscars-2020-fashion-red-carpet


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir