KALICI OJE VE NAIL ART

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Saç modası, kıyafet modası, makyaj modası, ayakkabı modası derken şimdi de tırnak modasıyla karşı karşıyayız. Ülkemizde de yeni yeni trend olan bu akım artık neredeyse her insanda karşımıza çıkmaya başlıyor.  Manikür yaptırdıktan sonran hepimizin hayali o görüntünün uzun süre sürmesi oluyor ama ne yazık ki bir haftayı zor tamamlıyor manikürümüz. Bir de elleriniz birçok şey ile temas ediyorsa bir haftayı bile bulmaz. Bununla da iz olur, uçlarından soyulur, matlaşır falan filan. Tüm bunlara çözüm getiren ve hayatımızı kurtaran o mucizevi şeyin adı ‘kalıcı oje’.

Mikro manikür adı verilen ayrıntılı bir manikür işlemiyle başlıyoruz. Sonrasında tırnağınıza ek yapılabiliyor ki –protez tırnak olarak geçiyor- bu işlem tırnak yiyenlerin de kurtarıcısı oldu. Kendi tırnağınız gibi oluyor ve sadece yapan tarafından çıkarılabiliyor. Tırnağınız uzadıkça oda uzuyor. Eğer dikkatli kullanırsa ömrü üç haftaya hatta dört haftaya bile uzatılabiliyor. Bir başka güzel yanı ise nail art uygulaması. Bu trendle birlikte düz renkli ojeler tarihe karışıyor.

Eğer kıyafetlerinizde fazla desen ya da renk kullanmayı tercih etmiyorsanız neden biraz daha cesur ve farklı bir şeyleri tırnaklarınızda denemeyi düşünmüyorsunuz?

Çok cesur olmak istemiyorum ama farklı olsun diyorsanız; Nude rengi ojeye de farklılık katabilirsiz. Tırnak diplerine veya tırnak ucuna simli bir oje sürdürebilirsin veya taş koydurabilirsin. Bu nail art modeli özellikle uzun tırnaklara çok yakışıyor.

Nail art bile olsa siyah ojeden vazgeçemem diyorsan çizgili modeller tercih ederek tırnak sanatında farklılık yaratabilirsin. Tırnaklarının ortasına asimetrik çizgiler çizerek modern bir görünüm elde edeceksin.

Ombreli saç ve dudak modasından sonra sıra ombreli tırnaklara geldi. Tırnaklarının dibinden ucuna doğru yoğunlaşan oje görünümü sayesinde dikkatleri tırnaklarına toplayabilirsin.

Sadeliği sevenler için minimal şık ve sofistike bir görüntü yaratabiliyor. Günlük kullanım arayanlar veya iş yerinde yalın ve fresh bir görünüm isteyenler ya da sadelikten vazgeçemeyenler için beyaz,şeffaf ya da nude nail art dizaynı çok uygun olabilir.

Bu sene cesur görünümlerden biride grafik tırnaklar. Gözleri size çevirmeleri için bazda kontrast renkler seçmelisiniz ki çarpıcı olsun ve daha yumuşak tonlarla süsleyin..

Geometrik nail art tasarımları tamamen keskin çizgiler ve kalın şekillerle ilgilidir. Bunda her tırnağınız da farklı şekillerden oluşan tasarımlar deneyin. Tribal desenler, boho okları, aztek çizgiler çok şık duracaktır.

French ojeli tırnakları çok seviyoruz o yüzden french ojeli nail art modeline her türlü modifikasyonu yapabiliriz. Nail art tasarımına fazladan çizgi ekler yada uçlarını renkli yapabiliriz.

Metalik renkler bu sezon en büyük çıkışını yakaladı. Kıyafetlerde, ayakkabılarda kullanıyoruz. Tırnaklarımızıda onlarla süslemek şahane olur. O yüzden metalik renkleri daha uzun tırnaklarınızla kullanın. Muhteşem bir görüntü ortaya çıkacaktır. 2020 kışında da raflarda bolca yerini alan Mirror (ayna) efektli ojeleri de tercih edebilirsiniz.

Tırnaklarımıza oje sürerken neden tek bir renkle yetinelim? Hele aynı anda birçoık rengi beğenmişken.. Renkleri kombin yapmakta zorlanıyor musunuz? Alın size nail artın püf noktası. Birbiriyle en güzel uyum sağlayacak renkler pastel renklerdir. O yüzden bu renkleri ö tırnaklarımızda yada uçlarında istediğimiz oje renklerini beraber kullanarak bir gök kuşağı yaratalım. Pastel tonlarda nail art tasarımlarında aynı rengin farklı tonlarını kullanabiliriz.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Dilara Koloğlu

“Moda ruhunda, sen daima parla”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir