Lady Diana: Prenses mi İkon mu?

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Son günlerde Buckingam Sarayı bildiğiniz üzere hareketli günler geçiriyor. Sussex Dükü Harry ve Düşes Megan Markle geçtiğimiz haftalarda kraliyet ailesinden ayrılacaklarını ve artık bağımsız bir şekilde kendi hayatlarını yaşayacaklarını Instagramdan duyurmuştu. Olaya çok uzak kişiler bu durumu şok diye karşılarken olayla içli dışlı olanlar (mesela ben) bunun olası son olduğunu zaten az çok tahmin ediyordu. Bütün bu olaylar üzerine kendimi yine bu olaylı ailenin geçmişini, haklarında yapılan dizileri ve belgeselleri izlerken buldum. Tabi ki konumuz sarayın dedikodularından ziyade prenseslerin stilleri ve bugüne kadar biz fanilere bırakmış oldukları o muhteşem ‘look’lar. Kuşkusuz ki o isimlerin başındaki tek isim ise Lady Di.

Lady Diana, bugün dünyanın en çok konuştuğu kadınların en başında geliyor. Prens Charles ile olan evliliği, çocukları, kraliyette kattıkları veya kraliyet kurallarını yıkması ile bir zamanlar gazetelerin manşetleri süslerken artık sosyal medyalarımızın keşfet kısmında karşımıza çıkıyor. Onu bu kadar ikon yapan şey giydikleri miydi yoksa kendisi miydi diye hala moda dünyasında tartışılmaya devam etse de Lady Diana görüp görebileceğimiz en güzel kadınlardan birinin olmanın yanı sıra gerçekten çok güzel giyinen bir o kadar da giydiğini taşıyan bir kadındı.

Sanırım onu övmek veya yüceltmek için bu satırları bile yazmama gerek yok. Hazırsanız sizi Lady Di ve o muhteşem görünümleri ile baş başa bırakıyorum.

Lady Diana ve Prens Charles 29 Temmuz 1981’de Londra’daki St. Paul kilisesinde evlendi. Dünyanın kitlendiği o düğün gerçekleşirken gözler sadece Prensesin üzerindeydi.

Tasarımı David ve Elizabeth Emanuel’e ait olan bu gelinlik 40 metre ipek ve dantel kullanılarak yapıldı ve binlerce minik inci ile süslenen gelinlik, tüm zamanların en güzel gelinliği olarak tarihe geçti.

Dikkatleri üzerine zaten bu düğünle çekmiş olan Diana, gençliğinin ve güzelliğinin de vermiş olduğu o havayla artık basının ilgisinin yanı sıra moda dünyasının da ilgisini çekmeye başlamıştı.

Çift Ağustos 1981’de balayına çıktı. Lady Diana Donald Campbell‘ın bu hafif, çiçekli şal elbisesinde balayına gitti ve klasik bile olsa bu tatil elbisesini inci bir kolye ile tamamladı.

Pink Lady

1983 yılında Brisbane’deki bir devlet resepsiyonuna omuzları açık parlak pembe, spagetti askı elbise ile katıldı. Elbiseyi safir kolyesi ve Spencer Ailesi’ne ait taç ile tamamlayan Prenses kraliyet kurallarını yıkmaya daha yeni başlamışa benziyor.

Bu benim sanırım Lady Diana’nın en sevdiğim fotoğraflarından biri. Prensesin hayatını okuyanlar veya oradan buradan duyduklarımızda bile aslında kendisinin görünenin ötesinde çok mutlu olmadığını anlayabiliyoruz. Ancak bu fotoğrafta Prensesin gerçek anlamda Beyaz Saray’daki bu etkinlikte John Travolta ile eğlendiğini görebiliriz. Kadife uzun bir elbise ile inciyi birleştirmek tabi ki boynumuzun borcu ancak altın sarısı saçları ve zarafetiyle Lady Diana burada gerçekten muhteşem bir görüntü sergiliyor.

Kuralları Yıkan Dekolte

Lady Diana’nın yine kraliyet kurallarını yıktığı bir elbisesi daha. 1985 yılında James Bond : A Wiev To Kill filminin galasında tercih ettiği bu parlak gümüş elbisenin derin sırt dekoltesi o zamanlar yine Prensesin çok konuşulmasına neden olmuş.

1985’te Kemer ve Blazer

Son birkaç yıldır (ben çok sevemesem de) blazer ceketlere kemer takmak modası geri gelmişti. Uzun bir blazer ceketiniz varsa eğer altına bir siyah kot giyip belden bir kemer ile kombinize tamamen farklı bir hava katabiliyorsunuz. Lady Diana 1985 yılında siyah kalın bir kemer ile blazer ceketine bu farklı havayı vermek isteyenlerden. (Pozitif ayrımcılık, Diana’nınkine bayıldım.)

Günlük Lady Di

Biz fanilerinde günlük hayatında uygulayabileceği enfes bir Lady Di kombini. Beyaz çizgili pantolon üzerine giyilmiş lacivert bir kazak. Prensesimiz bu kombini 1986 yılında yaparak bizlere zaten yolu çoktan açmış.

Sade ve Sarı

1987 yılında bu sefer karşımıza sarı pantolon ve sarı bir gömlek ile çıkıyor stil ikonumuz. Yapılan kombinin zamansızlığı, sadeliği ve renkleri yıl 2200 olsa bile (yanlış yazmadım) hala moda konuşmaya devam edersek karşımıza çıkacak en güzel ‘look’lardan biri olmaya aday.

Rahat ve Cool

Geçtiğimiz aylarda model Hailey Baldwin ile Vogue Paris, Lady Diana’nın anısını tekrardan canlandırdılar ve birbirinden farklı ve cool görüntülerini yeniden yorumladır. O ‘look’lardan biri de bu rahat kombiniydi. Beyzbol şapkası, sweatshirti, büyük blazer ceketi birbirinden bağımsız parçalar gibi görünse de bir araya geldiklerinde cool ve rahat bir görüntü oluşturmuş.

Elvis Dress

1989’da Hong Kong’ta giydiği bu kıyafet Elvis Presley’ın ceketinin yakalarına benzerlik gösterdiği için çoğu sitede elbise ‘Elvis Dress’ olarak adlandırılıyor. Tamamen inci kaplı olan bu elbise ceket ve elbise şeklinde iki parçadan oluşuyor. Prensesin kendi tacıyla birlikte giyildiğinde de biz faniler için hayran hayran bakmayı adeta zorunlu kılıyor. ‘Elvis Dress’ şu an da Londra’da Victoria and Albert Müzesinde sergilenmekte.

Bej ve ötesi

Herkes rüzgardan uçuşurken bir şapka nasıl uçmaz? Ya da bir insan hala bir fotoğrafta nasıl traji-komik çıkmaz? Üzgünüm sorularımızın cevaplarını alamayacağız ama bu ‘look’a bakıp hayran olmak boynumuzun borcu. Bugün bile resmi bir yere giderken, iş görüşmesine giderken giyebileceğimiz bej rengi etek ve ceket kombini ile Lady Di yine çok zarif ve çok şık.

2 Türlü Kaz Ayağı

Lady Diana’nın yine en sevdiğim görüntülerinden biri bu olabilir. Kraliyet aile üyelerinin resmi etkinliklerde şapka takmaları bir zorunluluk. 1990 yılında oğlu Prens William ile yer aldığı bu fotoğrafta Prenses Sandringham’da engelli insanları ziyaret ettikten sonra ayrılırken kaz ayağı desenli bu etek ceket takımı ve şapkası ile harika bir görüntü oluşturmuş.

Revenge Dress

İşte karşınızda Lady Diana’nın 1994 yılında giydiği tüm herkesin ‘Revenge Dress’ yani intikam elbisesi diye bildiği o muhteşem elbise. Prenses 29 Haziran 1994 tarihinde Londra’da Hyde Park’ta yer alan Serpatin Galerisi için Vanity Fair’in yıllık bağış toplama etkinliği gecesine bu kıyafet ile katıldı. Ancak elbiseye intikam elbisenin denilmesinin sebebi aynı gece Prens Charles için hazırlanmış olan belgeselin galasının olmasıydı. Prens Charles’ın Lady Diana ve evlilik için söylediği şeyler o dönemde hala Camilla Parker Bowles ile yarattığı sadakatsizliği gösterir nitelikte olduğu kabul ediliyordu. Elbisenin hikayesi için sizi böyle alayım.

Lady Diana her zaman şık, zarif ve bir o kadar da tatlı biriydi. Tatlı biriydi deme hakkını her fani gibi kendimde buluyorum çünkü halk tarafından kabul edilen ve belki de en çok sevilen tek Prenses, Lady Diana olmuştu.

Daha fazla Lady Diana ‘look’larına bakmak isterseniz, size dev hizmet. Dük ve Düşes’e Kanada’da mutluluklar dileriz.


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir