#WFHFit Günlükleri

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Okulların tatil olması, çoğu global ve yerli firmanın ise işlerini home office şekline dönüştürmüş olması ile aslında bir çoğumuz artık evde kalarak kendimizi dünyayı saran korona virüsünden korumaya çalışıyoruz. Tabi ki konumuz bu can sıkıcı ve herkesi gerçekten üzen virüs olmamakla birlikte hem günümüzü hem de bir nebzede olsa tarzımızı renklendirmeye ilişkin olarak tabi ki de moda!

Ruhumuzu karartmıyoruz ve moda dünyasının şu sıralar en çok konuştuğu konuyu konuşuyoruz! Tabi ki de #WFHFit. Nedir bu #WFHFit? #workingfromhomefit hastagi ile Instagram‘da şöyle bir gezindiğiniz de artık herkesin evdeyken bile pijamalı değil rahat ama şık kıyafetler içerisinde olduğunu görebilirsiniz.

Evdeyken pijama dışında kıyafet mi giyilirmiş diyenlerdenseniz eğer, birkaç gün sonra sizlerin de bu pijama modundan sıkılıp bir şeyler denesem mi acaba diyeceğinize eminim. Hepimiz bu zamanların (evde kalıp çalışmanın) hayallerini kursak bile içerisinde bulunduğumuz durum hem ciddi hem de can sıkıcı olduğu için hepimizin üzerinde aslında bir bakıma kasvetli bir ruh hali mevcut. Bu ruh halini kırmak ise bizim elimizde, moda dünyasındaki isimler ise bu fikrin koyu savunucularından. Her biri evlerinden çalışırken bile üzerlerine geçirdikleri yumuşacık renkli bir kazağın ya da giydikleri rahat ama bir o kadar da içinde kendilerini iyi hissettikleri pantolonlar ile evden çalışırken daha enerjik ve daha motive olduklarını dile getiriyorlar. Hadi canım öyle şey olur mu? der gibisiniz. Ama bunların hepsi psikolojik bunu da unutmayalım (biraz da moda tutkusu tabi ki).

Peki ne giymeliyiz? Aslında özel olarak bir şey giymemize gerek yok. Sadece kalkıp kendimizi iyi hissettiren ve sevdiğimiz bir şeyi üzerimize geçirmemiz bile yeterli. Kalkma ve giyinmenin gücünü o zaman kendinizde hissedeceksiniz ve bu güç yadsınamaz bir gerçek (true story). Yazar ve gazeteci Katherine Ormerod bu konuda düşüncelerini dile getirirken, uzun zamandır evden serbest çalışan biri olarak sabah duş almanın, takılarını takmanın, parfüm sürüp üzerine dışarıda görünmekten utanmayacağın bir kıyafet giymenin ne kadar önemli olduğunu söylüyor.

Her ne kadar küçük bir çaba olarak görünse de, üzerinizde pamuklu yumuşak bol bir gömlek veya sevdiğiniz bir ceket içerisinde olmak dizleri çıkmış, lekeli bir eşofmanın içinde olmaktan size daha iyi gelecektir. Çoğu moda tutkunu bizlere bunları önerirken renklerin üzerimizde yarattığı etkiyi es geçmiyor ve evde bile olsak renkli giyinmenin önemi vurguluyor.  Onloan‘ın kurucu ortağı ve yaratıcı direktörü Natalie Hasseck, ‘Renk enerji taşır ve olmak istediğiniz bir ruh hali için giyinmek önemlidir’ diyor.

Belki bu yazı sizin fikrinizi şu an için değiştirmemiş olabilir ancak yazarınız olarak eminim ki bu sürecin uzaması halinde hepimiz sabah kalkıp hazırlanmanın ve ‘bugün ne giysem’in verdiği heyecanı bile özleyeceğiz. Heyecanımızı kaybetmemek adına bu sürecin uzamasına fazla izin vermeden acaba hepimiz şöyle rahat tatlış, güzel kıyafetlerimizi evde giyinmek için şöyle bir ayırsak ve yarın hangisini giysem acaba deyip düşünmeye başlasak mı?

Ah unutmadan, işini bu konuda ciddiye alan insanları görmek ve biraz da ilhamlanmak için #WHFFit kombinlerini görmek isterseniz eğer, işte size harika bir Instagram sayfası. Kendinize iyi bakın!


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar: graziadaily.co.uk/fashion/news/celebrity-lockdown-outfits/


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir