Giambattista Valli X H&M

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

H&M, her geçen senelerde yeni ses getiren iş ortaklıkları ile karşımıza çıkıyor ! Geçtiğimiz senelerde VERSACE , Balmain ,MOSCHINO gibi büyük isimlerle adını daha da duyurmuştu bu sene ise yeni bir iş ortaklığını dev bir moda markası olan Giambattista Valli    ile gerçekleştirdi .  H&M’in şimdiye kadarki en “couture” koleksiyonu oldu diyebiliriz . Kendall Jenner da Giambattista Valli X  H&M koleksiyonunun hem reklam çekimlerinde hem de bu koleksiyon için podyumda yer aldı.

Giambattista Valli X  H&M DEFİLESİ

Giambattista Valli, Roma’da 24 Ekim Perşembe günü görkemli bir sarayda gerçekleştirilen defilede H&M için hazırladığı koleksiyonun özgür ruhunu, sofistike ve ölümsüz tasarımlarını sundu. 

Valli kızları ve Valli erkekleri, bu ölümsüz şehirde Palazzo Doria Pamphilj’in hayranlık uyandıran koridorlarından ve büyük salonlarından geçip pembe podyumda yürürken Troye Sivan, Sofia Carson, Alexa Demie, H.E.R., Cameron Monaghan, Chiara Ferragni ve Chris Lee gibi yüzlerce konuk Kendall Jenner’ın öncülüğündeki defileyi en ön sıradan izledi.

Giambattista Valli X  H&M koleksiyonu

Giambattista Valli her şeyden önce farklı düşünece tarzı ve yeteneği ile inanılmaz bir terzidir. Koleksiyonun için ilk görüşmede ayrıntılı çizimler ve pek çok kumaş örneği göstermiş ve koleksiyonu kimlerin giymesini hayal ettiğine dair net bir fikir paylaşmış ; ‘’… Valli kızı, sadece akşam yemeklerinde ve resepsiyonlarında insanların dikkatini çekmekle kalmamalı, bu giysileri kulüpte de giymeli…’’ ve bununla birlikte ilk kez Valli erkekleri de davet edildi.

H&M işbirliğinde imzası niteliğindeki tüm tasarımlarına ve kullandığı detaylara yer verildi: geniş tüller, fırfırlar, karmaşık boncuk işleri, hoş işlemeler, belin vurgulanması, inci küpeler ve çok çok daha fazlası. Romantik ve bohem parçalar, punk esintili pantolonlar ve botlarla, bol kesim sweatshirt’ler ve kapüşonlu kıyafetlerle tezat oluşturuyor. Bir dizi farklı teknik kullanılarak tamamlanan bu koleksiyon, kadınlar için 41, erkekler için ise 31 parçadan oluşurken 34 parça da aksesuar içermekte. Ve işte Giambattista Valli’nin koleksiyon hakkında birkaç yorum ve düşüncesi;

“Ben yoğun ve titiz atölye çalışmasına alışkınım ve kreasyonlarımın kalitesi konusunda son derece yüksek standartlarım vardır, tüm kontrolleri her zaman bizzat ben yaparım; ama itiraf etmeliyim ki, malzeme örnekleri elimize ulaştığında şaşkınlığa düşen ilk kişi ben oldum. H&M de aynı etkiyi yaratabilmişti. Her şeyi kusursuz bir şekilde, şahane gerçekleştirdiler… hatta benim artık imzam haline gelmiş çok katlı tül elbiselerimi bile!”  Giambattista Valli

‘’Normalde, kadınlar maskülen gardırobun parçalarını alıp kullanır; dolayısıyla ben de erkeklerin kadın gardıroplarından bir şeyler seçebileceğini düşündüm.‘’ Giambattista Valli

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Irmak Kervan

” Shine like the Stars


Bu yazıdaki referanslar: hm.com/tr_tr/life/culture/inside-h-m/giambattista-valli-hm-designer-collaboration-collection-2019.html (H&M MAGAZINE)


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir