Carrie Bradshaw’ın Dolabından Eşsiz ve Zamansız Parçalar

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Sex and The City dizisini aramızda izlemeyen kaldı mı? Kaldıysa eğer önce diziyi izlemelerini sonra bu yazıyı okumalarını tavsiye ederim. Spoiler niteliğinde olmasa da (emin değilim, spoiler gelebilir) bu muhteşem kıyafetleri gördükten sonra kendiniz açıp yakından Carrie Bradshaw ve onun tarzını tanımak isteyeceksiniz.

1994 yılında yayınlanmış bir dizi olmasına rağmen bugün pek çok sosyal mecrada Sex and The City görüntülerine, görünümlerine denk gelmeniz mümkün. Gerek kıyafetler gerek mekanlar gerekse olan olaylar izleyen herkesi oldukça etkilemiş olacak ki dizinin hala etkisinden çıkabilmiş değiliz.

Bugünkü konumuz ise bu zamansız dizinin baş karakteri ve belki de içlerinde en çok bağ kurabildiğimiz Carrie Bradshaw ve onun gibi unutulmaz dolabındaki en unutulmaz parçalar ile biz faniler olarak tarzımızı nasıl Carrie’mize benzetebiliriz ona bakacağız. E hazırsanız başlayalım!

Kasket Şapkalar/Saç Aksesuarları

Sevgili Carrie’mizin olağanüstü ve günlük hayatta belki de biraz zor kullanabileceğimiz (tarzımız onun kadar iyi değil) ‘görünümleri’ olsa da o da bazen bizim gibi fanileri düşünerek daha basic parçalar giyiyor. Sizi bilmem ama kışın kendimizi korumak için sıkıcı şapkalar takmak yerine her zaman kasket şapka kullanmayı seçenlerdenim. Carrie de pek çok bölümde kendi tarzına uygun kasket şapkalar kullanarak stiline biraz ‘vintage’ bir hava katarken New York sokaklarında salına salına yürüdü.

Ancak kış bitti sıra geldi geldi bahar aylarına ve saç bandı dediğimiz ve saçlarımızın bir kısmını açıkta bırakırken size bir nebze tarz katan o saç aksesuarına. Betimlemelerimden hiç kullanmadığım ve kullanmayı düşünmediğim bir aksesuarmış gibi görünebilir ama burada ilham kaynağımız Carrie Bradshaw olunca konu haliyle değişiyor. Bir dönem saçlarını kısa kullanan Carrie günlük yaşantısında bu saç bandını kullananlardan. Uzun saçlarda güzel duracağına emin olduğum bu aksesuarı kısa saçına kullanıp bize ilham olabilecek tek kişi zaten bunu kullandığına göre bize ne düşüyor? Evet doğru bildiniz. Denemek.

Renkler

Şu sıralar bakmayı, giymeyi en çok sevdiğim ve istediğim şeylerden biri renkler. Renk nasıl giyilir? dediğinizi duyar gibiyim. Kısacası renkli giyinmekten bahsediyorum. Renklerin birbirleri ile olan uyumu, size verdiği o enerji ve içerisinde rahat hissettiğiniz ne varsa üstünüze geçirmek. Carrie’nin stilinde en çok dikkati çeken diğer ana hatlardan biri her rengi giymesi. Sıkıcı renkleri de bazı ‘karanlık’ dönemlerinde tercih etse de, farklı parçaları (hatta giymeyi bile hayal etmeyeceğiniz) birbiri ile bu kadar başarılı bir şekilde birleştiren bir trendsetter varken karşımızda renk kombinlemek onun için ne ki?

Yaz aylarımızın akıbeti henüz belli olmasa da size 90lı yıllarda fırtına gibi esmiş bir kadının tarzından bahsediyorum. Anlayın ki tarzımızı belirlerken seçeceğimiz en ufak renkli, çiçekli, böcekli her parçanın bir değeri ve önemi var. Şimdiden iyi yatırımlar yapmaya başlayabiliriz.

Desenler

Renklerden sonra kombinlerken sevdiğim ama kendimi çok başarılı bulmadığım diğer bir konu desenler. Çoğu stil ikonu olarak adlandırdığımız ünlü isimlerin yaptığı desen/desen kombinlerine hep imrenmişimdir. Hatta çoğu blogger bile bu konu da başarılıyken (bazıları çok saçmalıyor) günlük hayatımıza bu kadar kolay aktarabileceğimiz bir şeyin bir o kadar da tehlikeli olması beni biraz ürkütüyor (yazar abartmayı sever). Carrie’nin stili bu konuda pek çok ünlü isime, fanilere ilham olmaya tabi ki bu sırada devam ediyor.

Carrie’ye baktığımızda, iki deseni giymiş mi giymiş, puantiyenin üzerine blok desen, yatay çizgili bir bluzun altına dik çizgili bir etek giymiş mi, giymiş. Yakışmış mı? Bana göre evet, sizi bilemiyorum. Ancak tabi ki gündelik yaşantımızda biz faniler hangi desenleri seviyoruz ve bu desenlerin birbiri ile olan uyumunu bulmamız tabi ki şart. Denemeden, kız arkadaşlarımıza sormadan Carrie giymiş deyip aynısı giyip dışarı çıkmak olmaz. Sakin ve çok karışık olmayan desenleri kombinlemek desene yeni başlayanlar için sanırım en iyi yollardan biri. Zorlu bir yol olsa da sonunda Carrie Bradshaw’ın izi var, değer mi? Değer.

Çanta Çanta Çanta ve Çanta

Carrie’nin ayakkabı tutkunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayakkabılarının çok güzel olduğunu da ancak atlanan bir detay var. Peki ya çantaları? 90lı yılların çantaları bu yıl oldukça moda oldu. Baget çantalar, clutchlar, file çantalar, boncuk çantalar. Uygun fiyatlı olanları aşırı lüks olanları derken her birinde ‘vintage’ havası olduğu aşikar.

Gönül isterdi ki tabi ki Dior’un Saddle çantası yeniden moda olmuşken bir tane alıp, salına salına gezelim ancak malum nedenlerden dolayı ‘ulaşılabilir lüks’ diye tabir ettiğimiz diğer markaların baget çantaları ile yetineceğiniz. Yetinmek dediysem de bu markalar öyle başarılı oldu ki lüks markaların yarattığı bu çantaların yokluklarını hiç aratmıyorlar. Carrie gibi tamamı ‘gold’ detaylı bir çanta takarak dışarı çıkmak tamamen size kalmış ancak sıradan ve hepimizin her dönem alıp evine istiflediği o çantaları her gün ‘rahat’ olduğu için kullanmak yerine farklı renkte, formda çantalar ile sıradan olduğunu düşündüğünüz günlük kombininize farklı bir hava katacağına eminim. Tekrar soruyorum. Denemeye değer mi? Değer.

Carrie Bradshaw dosyasını henüz burada kapatmış değiliz, en güzel görünümleri ve günümüzü hala uygulayabileceğimiz stilleri ile Carrie’nin dolabını didik didik etmeden bize rahat yok (keşke gerçekten o dolabın içine girip de kaybolabilsek).


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar: harpersbazaar.com/culture/film-tv/g5115/carrie-bradshaw-best-looks/


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir