Geri Dönüşümde Sıcacık Bir Yaklaşım

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

2018 yılının son, zaman zaman da karlı ve buz gibi günlerinden içimizi ısıtacak keyifli bir yazıyla herkesi selamlıyorum! Bilindiği üzere gezegenimizde maalesef sınırsız kaynaklar yok ve bu kaynakları en verimli şekilde kullanmak ve yaşanabilirliği sürdürebilmek için bizlere düşen pek çok görev var. Özellikle yaşadığımız son dönemde fast fashion (hızlı moda) akımının yüksek etkisi, yeni açılan pek çok mağaza ve perakende sektörünün büyümesi bunlara etki eden temel faktörlerden demek yerinde bir tabir olacaktır. Ve tüm bu sürecin doğal bir sonucu olarak artık giymediğimiz veya maalesef giymek ‘istemediğimiz’ kıyafetlerimiz gün geçtikçe artacak. Peki, giymediğimiz bu kıyafetleri geri dönüşüme gönderebileceğinizi ya da onları tekrardan tasarlayarak çöpe gitmesini engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Ülkemizde geri dönüşümün sağlanmasında pek çok marka ve bölgesel kuruluşlar etkin rol alarak “geri dönüşümde kıyafet projelerini”  hayata geçirmeye çoktan başladılar bile. Kullanmadığınız giysilerinizi bu kumaş toplama bölgelerine götürerek sizler de bu projelere destek olabilirsiniz.

Ve gelelim yazımızın da vurgulamak istediği esas noktaya, geri dönüşüm projelerini desteklerken aynı zamanda da minik canlara neden yardımcı olmayasınız ki! Dilerseniz kullanmadığınız eski bir tişörtünüzü sokakta kalmış kediler için bir yuva haline dönüştürebilir, dilerseniz de evdeki belki iplikleri sökülmüş bir kazağınızdan minik köpek dostlarımız için evinizde sıcacık yataklar hazırlayabilirsiniz.

İşte size ufak tüyolarla hem sürdürebilirliği destekleyebileceğiniz aynı zamanda bir minik cana sıcacık yuva sağlayabileceğiniz bir proje örneği;

***İlk olarak eskimiş ya da kullanmadığınız, belki de rengi solmuş bir kenara ayırdığınız tişörtünüzü bularak işe başlayabilirsiniz. Ardından tişörtle birlikte yuvaya yüksek tavan formu vermenizi sağlayacak 2 adet askı ve taban için sert bir karton ya da mukavva ile de iskeleti oluşturmanız oldukça kolay.

*** Malzemeler temin edildikten sonra, kullanılacak tişörtümüzün kol kısımlarını sıkıca dikip, yaka kısmını yuvamızın girişini oluşturması için açık bırakıyoruz.

*** Sonraki aşamamızda askılarımızın asmamızı sağlayan soru işareti gibi görünen kısımlarını kesip, ince tel formuna getiriyoruz. Ardından birbirine bant yardımıyla tutturup, iskeletimizi oluşturuyoruz.

Son aşama olarak kol bölümlerini başlangıçta dikmiş olduğumuz tişörtümüzü iskeletimizin üzerinden geçirerek minik dostumuza sıcacık bir yuva vermiş oluyoruz. İşte bu kadar basit ve eğlenceli!

Kedi, köpek evleri, yatakları gibi sizler de pek çok farklı projeyi hayata geçirerek hem eğlenceli vakit geçirebilir hem de bırakacağınız bir kap su ve bir kap mama ile bu soğuk günlerde pek çok sokak canlısına yaşam umudu olabilirsiniz. Aynı zamanda çocuklarla yapacağınız ortak çalışmalar ile de onlara hayvan sevgisini aşılayabilmeniz için bir fırsat yakalayabilirsiniz.

Sizler de @fashionziner veya @dblogist etiketlerini hayata geçirdiğiniz projelerde etiketleyerek daha çok kişiye ulaşmamızı ve fikir paylaşımlarınızı arttırabilirsiniz. Şimdiden herkese mutlu yıllar diliyorum, 2019 hepimize güzellikler getirsin !! 


Damla Rabia Tüzer

“ Hayatı yakala! ” 


Bu yazıdaki referanslar:

https://www.elisihobiler.com

http://ekolojist.net

https://www.thesmithfamily.com.au


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir