HATIRLAYALIM: OLSEN’LARIN ZAMANSIZ STİLİ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

90’ların Bizim ev (full house) dizisiyle tanıdığımız  2000’lerde de birçok kült  gençlik filminde rol alan sevimli ikizleri Mary kate ve Ashley Olsen’ı tekrardan hatırlayalım. Şimdilerde 2006 yılından beri kurdukları The Row adlı moda markalarında başarılı koleksiyonlarına devam ediyorlar. Tabii stillerini oturtana kadar çok fazla renkli, abartılı seçimlerden geçtiler, zira o zamanlar hem çok gençtiler hem de 2000’lerde renksiz, simsiz, taşsız giysiler giymeyenleri dövüyorlardı desek yanlış olmaz.

Neyse ki şimdi, oturmuş tarzları ve tartışmasız stil ikonu oluşları bir zamanın ürünü.

Her giydiklerini inanılmaz yakıştıran salaş ama daima cool gözüken, Fransız tarzı- effortless stillerini yakın mercek altına alalım.

Doğal Renk Paletleri

Olsen’lar kesinlikle siyah, lacivert, bordo beyaz, bej gibi nötr renklerden ve klasik parçalardan vazgeçmiyorlar. Şık bir davette bile seçimleri doğal ve rahat kalıplar oluyor. Gece için şık aksesuarlar, feminen romantik tarz elbiseler, geleneksel desenler ve antik tarz takılar turkuaz olabilir, altın ve etnik takılar biraz minimal bohem tarzı yakalamak için, biraz da parizyen olmak hedefleniyor tabii.

Klasik ama salaş kombinler

İkizlerin beyaz gömlek vs. gibi resmi ve basic parçaları salaş, havalı  ve  spor bir duruma sokabilme becerileri hayranlık verici. Kumaş pantolonu, beyaz tişörtle kombinleyerek rahatlatmak, saçlara doğal bir şekil vermek, mümkün olduğunda zorlama çabalara girmeden stili yakalamak. Proporsiyon her zaman önemli, kat kat giyilmiş hırka, gece elbisesinin rahat ve günlük kullanımı, terzi usülü giysiler.  Rahat ayakkabılar, birkenstock, flipflop ya da espadril. Kış içinde daha spor, kovboy tarzı botlar. Tabii klasik havayı bozmadan bohem aksesuarlar ve detaylar eklenebilir.

Büyük aksesuarlar ve renk patlamaları

Klasik monokrom kombinleri farklılaştıracak, şallar, büyük gözlükler, altın takılar vs. Olsen’ların stilinde ortaya çıkıyor. Siyah klasik bir pantolon, beyaz tişört kombiniyle kullanılan mavi bir çanta veya yeşil kemik gözlük gibi şaşırtıcı aksesuarlar kullanabiliyorlar. Dümdüz giyinip herhangi bir parçanın patlaması. leopar, şal deseni, kürk detaylarda stillerinin birer parçası.

Her daim Oversize Parçalar

Minyon olmalarına rağmen oversize parçalar onlarda sakil durmuyor. Stil kodları kesinlikle büyük ve rahat parçalar kullanmak üzerine. Bu parçalar zamansız ve her zaman kullanılabilecek parçalar olmalı. Kendi markalarında da buna çok dikkat ediyorlar. Uzun paltolar, uzun etekler, boydan elbiseler, geniş kesim elbiseler ve ceketler. Volüm çok önemli, bol olmalı.

Siz de onların stillerden hoşlanıyorsanız bu detaylara dikkat ederek, stillerinden feyz alabilirsiniz.


Zeynep Günaydın

“Zamanı yakala, hislerine göre giyin”


Bu yazıdaki referanslar: www.whowhatwear.co.uk/olsen-twin-style

www.whowhatwear.co.uk/olsen-twin-style



Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir