Londra Moda Haftası

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Modanın 4 büyük başkentinden biri olan Londra’dayız. Londra’nın kasvetli ve kapalı havasına rağmen defilelerin yaydığı ışık muazzam. Tüm moda severler gibi ben de bu ışığı size yansıtmak için işte buradayım. Karşınızda sezonun en şık ve en güzel defileleri.

Londra Fashion Week Burberry SS20

Burberry

Bir dizi beyaz hoparlörü ortaya çıkarmak için yükselen gümüş renkli bir küp. Her ne kadar kavramsal sanat terimlerini andırsa da bu Burberry’nin bu yıl ki SS20 şovuydu. Givenchy’den ayrıldıktan sonra Burberry ile çalışmaya başlayan Riccardo Tisci’nin ki Burberry’nin sahip olduğu çizgi içerisinde geliştirmeye çalıştığı bir sezondu. Dolayısıyla sezonun adı ‘evrim’di.

Londra Fashion Week Burberry SS20
Gigi Hadid, Londra Fashion Week SS20

Kendall Jenner, Gigi ve Bella Hadid kardeşlerin yanı sıra Irına Shayk gibi ünlü top modellerin de yer aldığı defilede sezonun öne çıkan parçalarını SS20 için Tisci, Burberry’nin zarif ve rahat çizgisinin dışında çıkmayarak gri, bej ve monokramlardan oluşturarak tasarlarmıştı.

Londra Fashion Week Burberry SS20

Simone Rocha

Londra Fashion Week Simone Rocha SS20

Terk edilmiş bir tiyatronun içindeki papatya, dut meyveleriyle süslenmiş katmanlı tüylü elbiselerin aydınlattığı bir salon. İrlandalı uluslararası moda tasarımcısı Simone Rocha’nın defilesinden başka aklınıza gelen bir şey var mı?

Londra Fashion Week Simone Rocha SS20

Yakın zamanda restore edilen Alexandra Palace Theatre’da yapılan defile parçaları ile göz doldurdu. Bu sezon Rocha, Aziz Stephen anısına kutlanan 26 Aralık St. Stephen Günü’nde şarkı söyleyen ‘Wrenboys’ tarafından giyilen kıyafetlerden ilham alarak koleksiyonunu oluşturmuştu.

Londra Fashion Week Simone Rocha SS20

Tasarımlar kadar saç ve makyaj konusunda da dikkat çeken defilede, Jessie Buckley, Simone Kirby ve Valene Kane gibi İrlandalı ünlü isimlerde podyumda boy gösterdi.

Jessie Buckley, Simone Kirbey, Valene Kane Londra Fashion Week Simone Rocha SS20

Victoria Beckham

Londra Fashion Week Victoria Beckham SS20

Westminster’da mermerler içerisindeki Foreign and Commonwealth Office’de Victoria Beckham’ın SS20 için hazırladığı o harika defile. Modellerin hepsi sanki yolda yürüyen birer Victoria Beckham’dı. Tasarımcı kendi güçlü stilini parçalarına öyle güzel yansıtmayı başarmış ki parçaları birbirinden ayırıp en güzelini seçemiyorsunuz bile.

Londra Fashion Week Victoria Beckham SS20
Londra Fashion Week Victoria Beckham SS20

Derin V yakalı midi boy elbiseler, 70’lerden ilham alınarak hazırlanan iş kıyafetleri, parti kıyafetleri. Her bir parça birbiri ile uyumlu bir şekilde defilede kendisini gösterdi.

Beckham Ailesi Londra Fashion Week SS20

Beckham aile geleneği bozmayarak Anna Wintour ile anne Beckham’ı yalnız bırakmamışlardı.

Londra Fashion Week Victoria Beckham SS20

Erdem

Türk-İngiliz moda tasarımcısı Erdem Moralioğlu’nun defilesi de gerçekten görülmeye değer nadir defilelerden birisiydi. SS20 için hazırladığı bu defilede Erdem Moralioğlu’nun ilham kaynağı 1942’de ölen İtalyan aktris, fotoğrafçı, eylemci olan Tina Modotti idi.

Londra Fashion Week Erdem SS20
Londra Fashion Week Erdem SS20

Klasik Victoria elbiseleri, güçlü takım elbiseleri ve eklektik renk çalışmalarıyla Erdem tasarımları Londra’daki Grays Inn’deki çakıl taşlı yol boyunca moda severler ile buluştu. Tasarım parçaların çoğuna büyük şapkalar da eşlik ederek farklı bir yorum katan tasarımcı defile boyunca hem bizi hem de izleyenleri ortamında vermiş olduğu hissiyatla adeta büyüledi.

Londra Fashion Week Erdem SS20

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Damla TOMRUK

“ Fashionziner New Author ”


Bu yazıdaki referanslar: harpersbazaar.com, vogue.com, elle.com


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir