New York Fashion Week 2019 Marc Jacobs Defilesi

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

New  York moda haftasında Marc Jacobs spring/summer 2019 koleksiyonunun sergilendiği defile barındırdığı canlı renklerle adeta görsel bir festival havasındaydı. Defileye yaklaşık bir buçuk saat geç başlanmasından oluşan o gergin havayı dağıtacak güçte etkileyicydi. Tam olarak bahar ve yaz dönemi doğasının renklerini içeren defile esnasında podyumda esen tatlı bahar havasını hissetmememiz içten bile değildi. Defileye hakim olan renklerden biri sarı ve tonlarıydı. Şüphesiz ki yaydığı enerjik hava ile sarı rengi tam olarak bahar ve yazın rengidir

Hakim olan diğer renklerden biri ise pembe ve pembe renginin tonlarıydı. Yazın tercih edilebilirliği yüksek olan ve cıvıl cıvıl bir hava katan  pembe renginin kullanılması gerçekten doğru bir tercih olmuş.

Ayrıca kıyafetlerin yanısıra kullanılan aksesuar detayları da gerçekten muhteşemdi. Kıyafetlerin üzerindeki büyük gül detayları gerçekten güzel bir etki yaratmış. Ben ayakkabılara bayılmış olduğumu dile getirmeden edemeyeceğim. 

Doğanın renklerinden ilham alınması gerçekten muhteşem olmuş. Mavi, yeşil ve toprak rengi tonlarının da ağırlığını defilede görmekteyiz. Geçen sezon koyu mücevher tonları tercih edilmişken bu bahar koleksiyonu şeker renklerinde, fırfırların adeta patladığı ve rozetlerin hepsini delip geçtiği bir etkideydi.

Her görünüm, bir sonraki modelden daha fazla hacim kazandırarak, modellerin çiçek gibi görünmesini sağlayan sıkı bir şekilde karıştırılan mini elbiselerin bir finaline yol açtı.

Her zaman fantezi tarzında saf ve büyülü bir çizgiye sahip olan Marc Jacobs bu defilesinde de bunu birkez daha hissettirmekten asla alıkoymadı kendini. Her parçasının ayrı ayrı star olduğu her daim özenilmişliği belli eden bu parçalar gerçekten ışıldamamızı sağlayacak gibi. Zaten markanın da bu konudaki iddiasını ön izleme sırasında Jacobs’un şu sözlerinden anlayabiliyoruz : “Starbucks’a gitmek için kadınları giydiren birçok insan olduğunu düşünüyorum. Bu beni ilgilendirmiyor.

Renklerin yanısıra belirgin noktalardan biri  Jacobs’un koleksiyonu, geçen sezonun 80’lerin temasına dayandığı. Etki, bir tür harika Candyland’dı ancak kasvetli bir havayı sezmemek elde değildi. Jacobs’un tasarımlarında her zaman biraz karamsar ve yansıtıcı bir şeyler vardır.


Hilal Öztürk

” The magic wand is your hands


Bu yazıdaki referanslar: www.vogue.com/fashion-shows/spring-2019-ready-to-wear/marc-jacobs/slideshow/collection


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir