DEV MONT MODASI

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Tasarımların sınırları zorlandıkça zorlanıyor. Büyük beden modası da bunlardan biri.. Ünlü isimlerin kullanmaya başlaması ile trend haline gelen maxi kaban ve mont modelleri hızlı bir şekilde yayılıyor. Rihanna, Kendall Jenner ve Bella Hadid gibi ünlü yıldızların giydikleri büyük beden montlarl görenleri şaşkına çevirse de Bu sene herkeste bu uzun kaban ve mont modellerini görebilirsiniz.Her sene yeni bir şey trend oluyor ve çok çabuk yayılıyor. Oversize kıyafetler de çok hızlı bir şekilde yayılmaya başlamıştı. Önce uzun hırkalar, gömlekler, tişörtler şimdi son olarak dev mont modelleri bu seneye damgasını vuruyor. Hatta sosyal medya da bu moda dalga konusu oldu. @itsmaysmemes adlı hesap ünlülerin giydiği oversize montları montajlayarak dev hale getiriyor.

Balenciaga’nın 2018-2019 Sonbahar/Kış defilesinde gördüğümüz 7 katlı oversize mont moda dünyasının gündemine oturmuş ve trend olup olmayacağı ile ilgili sorular kafalarda dolanmaya başlamıştı.. Daha sonra Rihanna’nın Londrada giydiği inanılmaz büyük Julia Seeman imzalı tasarım şişme montla gündeme oturdu.

Kombin vs. hiçbir şey düşünmeden sadece üstünüze geçirmek ve stiliniz ile ilgili neredeyse tüm bilgiyi tek bir parça ile vermek istiyorsanız statement diye de nitelendireceğimiz yere kadar uzun puffer mont modelleri tam size göre. Uzun, hacimli ve “ben buradayım” diyen puffer montlar, başlı başına bir stil bildirgesi. 2019 kış sezonunda rahatlığı ve dikkat çekiciliği aynı anda yaşamak için mutlaka edinilmesi gerekenlerden.

Bu parçaların bu kadar tercih edilmesininen önemli nedeni ise muhtemelen kolay kullanılması. . Soğuk havaların sıcak ekürisi pofuduk mont, yüksek modayla yakın temasta. Üzerine iliştirilen sportif, özensiz ve demode etiketlerinden yalnızca sıyrılmakla kalmayan bu rahatına düşkün parça, stil ikonlarının yeni favorisine de çoktan dönüştü bile. . Ünlüler, influencerlar ve sokak modasına yön veren bloggerlar da puffer mont kombinleri ile bu hacimli parçayı kesinlikle edinilmesi gerekenler arasına taşıdı.  Bir montun işlevselliğini sorgulatacak kadar kısa ya da bir uyku tulumu kadar uzun; bu sezon sokaklarda her stile göre bir pofuduk mont var. En güzel yanları ise çok yönlü olmaları ve kontrast yaratmak istediğinizde en konforlu seçenekler arasında yer almaları. Yani bu parça sadece sportif ya da gündelik hayatta değil gece kıyafetleriyle de birleştirilebiliyor. İster kısa ister  statement olan uzun modallerinden seçin ama mutlaka bu kış kombinlerinizde bu sıcacık  dokunuştan faydalanın Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 🙂


Dilara Koloğlu

“Moda ruhunda, sen daima parla”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir