Yüz Şeklinize Göre En Uygun Gözlük Modelini Seçmenin Püf Noktaları

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Hepimiz kendimiz için en uygun güneş gözlüğünü almak isteriz. Bazen bir anlık kararla aldığımız gözlükler hayatımızı kurtarırken bazen de günlerce arayış içinde oluruz. Belki de yanlış modeli aradığımız için istediğimizi bulamıyoruz. Aradığımız ya da beğendiğimiz güneş gözlüğü modeli yüz tipimize uygun olmayabilir. Stilimizi yansıtan, bizi ifade eden bu aksesuarlarda doğru seçimi yapmak yüz tipimizi bilmekten geçiyor.

KARE YÜZ

Kare yüz tipine sahip insanlarda yüzün uzunluğu ve genişliği hemen hemen aynıdır. Çene çizgisi, alın ve yanaklar neredeyse aynı genişliktedir.

Eğer kare yüz şekline sahipseniz;

Dar oval ya da dikdörtgen çerçeveli gözlükler tercih edin. Fakat keskin köşeleri değil daha oval köşeleri olmasına dikkat. Eğer keskin köşeli çerçeveler tercih ederseniz yüzünüzü daha kare gösterecek ve hoş bir görüntü oluşturmayacaktır. Ayrıca gözlük sapınızı daha kalın seçerek yüzünüzü daha uzun gösterebilirsiniz

DİKDÖRTGEN YÜZ

Dikdörtgen şeklindeki yüzler genişliğinden daha uzundur. Alın ise çene çizgisinden çok az daha geniş olabilir.

Eğer dikdörtgen yüz tipine sahipseniz;

Amacımız yüzünüzün bu keskin hatlarını daha da yumuşatmak olacak. Bunun için: Çerçeve tercihlerinizi yuvarlak olanlardan yana kullanmalısınız. Gözlük sapınızı daha ince seçerek yüzünüzü daha kısa gösterebilirsiniz.”Cat Eye” denilen gözlükler de köşeli yüzler için biçilmiş kaftan!

YUVARLAK YÜZ

Köşesiz, eni ve boyu eşit, dolgun bir yüze sahipseniz yuvarlak yüz şekline sahipsiniz demektir. Amacımız yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecek çerçeveler seçmek olacaktır.

Eğer yuvarlak bir yüz tipine sahipseniz;

Kare ya da dikdörtgen keskin köşeli çerçeveler tercih edebilirsiniz. Yuvarlak gözlükler yüzü daha yuvarlak göstereceğinden uzak durulması gerekenler arasındadır.

OVAL YÜZ

Dengeli olması nedeniyle ideal yüz şekli olarak kabul edilir. Hemen hemen her gözlük tipini rahatlıkla taşır.

Eğer oval bir yüz tipine sahipseniz;

  • Dengeli bir yüz tipine sahip olduğunuzdan ötürü bu oranı korumaya çalışmanız oldukça önemli.
  • Çerçeve seçimlerinizin yüzünüzle orantılı olmasına dikkat edin. Genişliği yüzünüzün en geniş kısmı kadar olan çerçeveler tercih edin.
  • Gözlük sapınızı da seçerken yüzünüzün doğal dengesini bozmamasına dikkat edin. Çok aşağıda ya da çok yukarıda kalmamalı.

KALP YÜZ

Yüz yanaklara ve çeneye doğru giderek daralır. Amacımız geniş alnınızı daha dar gösterecek gözlükler seçmek olur.

Eğer kalp yüz şekline sahipseniz;

  • Çerçeveler  dar olan çene hattınızı dengelemelidir. Bunun için de alt kısmı daha geniş çerçeveleri tercih edin.
  • Alçak saplı gözlükler tercih edilmeli.
  • Desenli ve kalın çerçeveli gözlüklerden uzak durmalısınız.

ÜÇGEN YÜZ

Dar bir alın ve geniş bir çene yapısına sahip yüz yapısını üçgen yüz olarak tanımlamaktayız. Amacımız, alnınızı geniş, yanak ve çene bölgelerinizi dar göstermek.

Eğer üçgen yüz tipine sahipseniz;

  • Desenli gözlükler kesinlikle uzak durmanız gerekenler arasında.
  • Alt çerçevesi olmayan ve şakaklarla aynı hiza ve genişilikteki gözlük modelleri tercih edilmelidir.
Umarım sizler için derlediğim bu yazı gözlük seçiminizde yol gösterici olur. Yüz tipinize uygun çerçevelerin yanında kombininize uygun seçeceğiniz renk ve desen seçenekleriyle güneş gözlükleriniz ile bu yaz parlamaya hazır olun.

Hilal Öztürk

” The magic wand is your hands
Bu yazıdaki referanslar: filoji.com/yuz-tipinize-gore-gozluk-cercevesi-seciminiz-nasil-olmali/ onedio.com/haber/yuz-seklinize-gore-gozluk-secmenizi-kolaylastiracak-hepsi-birbirinden-harika-tuyolar-537239 makyajpuan.com
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
 
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir