Jean Rehberi

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazımı sizlere jean seçimleriniz sırasında  rehberlik edebilmek amacıyla yazıyorum. Doğru vücut tipi doğru jean eşleştrimesini yapabildiğimiz noktada ortaya oldukça estetik görüntüler çıktığının hepimiz tabiki farkındayız. Vücudumuzu en doğru ve en istediğimiz şekilde yansıtabilmemiz için bu jean rehberine bir göz atalım derim.

Skinny jean , geniş paça veya İspanyol paça pantolon vs. oldukça çok seçeneğe sahibiz. Tabiki bu farklı kesimlerin farklı vücut tipleri esas alınarak ortaya çıktığı ve o noktalara göre seçim yapılması gerektiği belirgin noktalardan biridir.

Skinny Jean / Dar Kot Pantolon:

Adeta hata kabul etmeyen modellerden biridir dar kot pantolonlar.

Dar kesiminin dışında düşük bel, yüksek bel veya normal bel olması, paça boyu ve yıkaması da dikkat edeceğimiz diğer hususlardandır.

Bacak boyunuzun daha uzun gözükmesini istiyorsanız kesinlikle yüksek bel skinny jean tercih etmelisiniz.

Ayrıca hatlarınızı belirginleştirme konusunda bir isteğiniz mevcut ise yine dar kotlar bu konuda etkili olacaktır.

Paça boyunun ayak bileğinin bir iki cm yukarıda kalması ve düz, koyu renkte tercih edilen jeanin topuklu ayakkabı ile kombini minyon kadınlar için kurtarıcı sihir bir modeldir adeta.

Eğer kıvrımlı ve dolgun hatlar sahip fakat daha ince bir görüntü sergilemek istiyorsanız tunikler ile kombinleyebilirsiniz. Uzun üstler kapatmak istediğiniz bölgeyi gizleyerek bacaklarınızın ince bölgelerinin dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Ayrıca çizme ve botlarla kombini oldukça kolay ve rahattır.

İSPANYOL PAÇA JEAN:

Vücut tipi veyahut diğer hususlardan önce İspanyol paça pantolon giyerken paça kısmındaki darlığı ayarlamak amacıyla ütü izinin yapılması gerekir. Bunun yapılmasının amacı vücut formunu daha yukarıya alıp daha ince bir görüntü kazandırılmaya çalışılmasıdır.

Daha çok  uzun boylu kadınlar tarafından tercih edildiğinde zarif bir görüntü yaratan parçadır. Lakin bu kısa bacak boyuna sahip kişiler tarafından tercih edilemeyeceği anlamına gelmiyor. İspanyol paça pantolonunuzun altına görünmeyecek şekilde topuklu ayakkabı kullanımızla bacak boyunuzu daha uzun ve genel olarak daha zarif bir görüntü elde edebilirsiniz. Lakin uzunluğu iyi ayarlamanız gerekir paçanızın yerleri süpürüyor oluşu hoş bir görüntü yaratmaz.

Yüksek bel tercihi ile de bacak boyu daha uzun ve daha zarif bir görüntü elde edilebilir. İspanyol paça pantolon genel olarak daha ince ve zarif görünmenizi sağlar.

MOM JEAN:

90’lı yıllarda trend olup günümüzde yeniden can bulmuş yüksek bel, boru paça ve kalın kottan yapılan bu pantolonlar sokak modasını adeta ele geçirmiş durumda. Hemen hemen her vücut tipine uygunluğu sayesinde kullanımı bu kadar yaygındır.

Eğer kısa bir bacak boyuna sahipsen ve daha uzun bir görüntü sergilemek istiyorsan crop mom jeanleri paçasını kıvırmadan kullanabilirsin.

Eğer uzun bacak boyuna sahip isen mom jeanin paçasın kıvırarak oldukça cool bir görünüm elde edebilirsin. Spor ayakkabılarla kombinlediğin  paçası kıvrık mom jean modelleriyle oldukça zayıf görüntü elde edebilirsin.

Eğer ki basen bölgen geniş biraz daha armut tipi bir vücut şekline sahip isen koyu renk mom jeanler senin istediğin görüntüyü elde etmene yardım olacaktır.


Hilal Öztürk

” The magic wand is your hands


Bu yazıdaki referanslar: instyle.com.tr/fotohaber/her-zaman-kurtarici-jean-dosyasi–14049/4


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir