ÖNDER ÖZKAN Defilesi MBFWI 19

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Öncelikle trikoya hayat veren tasarımlarıyla bizim müthiş bir defile izlememizi sağlayan, ipek ve triko tasarımları ve bakış açısıyla modaya bambaşka bir boyut kazandıran Önder Özkan kimdir?

Beykent Üniversitesi’nde Moda ve Tekstil Tasarımı eğitimi aldıktan sonra 2003 yılında katıldığı DERI`SIGNER yarışmasında üçüncülük aldı. Daha sonra eğitimine Londra’da devam etti. London Collage of Fashion and Central Saint Mantins’ten mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı. Tasarımlarının ilhamını anneannesinden aldığını belirten Özkan ‘Onun güzel sanatlara ve modaya olan yeteneği benim tüm koleksiyonlarımda ilham kaynağım oluyor. Onun estetik bakış açısına gerçekten bayılıyorum.’ sözleriyle bu konuyu daha açık dile getiriyor. Ayrıca akdenizin renklerinin de ona ilham verdiğini akdenizin yeşilliği dalgaların mavisi gibi renklerin onun tasarımlarında oldukça yer aldığı belirttiği noktalardan bir diğeri.

Deri parçalarını triko ve ipekle kombinlemeyi seven Özkan triko ve ipeke yeniden hayat veren muhteşem parçalar üretiyor. Volümlü yakaların altına kombinlediği skinny jeanleri yoğun göz makyajıyla büyüleyici hale getiren  Özkan. Yazın daha eğlenceli  kışın ise  daha asi temalar ortaya koyarak bizce her daim ilgi çekmeyi ve göz önünde olmayı başarabiliyor.

Önder Özkan 2019-20 Sonbahar/Kış defilesi, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında sunuldu. Onun da söylediği gibi kış koleksiyonu daha asi bir hava içermekteydi. Koleksiyonun ilhamını ise Çağdaş Türk Resimlerinden almış. ‘ Eklektik Oyunlar ‘ adlı koleksiyonu Mercedes Benz Fashion Week Istanbul kapsamında görücüye çıktı ve büyük ilgi uyandırdı. Benim gibi moda tutkunlarının bir araya geldiği bu muhteşem etkinliğin bu yılki teması ‘Kendinden Daha Fazlasın’ idi. Trikoya resmen hayat veren Önder Özkan tasarımlarıyla bu temayı hakkıyla yerine getirip büyülü bir dünyayı bize sunabilmişti.

Trikoda yaptığı yenilikçi dokunuşlar ve yarattığı doku oyunlarıyla muhteşem detaylar ortaya koymuş. Simli trikoların tercih edilmesi de bu görselliğe oldukça destek olmuş durumda.

Sokak giyimine yarattığı triko tasarımlar ile hayat vermeyi amaçlayan Önder Özkan renk olarak sonbahar-kış rengi olan toprak tonlarını ve beyazı da tercih etmeden geçmemiş.

Ve tabi ki asil bir hava yaratan siyah rengini de asla es geçmemiş. Hem sonbahar kış için ideal hem de her daim farklı bir hava katabilen siyah rengini tasarımlarında ve aksesuarlarda kullanarak doğru bir tercih yaptığını söylemeden geçemeyeceğim.


Hilal Öztürk

” The magic wand is your hands


Bu yazıdaki referanslar: onderozkan.design
gettyimages.com


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir