Paris Fashion Week’te Neler Oldu?

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Eylül ayı moda seveler için tek bir anlama geliyor tabi ki ‘fasihon week’. Büyük moda başkentlerinde yılda 2 kez düzenlenen ve moda tutkularının sabırsızlıkla beklediği o muhteşem şovlara imza atan defileler sonunda gelip çattı! New York’ta başlayan ve sırasıyla Londra, Milano ve Paris’te devam eden ‘fashion weekler’de yine çok çarpıcı tasarımlar yer aldı. Tasarımların yanı sıra ünlü isimlerin de akın ettiği ve bir o kadar da değişik olaylara tanık olan defileler yine çok konuşuldu.

Fransız devlerinin harika tasarımları, podyuma izinsiz çıkan Youtuberlar, hayran istilasına uğrayan ünlüler ve daha neler neler. Bu yıl Paris Fashion Week değişik defilelerinin yanı sıra pek çok sıra dışı olaya da şahit oldu. Biraz kötü bir enerjisi vardı diyebilir miyiz? Eh. O kadar da olur diyelim.

Tabi ki en çok merak edilen ve yine en çok konuşulanlar arasında giren bir iş birliği karşımızdaydı. Kylie x Balmain Collection. Kylie Jenner bildiğiniz gibi 2015 yılında kendi adını verdiği Kylie Cosmetics’i kurmuştu. Çok kısa bir zamanda ise bu markası ona en geç milyarder unvanını kazandırmıştı. Bugün yine yaptığı iş birlikleri ile adından çok söz ettirmekte ve her adımı yine takip edilmekte. Uzun zamandan beri yakın dostu olan Balmain’in kreatif direktörü Olivier Rousteing ile tabiri caizse kolları sıvadılar ve muhteşem bir iş ortaya çıkardılar.

İşte karşınızda Kylie x Balmain Collection. Kapsül olarak oluşturulan bu koleksiyon bu yıl Paris Fashion Week’te yapılacak olan Balmain defilesinde de modellerin makyajlarında özellikle kullanıldı. Soluk pembe tonlarının yanında simli, ışıltılı farlara yer verilen far paletinde 9 farklı renk bulunuyor.  Yine soluk pembe tonlarında bir lip gloss ve mat rujdan oluşan koleksiyon kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Moda tutkularının yanı sıra Kylie Jenner’ı da pek çok merak eden isim Balmain defilesine akın etmişti. Yine aynı şekilde pek çok platformdan defile özellikle izlendi. Herkes Kylie Jenner’ı Olivier Rousteing ile defilenin sonunda o podyumda salınırken izlemek isterken Kylie bir gribe yakalandığı gerekçesi ile bu buluşmayı iptal etmişti. Evet Kylie’yi yine podyumda salınırken göremedik. Bu durum Balmain defilesinde bir kaos yaratmış olsa da yine de defile adından çokça söz ettirdi.

Paris Fashion Week tüm hızıyla devam ederken çoğu markanın tasarımlarıyla göz dolduruyordu. Fransız devi Chanel yine dekoru ve tasarımlarıyla zirvede olsa da bu sefer bunların önüne geçen bir olay yaşandı. 28 yaşında ünlü bir Youtuber olarak bilinen Marie Benoliel’in modellerin arasına çıkarak ‘catwalk’ yapması showu biraz da olsa gölgeledi. Chanel’in bilinen balıksırtı ve ekose desenli tasarımlarına uygun olarak bir kıyafet giyerek podyuma çıkan ünlü Youtuber kanalına içerik üretmek üzere (ve sanırım Chanel modeli olma hayalini gerçekleştirmek üzere) podyumda yürüdü. Ta ki Gigi Hadid ile karşılaşıncaya kadar ünlü süper model podyumda yürümesini engelleyerek kibar ama keskin hareketler ile Marie Benoliel’i dışarı çıkardı.

Seyirciler arasında oturan Cardi B, gösteriyi çok sevdiğini ancak kızın podyuma çıkması sırasında biraz korktuğunu söyledi. Bu olay karşısında defileyi izleyenler karışık tepkiler verdiler. ‘Team Gigi’ ve ‘Team Marie’ tarafları bile oluşturulurken kimisi olayı gülünç buldu. Bana soracak olursanız (Gigi Hadid hayranlığımın bununla bir ilgisi kesinlikle yok.) ben ‘Team Gigi’deyim. Peki ya siz? Chanel defilesinde podyuma adım atmaya Marie gibi cesaret edebilir miydiniz?

Ukraynalı gazeteci Vitali Seduik’i bilmeyen ya da daha doğrusu artık tanımayan kaldı mı? Tanımayanlar ve ismini ilk defa duyanlar için kendisini kısaca özetlemek gerekirse dünyaca ünlü isimlerin baş belası diyebiliriz. Jennifer Lopez’e kameralar önünde küfür eden, Brad Pitt’i yumruklamaya çalışan ve Kim Kardashian’ı poposundan öpen bir adamdan bahsediyoruz. Evet okuduklarınızın hepsi doğru. Google’a Vitali Seduik yazarsanız teker teker karşınıza çıkıyor bu ilginç saldırılar.

Vitali Seduik’in son kurbanı maalesef ki Justin Timberlake oldu. Ve tabi ki bu olay yine Paris Fashion Week’te gerçekleşti (Bu haftada da kesinlikle bir şey var). Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Timberlake ve model eşi Jessica Biel, Louis Vuitton markasının 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu görmek için Paris Fashion Week’teydi. Ünlülerin baş belası olan Ukraynalı gazeteci Seduik kırmızı halı esnasında Justin Timberlake’in bacağına sarılarak bir süre kendisine engel oldu. Ne olduğunu anlamayan ünlü şarkıcıyı güvenlikler kurtarırken Timberlake’in yüzünde beliren korku ifadesi anlık olarak yerini tebessüme bıraksa da ünlü çiftin korktukları her hallerinden belliydi. Ne diyelim çok geçmiş olsun, sanırım bu Vitali Seduik’in son vukuatı da olmayacak sıradaki ünlümüze şimdiden geçmiş olsun diliyoruz.

Paris Fashion Week tabi ki hep bu şekilde talihsiz olaylar ile sürmedi. Pek çok ünlü moda devinin olduğu defileler tam not aldı ve göz doldurdu. Size bayıldığım tasarımlarla baş başa bırakıyorum. Bir sonraki olaylı ‘fashion week’te görüşmek üzere!

(Guillaume Roujas’ın objektifinden yansıyan Paris Fashion Week İlkbahar/Yaz 2020)

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Damla TOMRUK

“ Fashionziner New Author ”


Bu yazıdaki referanslar: harpersbazaar.com

fashionweekonline.com

teenvogue.com

cbsnews.com


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir