Murat Aytulum Defilesi FW/18

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Murat Aytulum, tasarımlarında deri kullanmayı tercih eden bir moda tasarımcısı olmakla beraber çoğu kez yüksek deri işçiliğine sahip koleksiyonlar çıkardı. 2010 yılında kendi ismiyle markasını kuran Murat Aytulum, Mercedes Benz Fashion Week İstanbul kapsamında 2018 Sonbahar/Kış “Aşk-ı Lal” koleksiyonunu modaseverlere sundu. Daha önceden MBFW İstanbul’da 2015 Sonbahar/Kış koleksiyonu olan “Depression” isimli koleksiyonunu tanıtmıştı. Lal koleksiyonu keyifli geçen ve koreografisi Ferhan Aral tarafından hazırlanan bir defileyle görücüye çıktı. “Love is love” mottosu benimsenen koleksiyonda aşktaki cinsiyet özgürlüğüne vurgu yapıldı. Tasarımcının “karşılıksız yaşanan aşklara bir baş kaldırı” diye tanımladığı koleksiyonu sessizliğin isyanını modaseverlere en içten şekilde yaşattı. Christina Aguilera-Keeps Gettin’ Better şarkısıyla başlayan ve aynı tarz şarkılarla devam eden defilenin temposu hiç düşmedi.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Punk ögelerle beraber aşk ve tutku kıyafetlere taşınmıştı. Ana hatlarıyla deri ve tül kumaş tercih edilen koleksiyona kırmızı ve siyah renkler hakimdi. Lal koleksiyonu siyah ve kırmızının birlikteliğinden ziyade her bir renk bireysel kullanılarak hazırlanmıştı. Bu sayede mankenleri ayakkabılarına kadar baştan aşağı tek renk bir kombinin içinde görmüş olduk.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Murat Aytulum, defilenin içinde hapsolmayacak sokaklarda insanların üstünde görebileceğimiz günlük hayatın içinden parçalar hazırlamıştı. Deri ceketlerin tülle birleştiği parçalar koleksiyonun baş tacıydı. Ancak deri sadece ceket olarak değil elbise, pantolon ve etek gibi formlarda da karşımıza sıkça çıktı.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Genel olarak Lal koleksiyonundaki deri parçalar vücuda oturan kesimde hazırlanmış, tül kumaşlar ile parçalara oversize etki verilmişti. Tasarımlarda pul ve boncuk gibi detaylar vardı ancak göze çarpıcı bir şekilde kıyafette konumlandırılmamıştı.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Aşka dair kelimeler ve sloganlar el yazısı formatında bazı parçaların üstüne işlenmişti. Love, amour, aşk ve lal kelimelerinin mankenlerin alın ve boyun bölgelerine yazılması gibi yaratıcı içerikler defileyi üste taşıdı. Mankenler ellerinde cansız güllerle yürüdüler ki aşkın tema olduğu bir koleksiyonda gülün olması kaçınılmazdı. Dinamik ve asi aşk kadınlarını gördüğümüz bu defilede baş manken Şebnem Schaefer oldu. Onun dışında Gizem Barlak, Itır Esen ve Sena Albayrak gibi isimler de defilede boy gösterdi.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Dilerseniz defilenin kısa özetini YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Çağla Altınordu

” Moda ışığınıza yakışandır. “
Bu yazıdaki referanslar: Getty Images
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Çağla Altınordu

1997 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde eğitimimi sürdüyorum. Kumaşlara olan ilgim doğrultusunda işin ham maddesini öğrenmek için bu bölümü tercih ettim. Modaya olan tutkum ve mühendislik bilgilerimi birleştirebileceğim bir kariyer hedefim var. Modanın insanların kendi ışığıyla birleştiğinde anlam kazandığına inanıyorum ve bu inanç doğrultusunda insanların kendi ışıklarını bulup modayla birleştirmesine katkı sağlamak amacıyla yazıyorum.

Çağla Altınordu has 15 posts and counting. See all posts by Çağla Altınordu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir