ZARA YENİ SEZON İNCELEMESİ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Inditex grubunun en zirve markası Zara bu sezon geçmiş yıllara dönük parçalar çıkarmasıyla dikkatleri üstüne çekti. Her yıl geniş ürün yelpazesiyle adından söz ettirmeyi başaran güçlü markanın 2019-20 kış modası için tasarladığı kıyafetlerde son yüz yıla en damga vurmuş parçalar bulunmakta.

1-Payetler

Her zaman tek parçalık şıklığı elde eden bu parçalar en çok 20’lerde popülerdi. Şaşalı partilerin, özel davetlerin eğlenceli ve ışıltılı detayına bu sezon elbiselerden eteklere, çantalardan ayakkabılara kısacası her parçada kullanıldığını görmek mümkün.

2- İnci ve Altın Detayı

1950’li yılların ikonik aksesuarı olan incileri bu sezon hem saç ürünlerinde hem kolye, küpelerde kullanarak karşımıza çıkarmışlar. O dönemlerin efsane ismi Audrey Hepburn’le birleşen inci takıların vitrinlerde yerini alması gerçekten çok büyüleyici. İncileri kıyafetlerde de fazlasıyla kullanmaya devam edeceğimiz bir sezona adım atmış bulunmaktayız. İnciyle birlikte altın detayları da fazlasıyla öne çıktı. Altın insanlık tarihinin en başından beri kadınların en sevdiği takıların başında gelmekte. Uzun bir süre gümüş ve rose gold renkleri tavan yapsa da yaz aylarından itibaren daha fazla görmeye başladığımız bu altın serüveni bu sezonda da kendini güçlü bir şekilde hissettirecek.

3- Yapay Kürkler

70’li yılların modası olan rengarenk kürkleri her mağaza kışları bir süre çıkarır ve taleplisi çoktur. Zara’da da bu sezon çok şık modeller ve trend renkler ön planda.

4- Deri Pantolonlar

80’lerin en gözde parçası deri pantolonlar ve ceketler hemen her mağazada yeniden ortaya çıkmış. Bu akım daha yeni başlamadı tabii ki. Geçtiğimiz yıllarda da çok fazla kullanımı vardı ancak pantolondan ziyade tayt olarak görüyorduk. Şık bir parça olsa da doğru kullanımı esas alınmalı. Absürt bir görünüm elde etmemek için altına üstüne ne giydiğimize çok dikkat ederek devam etmeliyiz, naçizane yorumum bu tabi.

5- Saten Elbiseler

Yine 70’lere dönüyoruz bu elbiselerle. Elde akıp giden kumaşları bize her daim şık görünüm imkanı sağlıyor. Özellikle yaklaşan yılbaşı partilerini de düşünürsek dolabımızda mutlaka bulunması gereken bir parçalardan. Birçok markanın alternatif ürünü olsa da Zara’da olanları muhakkak görmeniz gerek.

6- Kadife

90’lardan günümüze gelen, her şeyde kullanılan ve kullanıldığında şık duran en güzel şeysin sen kadife. Bu sezon diğer sezonlarda olduğu gibi çokça göreceğimiz ve her parçada göreceğimiz kadife yıllara meydan okuyanlar listesinde neredeyse ilk üçte diyebiliriz.

Başka bir yazıda görüşmek üzere, sevgiyle kalın…


Şevval Dağdelen

“Moda: senin kalıbın, senin kuralların.”


Bu yazıdaki referanslar: Zara


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir