Moda ve Sanat Alarmı !!!

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Leonardo da Vinci’nin 500. ölüm yıldönümü için Louvre Müzesi’nde sanatçının farklı ülkelerdeki eserlerinin de getirildiği bir sergi düzenlendi. Bu özel sergi 24 şubat  2020  tarihine kadar ziyarete açık olacak. “off-white” markasının yaratıcısı Virgil Abloh ise Leonardo da Vinci’nin 500. ölüm yıldönümüne özel Louvre Müzesi ile işbirliği yaparak özel bir kapsül koleksiyon hazırladı.

“off-white x Musée du Louvre”

Koleksiyon, Leonardo da Vinci’nin The Virgin of Rocks,  Saint Anne gibi tablolarının off white’ın klasik motifleri ve logosuyla birlikte üzerine baskı yapılan hoodie ve tişörtlerden oluşuyor. Abloh oluşturduğu yeni nesil şık ama konforlu sokak stili tarzını bu sefer de rönesans çizgisiyle buluşturuyor.

Abloh, Leonardo’nun eserleri arasından ikonik olan ‘Mona Lisa ve Last Supper’ seçmek yerine bu iki tabloyu seçerek insanları sanat hakkında biraz daha öğrenmeye itmeyi amaçladığını söylüyor. Abloh koleksiyon hakkında ‘ Görünüşte farklı olan bu iki dünyayı bir araya getirmek istiyorum: moda ve yüksek sanat.Rönesans sanatından esinlenen moda koleksiyonunda, sokak tarzı bir yaklaşımla çalışmak da sanatı daha az korkutucu kılıyor.’ sözlerini de ekliyor.

En başından beri çalışmalarının amacının ne kadar seçkin olursa olsun heryerin herkes tarafından ulaşılabilir olduğunu kanıtlamak olduğunu anlatan Abloh, bu koleksiyonun da bu amaca hizmet ettiğini söylüyor.

moda+arte = sold out

13 aralıkta satışa çıkan  ve sınırlı sayıda üretilen bu parçalardan, biri olan arkasında off white logosu ve  Louvre baskisi olan siyah kısa kollu tişörtler tükendi bile. Koleksiyon parçalarının satışı Louvre müzesi hediyelik eşya mağazası, Paris ve Milano’daki off white butiklerinde ve online mağazada yapılıyor.

Koleksiyonun fotoğraf çekimleri Thibaut Grevet tarafından Louvre Müzesi’nde Leonardo da Vinci eserleri fonu ile yapıldı.

Abloh ve Off white

Son yıllarda sokak stilinin tasarımcısı olarak anılan Abloh, Wisconsin–Madison  üniversitesinde inşaat mühendisiliği eğitimi aldıktan sonra yüksek lisansını Illinois Institute of Technology’de mimarlık üzerine yaptı. Mimarlık eğitiminin bana kattığı düşünme yöntemi ile tasarım üzerine her şeyi yapabilirim diyen Abloh 2013 yılında Off white markasını kurdu. Off white klasik lüks algısını yeniden sorgulatan, cool şık ve konforlu kelimelerini bir araya getiren bir marka. Bu tanımın tam olarak uyduğu ve Virgil’in de hitap ettiği kitle olan milenyum nesli ile yakaladığı iletişim Abloh’un başarılı olmasının en büyük nedenlerinden biri olarak görülüyor.


Dilara Dağlı

” Moda sana kendini “sen” gibi hissettirendir.”


Bu yazıdaki referanslar: iodonna


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir