MET GALA 2019

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Met Gala, Metropolitan Museum of Art’da Costume Institute yararına bağış toplamak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Pazartesi gecesi düzenleniyor. Her sene olduğu gibi gecenin başkanlığı Anna Wintour tarafından yapılıyor. Her seferinde farklı bir konsept ile gerçekleşen Met Gala, bu sene de ilgi çekici bir konseptle görücüye çıkıyor. 2019 yılının teması ise Susan Sontag’ın 1964 yılında yayınlanan “Notes on Camp” isimli makalesinden ilham alınarak “Camp: Notes on Fashion” olarak belirlendi. Camp akımının tarihi 14. Louis dönemi Fransız sarayına dayanıyor. Akım; sınırları zorlayan, abartılı ve doğalın ötesinde olarak tanımlanabiliyor. Heyecanın ve beklentinin zirveye çıkmasına sebep olan bu seneki tema, kırmızı halıda görsel bir şölen yaşanmasına olanak sağladı.

Galanın sunuculuğunu yapan Lady Gaga geceye beş dansçı, bir fotoğrafçı, bir makyaj artisti ve bir saç tasarımcısıyla katılarak kırmızı halıda dört kez kıyafet değiştirdi. İç içe giydiği kıyafetlerini sırayla çıkararak kırmızı halıda bir şova imza attı. Seçtiği tüm kıyafetler ise eski stilisti Brandon Maxwell tarafından tasarlanmıştı.

Zendaya’nın geceye bu sezon yüzü olduğu Tommy Hilfiger markasından yana tercih yaparak gelmesi sürpriz bir durum olmadı. Teknoloji ve tasarımın birleştiği elbisesi, sindirelladan ilham alınarak hazırlanmıştı. Zendaya’ya eşlik eden stilisti Law Roach, ufak bir sihir numarası ile elbisenin ışıldamasını sağladı. Minik bir Disney şovu yapan ikili kırmızı halıdan ayrılırken, merdivenlerde cam bir ayakkabı da bırakmayı ihmal etmedi. Elbise ne kadar ilgi çekici ve yaratıcı görünse de parlak ışıklı kostüm ilk kez 2016 Met Gala’da Claire Danes’in üstünde görüldü. Zac Posen imzalı elbise ise yine sindirelladan ilham alınarak tasarlanmıştı.

Cara Delevingne de yüzü olduğu markadan seçim yaparak geceye katılan isimler arasında yer aldı. Yapımı 600 saat süren Dior elbise, sirkten esinlenerek tasarlanmış. Tasarımda, tül bir tulum renkli saten şeritler ile bir araya getirilerek eğlenceli bir görüntü ortaya çıkarılmıştı.

Katy Perry geceye avizeye dönüştüğü Moschino imzalı kostümüyle giriş yaptı. İçerde ise kıyafet değiştirerek yine Moschino tasarımı bir hamburgere dönüştü. İki seçimini de bir nesneye benzemek olarak yapan Katy Perry ise sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Jennifer Lopez, Versace tasarımıyla stil çizgisinden hiç taviz vermediği bir kıyafet ile kırmızı halıda boy gösterdi. Lopez ile özdeşmiş bir model olan vücudu saran Swarovski taşlı ve derin dekolteli elbise, bu kez saç aksesuarıyla tamamlanıyordu.  Her ne kadar başarılı bir görüntü ortaya çıkmış olsa da stili dışına çıkmamış olması ve saç aksesuarıyla uyumlu elbise tavrının ilk kez Rihanna’da görülmüş olması, Lopez’in Met Gala tarihine adını yazdırmasina engel oldu. Rihanna, 2014 yılında tercih ettiği Adam Selman imzalı bir tasarım ile ikonikleşmişti.

Gecenin tasarım harikası kıyafetlerinden birisi de Kim Kardashian’ın, onu sudan çıkmış gibi gösteren Mugler elbisesiydi. Islak görüntüyü yakaladıkları özel kumaştan sarkan su damlaları, bu görüntüye uygun saç ve makyaj ile tamamlanınca kusursuz bir yaratıcılığa imza atılmış oldu. Stil ise Sophia Loren’in Hydra adalarında geçen filmi Boy On a Dolphin’deki ikonik sudan çıkma sahnesinden ilham almış.

Cardi B geceye Thom Browne imzalı kostümle katıldı. Koyu kırmızı tül ve ipek organze kumaştan tasarlanan aynı zamanda yapımında 35 kişi çalışarak 2000 saatte bitirilen elbise 3 metre kuyrukla tamamlanmıştı. Ayrıca elbisenin kuyruğu, 30 bin tüy uç kısımlara dikilerek sonlandırılmıştı. Uzun kuyruklu bu elbise, 2015 Met Gala Rihanna-Guo Pei elbisesini hatırlatarak Cardi B’yi Rihanna’nın stilini taklit etmesi durumuyla karşı karşıya getirdi.

Kendall ve Kylie Jenner kardeşler ise galaya beraber gelerek Versace imzalı elbiseleri ile boy gösterdiler. Turuncu tül kumaş üstüne kristal işleme ile zigzag desen yaratılmış Kendall Jenner’ın elbisesi, renge uygun tüyler ile tamamlanmıştı. Kylie Jenner’ın elbisesinde ise ana renk mor olarak seçilmiş ve denizkızı siluetinden yararlanılmış. Swarovski kristallerden oluşturulan desen yine tüyler ile tamamlanarak elbiseye hayat vermişti.

Jared Leto ise konsepti başarıyla uygulayanlar arasında ilk sıralarda yer aldı. Mat saten tunik, kristal vücut aksesuarı ve lame pantolon ile tamamlanmıştı. Ancak en dikkat çeken nokta ise kırmızı halıya elinde bir çanta taşırmışcasına kendi kafasının replikasını taşıyarak katılması oldu. Stilinin ise Gucci’ye ait olduğunu anlamamak neredeyse imkansız bir durum. Çünkü aynı görselliği Gucci Sonbahar Kış 2018 defilesinde de kullanmıştı.


Çağla Altınordu

” Moda ışığınıza yakışandır. “


Bu yazıdaki referanslar: WGSN


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Çağla Altınordu

1997 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde eğitimimi sürdüyorum. Kumaşlara olan ilgim doğrultusunda işin ham maddesini öğrenmek için bu bölümü tercih ettim. Modaya olan tutkum ve mühendislik bilgilerimi birleştirebileceğim bir kariyer hedefim var. Modanın insanların kendi ışığıyla birleştiğinde anlam kazandığına inanıyorum ve bu inanç doğrultusunda insanların kendi ışıklarını bulup modayla birleştirmesine katkı sağlamak amacıyla yazıyorum.

Çağla Altınordu has 15 posts and counting. See all posts by Çağla Altınordu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir