MET GALA’DA H&M: MODA TARİHİNİN EN BÜYÜK GECESİNE ÖZEL KIYAFETLER

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
H&M, Metropolitan Sanat Müzesi, Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen 2018 etkinliği için Lili Reinhart, Olivia Munn, Alek Wek, Kiersey Clemons, Jasmine Sanders ve Luka Sabbat’a özel kıyafetler tasarladı. Ruhani ihtişam ve kusursuz yaratım, H&M’in New York’ta gerçekleşen bu yılki Met Gala etkinliği için tasarladığı eşsiz kıyafetlerin öne çıkan temalarıydı. H&M Tasarım ekibi tarafından tasarlanan stiller, bu yıl Metropolitan Sanat Müzesi’nde gerçekleşen moda ve dinî sanat eserleri arasındaki ilişkiyi keşfeden “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” sergisinden ilham aldı.  H&M Tasarım ekibi, konukları giydirmek amacıyla her bir görünümü giyecek kişiyi ve temayı bir arada dikkate alarak tasarladı ve dökümler, boncuk işlemeleri ve süslemeler gibi teknikleri ışıltılı metal tonlarıyla birlikte kullandı. “Bu yılki Met Gala için bu H&M görünümlerini tasarlamak bizim için bir onur. Her bir görünüm özel tasarlandı ve kırmızı halı görkemine uygun şekilde zengin ayrıntılara ve modern bir yaklaşıma yer verildi. Konuklarımızın hem huzurlu hem de rahat hissetmelerini istedik” diyor Ann-Sofie Johansson H&M Kreatif Danışmanı.
“Bu benim ilk Met Gala’m. Hala gittiğime inanamıyorum. Bu muhteşem ünlülerin arasında bulunmaktan ve bana özel dikilmiş elbiseyi giymekten dolayı çok gururluyum.” diyor Lili Reinhart.”
“Bu zincir elbisenin hem serginin temasını bu kadar iyi yansıtıp hem de modern ve canlı bir hava vermesini seviyorum. Bu şekilde giyinmek çok eğlenceli” diyor Olivia Munn
“Elbiseyle birleşen el işi boncuk ve işleme olağanüstü. Böyle özel bir gecede giymek için mükemmel” diyor Alek Wek
Oyuncu Lili Reinhart zırhlardan ilham alan gümüş rengi bir elbise giydi. Gümüş lame organzeden bulut gibi dökümlere sahip elbise, gümüş bir korseyle tutturuldu ve böylece kontrol ve akış arasında dramatik bir tezat oluşturdu. Korse antik gümüşten iri metal zincirlerle süslendi, gümüş lame organze ise öncelikle mini bir etek gibi dökülüyor ve daha sonra uzun bir kuyruğa dönüşüyor.
Oyuncu ve model Olivia Munn, vücuttan sıvı gibi dökülen kolsuz bir zincir elbise giydi. Altın rengi zincir elbise uzun ve düz bir yapıya sahip, derin bir boyun dekoltesi ve altın halkalarla tutturulmuş yan yırtmaçları bulunuyor. Model ve aktivist Alek Wek, mozaiklerden ilham alan dökümlü ve uçuş uçuş bir elbise giydi. Gümüş ve değerli taş tonlarından oluşan uzun kuyruk, boncuklu ve payetli desenlere sahip. Mozaik benzeri desen açık omuz kısmında da mevcut ve ipekli koyu kırmızı bel ve etekle tezat oluşturuyor. Elbisenin altın rengi astarları ve derin bir yırtmacı bulunuyor. Oyuncu Kiersey Clemons altın ve inci detaylardan oluşan kafes şeklinde bol boncuklu bir elbise giydi. Bu elmas şeklindeki işlemeli file kıyafet derin boyun dekoltesine sahip ve yumuşak etek kısmının tuttuğu dolgun ve düz etek ten rengi ince organze kumaş üzerine oturuyor.
Model ve oyuncu Jasmine Sanders, altın metal lame rengi hacimli bir elbise giydi. Kıyafet omuzlardan yumuşak bir şekilde dökülüyor ve sonrasında zarif ve ince bir belle toplanıyor. Elbise dramatik bir silüet sunuyor ve derin yırtmaç modern bir hava katacak şekilde Jasmine’in bacak dekoltesini açığa çıkarıyor.
Model ve influencer Luka Sabbat, tamamen el işlemesi payetlerle süslenmiş ihtişamlı bir kıyafet giydi. Karışık görünümlü kalıp tüy deseni antik gümüş, koyu kırmızı, şarap rengi, altın ve koyu maviden payetlerle işlendi ve manşetler, şal yaka ve astar siyah ipekten tasarlandı. Luka aynı zamanda sürdürülebilir materyaller olan organik ipek, tencel ve yünden üretilmiş smokin pantolon giydi.

Moda tarihinin en önemli gecesini kutlamak amacıyla H&M ruhani ihtişamdan ilham alan dört kırmızı halı stili içeren özel kapsül koleksiyon The Gala Collection’ı tasarladı. The Gala Collection dünya çapında online olarak hm.com mağazamızda ve H&M’in New York 5. Caddedeki flagship mağazasında.

     


Bu yazıdaki referanslar: H&M Türkiye
Bu basın bülteni H&M Türkiye tarafından hazırlanıp Fashionziner ‘a iletilmiştir. Siz de moda markanızın basın bültenini info@fashionziner.com adresimize iletebilirsiniz.
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Fashionziner

Fashion Magaziner Portal

Fashionziner has 99 posts and counting. See all posts by Fashionziner

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir