90’lara Geri Dönüş: Bandana Akımı

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Son zamanlarda yazdığım çoğu yazıda sürekli olarak 90lar stilini vurguladığımı fark ettim. Belki o dönemin karakterlerinin kıyafetlerine ilişkin yaptığım yorumlardan dolayı da bu düşünceye kapılmış olabilirim. Ancak günümüz şarkıcıları, modelleri ve oyuncuları da 90lar akımını takip edenlerden. Evet 90lar tamamıyla günahsız diyemeyeceğim. Hala korkunç kombinlerin anası da olsa 90lardan 2020ye uyguladığımız pek çok aksesuar, stil de mevcut. Bunlardan biri olan bandana akımını sizler için yeniden derlemek istedim. Hazırsanız başlayalım!

90ların bazı akımları çok riskli olabiliyor, siz cool olmak isterken birden sizi ‘palyaço’ya dönüştürdüğü durumlar var. Ama bandana bir aksesuar olarak sizi çok da komik duruma düşürmeyecek aksine hem günü kurtarmanıza hem de stilinize bir farklılık katmak için size çok yardımcı olacak.

Son dönemlerin Dua Lipa, Bella Hadid ve Kaia Gerber gibi ünlü isimlerini yakından takip ediyorsanız eğer bu akımı çoktandır kendi hayatlarına kullandıklarını görebilirsiniz. Özellikle Bella Hadid ve Kaia Gerber 2020 yılının ‘it girl’leri olsalar bile kıyafetleri adeta 90lardan çıkmış hissiyatı veriyor.

Bandana aksesuarının kullanımı aslında tamamen sizin stilinize kalmış. İsterseniz tek renk bir bandana ile tüm saçlarınızı kapatacak şekilde kullanabilir, isterseniz de rengarenk olanları ile ince bir şerit şeklinde saçlarınıza renk katabilirsiniz.

Hazır artık yaz gelmişken ve özgürlüğüme adım adım yaklaşırken, plaj kenarında da stilimizi konuşturmayalım mı? Bu bir bandana ile mi olacak derseniz eğer evet bir bandana ile olacak. Hasır şapkaların tabi ki yeri ve havası bir başka ama rengarenk, bikini, mayolarımız üzerine nemli saçlarınıza bağlayacağınız o tarz bandanayı bir düşünün? Ben düşündüm çok da hoşuma gitti. Tarzımı değiştiremem diyen ya da tarzını değiştirirken küçük adımlar ile bu yola başlamak isteyenler için harika bir yaz trendlerinden biri. Şapka gözünüze korkutucu geliyorsa (hele ki büyük şapkalar) bandana ile başlamak size iyi gelebilir.

Her ne kadar biraz ‘plaj stili’ gibi görünse de güneşin bu zararlı ışınlarından korunmak için şehir hayatında da kurtarıcı bir parça olarak hayatımızda yer alabilir. Alabilir diyorum çünkü bu stili yeni yeni kullanmaya ve günümüze adapte etmeye çalışıyoruz faniler olarak. Günlük stilinize en uygun olan tarzı ve şekli bulabileceğimiz milyon tane ilham var. Bana soracak olursanız en beğendiğim stil, Rihanna ve Bella Hadid gibi komple başı sarıp saçlarını açıkta bırakan o cool stil. Ben de nasıl durur hiç bilmem ama hayallerimdeki saç görünümü bu şekilde. Eğer sizde 90lara dönmek, biraz stilinizi değiştirmek ya da güneşin zararları ışınlarından korunmak isterseniz (bu bandana takmak için bahaneniz olsun) rengarenk bandanalar sizi bekliyor. Küçük bir adım ile bambaşka bir hem kıyafet hem saç stiline merhaba deyin!


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir