ÇARPICI NEON ETKİSİ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu modayı 2018’e  Kim Kardashian getirdi desek yalan olmaz. Bir süre gittiği her yerde parlaklığıyla göz alan Kardashian, 2019 trendini önceden okudu ve sinyalini de verdi. 2012-2013 yılında da bir süre moda olan neon  şimdi bu yazın da modası. Canlı, ihtişamlı renkleri ile raflardaki yerini aldı.

Hemen hemen her rengin moda olduğu bu yaz aylarında ilkbahar modasından devam eden neoan renkler herkesi sardı. Ünlülerin de tercihleri arasında bulunan neon renkler sadece kıyafette sınırlı kalmadı. Ayakkabı, çanta, oje, kolye, makyaj malzemelerine de sıçramış durumda.

Neon renk dediğimiz daha çok bildiğimiz adı ile fosforlu renklerdir. Ünlü isimlerin yavaş yavaş normal yaşantılarında kullanmalarıyla bir sokak modası haline gelen neon renk kullanımı hala etki alanını büyütmektedir.

Geçtiğimiz sene sadece birkaç markanın tasarımlarında yer alan neon renkleri şuan her markanın tasarımlarında görmek mümkün.
Artık herhangi bir mevsim ayrımı olmadan, 4 mevsimde de bu renkler rahatlıkla kullanabileceğimiz neon renklerin yaz aylarında kullanılması kişilere, yazlık kıyafet ve aksesuarlara ayrı bir hava katacaktır. Neon renkleri kullanırken oldukça dikkatli olunması gerektiği de gözden kaçmamalıdır.

Basit siyah bir eşofman ve bir crop top’un üzerine alacağınız neon renk bir t-shirt ya da aksesuar bile sizi sıradanlıktan kurtaracaktır. Buradaki tüm olay kontrast yaratmakta. Doğru parçaları seçip kendi çizginizi kattığınızda altından kalkacaksınız. Ayrıca çok fazla düşünmenize de gerek kalmayacak, sadece uyumlu pantolonları bulsanız yeter. Monokrom dediğimiz şey aslında baştan aşağı tek renk giyinme olarak özetlenebilir.

Baştan ayağa neon renklere bürünmek oldukça boğucu ve göz yorucu bir görünüme girmenize sebep olacaktır. Bu nedenle neon renklerle normal renkleri bir arada kullanmayı denemelisiniz.

Fakat dikkat çekmeyi ve farklı olmayı seven kişiler için aynı şeyler geçerli değil tabii. Bu kişiler için baştan ayağa neon renklere bürünmek, kendi tarzlarını yansıtmaları açısından oldukça büyük avantaj. Ama yinede bu aşamada saç ve makyaj da sadeliğe başvurmalarını öneririm.

Monokromdan bahsettik, biraz da duokromdan bahsedelim. Bu iki renkten oluşan kombin neon olmasına fazla iddialı durmuyor. Mesela;

İngiliz kraliyet ailesi ve neon.. size Prenses Diana ve onun izinden giden Meghan Markle’ı göstermek isterim. Bu ikili kıyafet seçimleriyle oldukça öne çıkan yüzler oldular. En iddialı kombinlerinden bir tanesi de bu duokrom kırmızı ve mor birleşmesiydi.

Kaliteli birkaç parça neon aksesuarla en sıkıcı kıyafetlerinize bile renk ve stil katabilirsiniz. Neon detayları doğru bir şekilde kullanırsanız çarpıcı bir etki yaratabilirsiniz. Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız tamamen siyah ya da gri bir kombin ile tek bir neon aksesuar kullanmanızı önerebilirim.


Dilara Koloğlu

“Moda ruhunda, sen daima parla”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir