Savage X Fenty New York Fashion Week 2019

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Rihanna’nın kurucusu olduğu Savage X Fenty iç çamaşır markası dünya genelinde oldukça beğenilen ve benim de takdirimi kazanan bir marka. Yıllardan bu yana tek tip bir güzellik algısıyla tekelleşen ‘seksilik’ kavramı, Rihanna’nın Savage X Fenty’siyle yeni anlamlar kazanıyor. Kendi demokratik cennetini yaratan dünya yıldızı kadınlara kendilerini özgürce keşfetme fırsatı sunuyor. Farklı bedenlerde mankenler kullanarak sunduğu iç çamaşır modellerini herkesin gönül rahatlığıyla alıp kullanabilmesini sağlıyor. Rihanna’nın bu markayla hedefi her kadının içinde yer alan vahşi ve çekici yanı ortaya çıkarabilmesini sağlamak.

Rihanna’nın yıldızlarla dolu Savage X Fenty sunumu, New York Moda Haftası’ndaki en çok konuşulan gösterilerden biriydi. Savage X Fenty en yeni koleksiyonunu bu defilede sergiledi. Geleneksel sunumdan çok  daha fazlasıydı. Aslında bu gösteriye sadece defile demek haksızlık olur. 40 dakikalık gösteride hem bir konser hem canlı bir müzik videosu seti hem çok yönlü bir performans hem de podyum vardı.

Etkinlikte Migos, Büyük Sean, Asap Ferg, DJ Khaled, Halsey sahne aldı.

Aynı zamanda Gigi ve Bella Hadid, Cara Delevingne ve Joan Smalls gibi birçok yıldız isim de defilede yer aldı. Defilenin açılışını Riri yaptı. Harika dans şovuyla herkesi etkiledi.

Rihanna da bu eşsiz sunumdaki defilede yerini aldı

Geniş renk yelpazesi ve çok çeşitli sunumlarla farklı tarzların karışımı olan bu defile çok geniş bir kitlenin beğeni noktasına dokunabiliyor. Rihanna her defasında bu markanın tüm kadınlar ve tüm kültürler için olduğunu dile getirmektedir. Defileyi gerçekten de daha büyük ve etkili kılan özellik ise Rihanna’nın tüm vücut tiplerini ve engelli bir modeli de dahil etmesiydi.

Ve akıllarda en çok yer alan soru ise Rihanna’nın Savage X Fenty markasından sonra Victoria’s Secret markasının uğradığı ve hatta uğramaya devam edeceği yıkım. Victoria’s Secret’ın imkansız derecede mükemmel olan meleklere defilesinde yer verip yarattığı algıdan ötürü Rihanna’nın markası daha sıcak daha samimi bulunuyor. Bunun nedeni ise sahnedeki insanların tamamının farklı vücut şekillerinden, ölçülerinden, renk tonlarından, cinsiyetlerden ve yeteneklerden oluşuyor olması. Gerçekten ulaşılabilir olan, gerçek insanlar.

Sergilenen iç çamaşırları ise parlak neon tonlardaydı. Defileden bazı fotoğraflar basınla paylaşılsa da konuklara telefon ve kamera kullanma izni verilmedi. Defile 20 Eylül tarihinde Amazon Prime üzerinden izlenebilecekti. Bu muhteşem defileyi izleyebileceğiniz linki yazımın son kısmına ekliyorum.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Hilal Öztürk

” The magic wand is your hands


Bu yazıdaki referanslar: elle.com.tr/moda/moda-haberleri/rihannanin-atesli-savage-x-fenty-defilesi


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir