2020-YAZIN EN ÇOK GÖRÜLEN SANDALET TRENDLERİ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

1. Spor Sandalet (Dad Sandal)

Görece çirkin sayılabilecek, trekking gibi doğa sporları yapanların sevdiği sandaletleri hatırlatan spor sandaletler bu yaz, şık elbiselerle ve klasik şort takımlarla kombinlenebiliyor. Bu sandalet türlerini babalar, dedeler giydiği için Dad Sandal da denilebiliyor. Kim derdi ki; havalı bir arzu nesnesi olarak sezonda yerini alacak. Prada, Miu Miu, Chanel gibi markalar da gündelik-spor sandalete elegan bir hava vermiş. Yaz sıcağında rahatlıktan yana olanların Birkenstock, Crocs gibi şıklıktan ziyade rahatlığa önem verenlerin tercih edenlerin bu modeli seve seve kullanacağı malum tabii ki. Teva adlı markanın bu türden sandaletleri de popüler. Sevemeyenler için, daha feminen, taşlı, çiçekli, ve farklı renkli daha şık modelleri bulunabiliyor.

Spor Sandalet, Chanel

2. Zincir Detaylar

Zincir detayları sneaker dahil, ayakkabılarda görülürken sandalete de yansıyor. Öncelikle kış sezonunda Bottega Veneta’da mesh ile birlikte kullanılmış zincirli sandalet sahneye çıkmıştı. Proenza Schouler gibi markalarda kare burun yorumlu, ince zincir detaylıken, Oscar de la Renta’da sivri burunlu ama yine bilek altı ince zincir detayları görüyoruz. İnce zincirlerle yetinmeyenler için  Balmain, Dolce Gabbana kalın bilekliğe benzeyen modeller bulunuyor. İnce zincire alternatif  Alighieri sandaletlerin zincirine kibar birer inciler ve süslemeler eklemiş.

Zincir Sandalet, Proenza Schouler

3. Platform ve Flatform Sandaletler

Platform sandaletler, kare ve kitten heel sandaletlerin yanı sıra, sezonda yerini alıyor. Chloe, Miu Miu gibi markalar, platformları daha 70’li yılları andıran retro romantik modelleri görmek mümkünken, Simona Rocha flatform sandaleti jütlü espadril tabanıyla hazırladığı, farklı seçeneklerde, saten, incili vs. platform sandaletleri bulunuyor. Yine 90’lı yılların ağırlıkta olduğu bir sezon olarak, daha spor tabanlı platformları sezonda görüyoruz.

Flatform Sandalet, Simone Rocha

4. Flip-Flop Adımlar

Plajlarda, günlük hayatta sıklıkla kullanılan flip-floplar hem rahatlık hem cool bir görüntü sunuyor. Sezonda parmak arası kare burunla oldukça şık bir görünüm yaratmak için kullanılıyor. 90’lı yılların minimalizmini anımsatan oldukça klasik model var. Farklı şekilde başparmağı kapatacak türden flip-flop sandaletler bulmak mümkün. A.W.A.K.E. Mode, Givenchy, gibi markalarda geometrik gösterişli tasarımlar bulunuyor.  Bazı markalarda içi tüylü kaplı parmak arası sandaletlere de rastlanabiliyor. Daha basic, sadece parmak arası, kare burun modeller arayanlar  için Arket , Zara gibi markalarda örnekleri görülebiliyor.  Bunun yanı sıra, flip-floplar farklı topuk biçimleriyle de güncellenerek sezonda yerini alıyor.

Flip Flop Sandalet Givenchy

5. Bağcıklı-İnce Şeritli Sandaletler

Bağcıklı sandaletler de, sezonda kare tabanla birlikte sıklıkla kullanılıyor. Bağcıklı sandaletler, elbiselerle ve pantolonların paçası sarılacak şekilde kullanılabiliyor. Paçaları bağlayarak kullanma şekline Tibi markası “sailoring” adını vermiş. Böylelikle isterseniz sandaletinizin iplerini pantolonunuzun paçasına bağlayarak farklı bir görünüm elde edebiliyorsunuz.

Bağcıklı Sandalet &Otherstories

Zeynep Günaydın

“Zamanı yakala, hislerine göre giyin”


Bu yazıdaki referanslar: intu.co.uk/inside-source/shopping/river-island-chanel-sandals-dupe/

proenzaschouler.com/tr/shopping/chained-mid-heel-sandals-14636999

tr.pinterest.com/pin/363947213639521456/

www.instagram.com/p/B3FDDWQoyGR/

www.instagram.com/p/B6x54CZj51m/


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir