Maskulen 101

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Her sezonda yer alan ve her daim hem şık hem güçlü duran maskulen stili biraz daha yakından inceledik. Eril ve dişil tarzı tek bir kombinde birleştiren bu stilin parçaları her zaman dolabınızda yer vermeniz gereken zamansız diye adlandırdığımız parçalardan oluşuyor.

Maskulen stilde en çok dikkat çeken detaylar tabi ki de takımlar! Bu stilin olmazsa olmaz parçasını oluşturan bu takımlar tek başına kullanıldığı zamanda çok şık olarak görülse de küçük eklemeler ve dokunuşlarla bambaşka bir hale gelebiliyor.

Maskulen stilde en çok dikkat çeken detaylar takımlar dedik. Bir örnek olarak kullanılan ceket ve pantolonlar gerçekten çok tarz ve bir o kadar da cool bir görüntü oluşturuyor. Her zaman bir örnek olacak ceket ve pantolon tercih etmek zorunda değilsiniz. Farklı renk ve desenler de oluşturulan kombinlerde de maskulen tarzı yakalamak oldukça kolay. Önemli olan nokta burada seçmiş olduğunuz ceket ve pantolon renklerinin birbirine olan uyumlarıdır. Tamamen kendi zevkinize kalmış olan bu kısımda benim tercihim daha pastel renklerde kullanılan ceketler ve koyu renkler kullanılan pantolon kombinleri. Maskulen tarzda aslında en çok tercih edilen pastel ve koyu renkleri farklı farklı kullanabileceğiniz gibi aynı takım içerisinde de kullanabilirsiniz. Bu sezonun öne çıkan takım elbise renkleri gri olmakla beraber güçlü çizgilerin yer aldığı tasarımlardan oluşuyor. Seçmiş olduğunuz takımın kendi stil ve kişiliğinize uygun olmasına özen gösterirseniz yarattığınız tarz ve görünümünüz bir bütün olarak gözü daha çok dolduracaktır. Dolayısıyla saç renginize, ten ve göz renginize uygun sizi daha solgun gösterecek renklerden uzak durmalısınız. Çünkü bu stilde göze en çok çarpan parça olma özelliğini taşıyor.

Peki takımımızı seçtik, kendimize en uygun takımı giymeye hazırız. Sadece takımı giyerek stilimi oluşturabilir miyim? Kesinlikle hayır! Sırada bu takımı zirveye taşıyacak aksesuarlar, ayakkabılar ve çantalar var. Maskulen takımları ayakkabı ile kombinlerden en favori ‘görüntü’lerde biri spor ayakkabı ile kombinlenmiş olanlar. Maskulen takımın altına spor ayakkabı olur mu diye düşünebilirsiniz ancak günümüz blogger, vlogger ve influencerları bu görüntüyü çok severek giyiyor ve tercih ediyor. Üstelik bu stili kendinize adapte etmeniz ve günlük kullanımlarda seçtiğiniz takımı rahatlıkla (gerçek anlamda rahatlıkla) kullamınız da çok kolaylaşıyor.

Eğer spor ayakkabının size uygun olmadığını düşünüyorsanız veya bu stili benimsediyseniz diğer bir öneri ise zarif bir topuklu ayakkabı tercih etmeniz. Özellikle bu yıl çoğu ‘görüntü’lerde gördüğümüz ve ayağı gerçek anlamda çok şık gösteren tek bantlı açık topuklu ayakkabılar ile tarzınızı birleştirdiğiniz de ortaya çıkacak olan şahane görüntü hem sizi hem de bu tarz sevenleri tatmin edecektir. Hem bu sayede yarattığını maskulen tazın keskiniğini biraz da olsa yumuşatacak ve size yine hem feminen hem de maskulan tarzı bir arada kullanma imkanı verecekir.

Bonus : Rahat kullanımlarda spor ayakkabıyı sevmeyip ama topuklu ayakkabıya da ısınamadıysanız oxford ayakkabılar imdadınıza yetişecek demektir. Oxford ayakkabı ile tamamladığınız tarzınız yine bütünlük içerisinde olacaktır.

Aksesuar kullanımı bir stilde kullanılan en riskli parçalardan biri olabilir. Seçmiş olduğunuz aksesuar stilinizin önüne geçebileceği gibi stilinizi destekler nitelikte de olabilir. Dolayısıyla kişinin kendi zevkine kalmış olsa bile aksesuar kullanımında hataya düşmemek gerek. Pastel tonlarda seçtiğiniz takımınızı hareketlendirmek için daha canlı tonlarda bir çanta kullanmak ya da simsiyah bir takımı yine simsiyah bir çanta ile kombinlemek tamamen size kalmış. Önemli olan nokta burada sizi yansıttığını düşündüğünüz takımınıza yine sizi yansıttığını düşündüğünüz bir çanta seçmek. Benim favorim, çoğu influencerın da tercih ettiği Christian Dior Saddle Bag. Kullanımı ve görüntüsü itibarı ile takımlara en çok yakıştırdığım çanta.

Maskulen stili hakkında aklınızda biraz bir şeyler oluşturabildiysem eğer bu bilgiler ışığında sizi stilinizi oluşturmaya davet ediyorum. Bu konuda ilham alabileceğiniz bu yazı gibi pek çok yazının yanı sıra ilham alınabilecek ve bu stili gerçekten çok iyi taşıyan Victoria Beckham ve Blake Lively gibi ünlüleri yakından takip etmenizi öneririm. Maskulen 201’de görüşmek üzere!

Bonus : En favori  2 maskulen ‘görüntülerim’ aşağıdaki gibidir. Hem cool hem şık hem de maskulen daha ne isterim! 😀


Damla TOMRUK

“ Fashionziner New Author ”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir