Kaia Gerber’in Altın Çağı

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Kendall Jenner’dan sonra modellik hayatını merak ettiğimiz (tamam ettiğim) diğer, şimdilerin ‘süper modelleri’inden biri olan Kaia Gerber’ın hayatını biraz araştırmak ve sizinle de paylaşmak istedim. Yine parmaklarımızın ucunda muhteşem hayatlar yaşayan modeller acaba buralara gelmek için hangi yollardan geçti. Geçmişini silemezsin turumuz başlasın o zaman. (Harika geçmişleri olsa bile.)

Kaia Gerber

Kaia Gerber gözünüze bir yerlerden tanıdık geldiyse eğer kendisi 90larda çok ünlü ve popüler olan Cindy Crawford’un kızı.

Kaia Gerber ve Cindy Crawford

3 Eylül 2001 yılında Kaliforniya, Los Angeles’ta dünyaya gelen güzel modelimiz, Cindy Crawford ve ünlü iş insanı Rende Garber’ın ikinci çocuğu. Kaia’nın kendisi gibi ünlü ve bir o kadar da yakışıklı Presley adında model bir ağabeyi bulunuyor. (Ona da daha sonra geleceğim.)

Kaia ve Presley Garber

Mankenlik ve moda dünyasının içine doğan güzel model küçükken kendisinin resimli çocuk kitapları yerine fotoğraf kitaplarının olduğunu anımsadığını söylediği gibi bu dünyada bir modelin gerçek hayatta ne yaptığı konusunda fikrinin oluşmadığını da söylüyor. Hatta Naomi Campbell’ın ne yaptığını bilmiyordum onun sadece annemin arkadaşı olduğunu biliyordum. Modeller benim için modelden çok, önce insanlardı.’ diyor. Peki. İnsan işin içinde olunca tabi ki modellerin insanlara neden bu kadar havalı ve popüler geldiğini anlamak zor olabiliyordur.

Kaia Gerber

Kaia henüz 18 yaşında olsa da kariyerinde çok hızlı ve emin adımlarla zirveye oynuyor. Modellik dünyasına 10 yaşında Young Versace için yaptığı fotoğraf çekimi ile adım attı. Sade ve basit bir çekim olan bu iş Kaia’nın hoşuna gitmiş olacak ki, Gigi ve Bella Hadid gibi ünlü modellerin de bağlı olduğu IMG Models ajansıyla 13 yaşında sözleşme imzaladı. Artık resmi olarak modellik dünyasına girmiş olan Kaia süper modellik ve hatta ikon olmak yolunda adımlarını sıklaştırdı diyebiliriz.

Kaia Geber Young Versace

Kaia verdiği bir röportajda o dönemlerini şöyle anlatıyor. ‘13 yaşındayken, bir ajansla anlaşıp küçük işler almaya başladım. Başlamak için çok genç bir yaştaydım ancak benim yaşımda modelliğe başlayanlardan daha farklı bir konumdaydım. O zamanlar modellik bana çok yabancı bir dünya değildi. Annemden çoğu kızın bilmediği şeyleri öğrendim.’ Bunun yanı sıra modellik dünyasında herhangi bir öngörüsü olmadan cesaretle bu dünyaya adım atan kadınlara ayrı bir hayranlık duyduğunu da dile getiriyor.

Kaia Gerber
Kaia Gerber Teen Vogue

13 yaşında yaptığı sözleşmeden sonra Teen Vogue çekimlerinde yer alan Kaia, Vogue ve Pop Magazine gibi ülkemizde çok popüler olmasa da yurt dışında popüler olan dergilerde boy göstermeye başlamıştı.

Onu ailesinin sahip olduğu ünün gölgesinden çıkması ise 2017 yılından günümüze kadar yaptığı işler oldu. Kaia’yı 16 yaşında ilk defa 2017 New York Moda Haftası’nda o dönemlerde baş tasarımcısı Raf Simons olan Calvin Klein’in Fall/Winter defilesinde gördük. Heyecanlı olduğu yüzüne yansıma da Kaia gözlerin kendisinin üzerinde olmasından dolayı sanırım biraz gerilmiş olacak ki ‘Yürüme şovları çok garip her gün hepimiz yürüyoruz ama tasarımcıların yarattığı kıyafetleri üzerimize giyince her zamankinden daha fazla göz üzerinizde oluyor ve doğal yeteneğinizi neredeyse kaybediyorsunuz.’ diye düşüncelerini samimi bir şekilde dile getiriyor.

Kaia Gerber, NYFW 2017 Alexandar Wang, Feny Puma by Rihanna, Calvin Klein

Çıktığı defilede ışığı fark edilmiş ve sonrasında ismini artık kendi ismimiz gibi bildiğimiz ünlü moda devleri Chanel, Burberry, Alexander Wang ve Prada’nın (artık saymaya yüreğim dayanmıyor) defilelerinde boy göstermeye başladı.

Kaia Gerber, Chanel, Alexander Wang, Prada

2018 yılına hepimiz ‘bu yıl benim yılım olacak’ diye giriyoruz ancak bence 2018 yılı Kaia’nın yılıydı. Çünkü altın çağlarının başladığı yıl diyebiliriz kendisi için. Bu yılın Şubat ayında her modelin (bence her genç kızın) rüyalarını süsleyen Vogue kapağında yer alma hayalini gerçekleştirdi ve ilk defa Vogue Paris’te solo kapak kızı oldu.

Kaia Gerber ilk Vogue Paris kapağı

Durun daha bitmedi…

Kaia Gerber Marc Jacobs Daisy

2018 yılı Kaia’nın yılın demiştim değil mi? Demiştim. Aynı yıl içinde Marc Jacobs’ın Daisy ismi verdiği parfümünün yüzü olurken yakın zamanda kaybettiğimiz ve modaya yön değil adeta modanın kendisini oluşturan isim Karl Lagerfeld ile KarlxKaia isimli kapsül bir koleksiyon çıkardı. Kaia’nın yılı demiştim evet.

Karl x Kaia Koleksiyonu 2018

Giyim tarzı, ailesi, ağabeyi, arkadaşları, modellik hayatı derken Kaia gün geçtikçe sosyal hayatında parlarken sosyal medyanın ve birçok markanın da göz bebeği konumunda. Ne diyelim kendisine başarıların devamını diliyorum. Geçmişini silemezsin turumuz burada sona erdi. (Hayır kıskanmıyorum gözüme Kaia’nın ışığı geldi.)

Peki sizin favori süpermodeliniz hangisi?


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar: elle.com, biography.com, teenvogue.com


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir