Renkleri Giymenin İncelikleri

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Kıyafetlerimizi seçerken birçok detaya dikkat ederiz. Çünkü doğru giyinmek isteriz. Doğru ve güzel giyinmek günlük hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. Kumaşın dokusu, kalınlığı vs. bunlar dikkat ettiğimiz detaylarlandandır. Çünkü kıyafetin dışarıdaki duruşundan daha önemli bir şey varsa o da vücudumuzdaki duruşu, bize yakışıp yakışmadığıdır. Bu yüzden kumaş dokusu ve kalınlığı bizim için önemlidir. Benim için de kıyafet yahut ayakkabı seçiminde dikkat etmemiz gereken şeyler arasındaki en önemli noktanın vücudumuzu deforme etmeyecek şekilde giyinmek olduğunu düşünüyorum. Evet o bot karşıdan mükemmel duruyor olabilir ama sen onu giydiğinde vücudunu olduğundan çok farklı ve senin görünmesini istemediğin bir görüntüye ulaştırdığı takdirde senin o botu tercih etmemen gerektiğini savunanlardanım. Aynı durumun aksi de mevcut o yüzden her şeyin denenip karar verilmesi yönünde kararlarım. Vee bence dikkat etmemiz gereken bir diğer noktaysa seçtiğimiz eşyaların rengi. Renklerin kombinlenmesinin incelikleri olduğunu düşünen biriyim ve bu yazımda size elimden geldiğince o incelikleri , doğruları ve yanlışları aktarmaya çalışacağım. Beyaz renkle başlamak istiyorum çünkü beyaz hem kombinlenmesi zor hem de doğru kombinlenidiğinde muhteşem bir görüntü yaratan eşsiz bir renktir.

Beyazın Dili :

Biliyorum ki hepimizin beyaz rengine karşı önyargıları mevcut. “Beni daha kilolu gösteriyor “, “benim basenlerim geniş ben beyaz pantolon giyemem ki “ şeklindeki haykırışlarınızı duyar gibiyim. Kesinlikle doğru kombin ve renk seçimiyle bu sorunların ortadan kalkacağına inananlardanım. Öncelikle eğer bölgesel bir sorununuz var ve bunun beyaz pantolonla daha daha fazla ortaya çıkacağını düşünüyorsanız uzun hırka ve ceket kullanmanız önerisinde bulunabilirim. Ama ondan önce tamamen beyaz giyinmek yerine seçilecek kontrast bir renkle yapılacak bir kombinin bu görüntünün önüne geçeceğini söylemek istiyorum. Bana göre beyaz oldukça zarif bir renk ve açıkçası doğru kombinlenilmiş tamamen beyaz giyinmenin verdiği o eşsiz görüntü tarif edilemez bir zerafet sunuyor. Tamamen beyaz bir kombin oluşturulsa da aksesuar ya da ayakkabının farklı bir renk seçilip kombinde de beyazın farklı tonlarının kullanılması sıkıcı olunmaktan kaçınılması konusunda size yardımcı olacaktır.

Siyahın Dili :

Siyah beyaz rengin aksine kombinlenmesi çok daha kolay ve asla zor olmayan bir renktir. Kusurlu gördüğümüz yerlerimizi kapatmak istediğimizde, kolaya kaçmak istediğimizde ya da daha zayıf görünmek istediğimizde kullandığımızı düşünsek de siyah rengin püf noktaları ve doğru kombinlenişin sunduğu görkemli bir hava mevcut. Öncelikle dikkat etmemiz gereken tamamen siyah giyinirken siyah rengin tonlarının farklı olmaması. Siyah renk kıyafet alırken dikkat edilmesi gereken en önemli bir diğer hususlardan biri ise  kolay solmayacak ürünleri tercih etmek. Örneğin ; pamuklu ürünler yerine likralı, merserize karışımı olan pamuklular ya da yünlü ürünleri tercih etmeniz sizin daha parlak ve uzun süre solmayacak bir siyaha sahip olmanızı sağlayacaktır. Siyah rengini kullanırken ten renginiz de dikkat etmeniz gereken hususlar arasında. Eğer açık bir tene sahipseniz göz altı yorgunluklarınız farkedilir seviyededir ve siyah rengi yüzünüze yakın yerlerde kullandığınız takdirde bu yorgunlukları daha da farkedilir bir seviyeye ulaştırmış olacaksınız. Alt giysinin siyah renk üst giysinin buna kontrast yaratacak tarzda seçilmesi ve yahut tamamen siyah bir kombin oluşturulup çanta, ayakkabı ya da mont gibi unsurların farklı renk seçimiyle hoş bir ahenk yaratılabilir.

Kırmızının Dili:

Bana göre tutkunun rengidir kırmızı. Doğru renk ve parçalarla birleştirildiğinde ortamın ilgi odağı olmanızı sağlayacak renktir. Belirli kesmin uzak durduğu kombinlerinde asla kullanmadığı bu rengi kullanırken dikkat etmemiz gereken kırmızının baskın bir renk olmasından ötürü bu rengi dengede tutacak kontrast renklere sahip aksesuar ve parçalar ile birlikte kullanmak. Naçizane fikrimi söylemem gerekirse ben kırmızı iddialı bir parçamı kombinlerken her zaman bunu beyaz ile dengelemeye çalışırım bence kırmızı-beyaz ikilisi hoş bir denge sağlamaktadır. Ten renginize göre değişen tonlarını tercih etmeniz gerekse de eğer çok sıradışı bir saç rengine sahip değilseniz kırmızı her ten rengine kolay uyum sağlayacak bir renktir.

Sarının Dili:

Ben sarının enerjisini sevenlerdenim. İlkbaharı , yazı anımsattığından olsa gerek her kombini canlandırıcı bir unsurdur bence sarı detay. Kombinlerimizi canlandıran bu güzel rengi seçerken dikkat etmemiz gereken unsurlar da mevcut tabi. Öncelikler sarı rengin yüzü daha solgun gösterdiği genel kabul edilen olgular arasında bu yüzden sarı rengini hangi parçada kullanacağımıza bakarken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur saç rengimiz. Kumral ve esmerseniz sarı bluz ya da ceketi rahatlıkla giyebilirsiniz. Ancak sarışınsanız üst giyimde sarı giymeniz doğru olmayacaktır. Belki etek, pantolon gibi alt parçalarda sarı kullanabilirsiniz. Şu yakın zamanlarda ya çizme ya da botun içinden az görünen çorap detayında ya da kürk ve kabanlarda sarı renginin kullanılması hoş bir moda oldu. Ben de sarı kabanları oldukça sevmekteyim.

Hilal Öztürk

” The magic wand is your hands
Bu yazıdaki referanslar: sozcu.com.tr/hayatim/son-moda/beyaz-artik-kis-aylarinda-da-giyilecek/ jamienelsonphoto.blogspot.com/2011/11/shoot-with-model-mona-ermishina
 
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir