2019 Gelinlik Trendleri

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Kimi kadının çocukluk hayalini süsleyen prenses formlar, kimi kadınlar için ise sadece en mutlu gününde kendini rahat hissedeceği, şık ve modern dokunuşlar… Evet herkes için görüntüsü ve tarzı farklı olsa da anlamı ortak giyildiğinde herkesi adeta zarif bir kuğu etkisi gösteren giysi ‘Gelinlik’.  İster sade bir nikâh töreni için kullanılsın, ister balo salonu ya da tarihi saraylarda yapılacak bir düğün organizasyonu için olsun son dönemde cesur ve alışılmışın dışında tasarımlar kişilerin de zevkleri doğrultusunda şekillenerek göz doldurmaya devam ediyor. Tüm bunlarla birlikte sezonun öne çıkan detaylarıyla daha özelleşen, gelinlik koleksiyonları da 2019 yılı için çoktan yerini aldı bile. İşte öne çıkan tasarımcılar ve modeller…

Alışılmışın dışında olmayı sevenler için renkli geçişleri ve aksesuarları da içinde barındıran gelinlikler 2019 sezonunda karşımıza çıkıyor. Daha çok bahar gelinlerinin tercih edeceği uçuş uçuş formlu, yumuşak ve pastel tonlarla adeta rengârenk bahar çiçeklerini andıran bu gelinlikler nişan törenleri için gelinlere farklı bir alternatif sunabilir.

Givenchy’ nin ünlü tasarımcısı aynı zamanda aynı markanın kreatif direktörü olan Clara Waighth tarafından Meghan Markle’ın kraliyet düğünü için tasarlanan kayık yakalı minimal tasarımlı gelinlik ‘sade ve zarif’ görünüm yakalamak isteyen gelinler için uygun bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Gelinliğin arkasındaki kuyruk detayı, ipek saten kumaş ile birleşerek aynı zamanda sıradanlığı biraz olsun kırıyor ve gelenekselliğe daha güçlü ve modern bir yorum katmış oluyor.

Son yıllarda çok fazla karşımıza çıkmış olmasa da 2019 sezonunda kendini daha fazla göstermiş olan tulum gelinlikler farklılığı arayan ve göz önünde olmak isteyen gelinler için bir alternatif oluşturuyor.

Tulum gelinlikler aynı zamanda düğün öncesi yapılacak sade törenler için de bir alternatif oluşturabilir. Nikah törenleri için bir diğer seçenek olan mini gelinlikler de 2019 sezonunda öne çıkan diğer tasarımlar arasında. Tek parça çan etekli elbiseler ya da beyaz dantel ceket elbise takımları da bir o kadar zarif ve şık görünüm yakalamanızı sağlıyor.

Sade ve minimal görünümden hoşlanmayan hep bir adım önde duran gelinler için ise gösterişli metalik detaylar, ışıltılar ve geometrik desenler de bu sezon gelinlik tasarımlarında yerini almış durumda.

Tüm bunlar bir yana dupduru bir görünümden yana ancak yine de ufak hareketler ve farklılıklardan yanaysanız küçüğünden büyüğüne fiyonklar ve viktoryen kol detaylı anneannelerimizin dönemlerine bizi taşıyan gelinlikler de 2019 sezonunda sizi mutlu etmek için yerini aldı.

Seçeceğiniz gelinliğin tarzı her ne olursa olsun düğününüzü ya da nikah töreninizi yapacağınız mekanı ihmal etmeyin, hayalinizdeki gelinliğinizi bulmanız dileğiyle…

Keyifli haftalar…


Damla Rabia Tüzer

“ Hayatı yakala! ” 


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir