Deniz Kokan Bir Yazı: Tatil Bavulumda Neler Olmalı?

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Ağustos’un ortalarına gelmiş bulunuyoruz. Ve çoğumuzun mutlaka yaz sezonu tamamen kapanmadan önce birkaç tatil planı vardır. E bütün sene çalıştık, yoğun tempomuza ara verip son bir yaz tatil yapmayı herkes hak ediyor değil mi?? İşte bu yazımda stilinizi kolayca oluşturabilmeniz adına tatil bavulunuzun olmazsa olmaz 5 parçasını sizin için seçip derledim, iyi okumalar!

1. Mayo/bikini

Tabii ki mayo ve bikini! Tatilin olmazsa olmaz temel parçası. Bu sezon da geçen sezonda gördüğümüz gibi moda dünyasında bikinilerden çok mayolar daha ön plana çıktı. Çiçek desenliler, geometrik şekilliler,  ve tabii ki dikey çizgili mayoları instagramda hemen hemen bütün bloggerlarda gördük. Bikinilerde ise üst parçanın crop top, alt parçanın yüksek bel olması bize biraz 50’leri anımsatmadı değil! Bir de bu modeller puantiyelerle birleşince nasıl da minnoş oluyor!    Her ne kadar plajda çiçek desenlerini sevsem de, yazın sade ve düz renk bikiniler benim hala favorim…

2. Plaj Çantası

Plaj çantası diyince benim aklıma ilk gelen kocaman hasır plaj çantaları oluyor. Hasırı plaja o kadar yakıştırıyorum ki, üzeri tatlış renkli ponponlarla, flamingo, kaktüs figürleriyle süslenen veya etnik desenlerle bezenmiş büyük boy hasır çantalar sadece plajda da değil, günün her saat diliminde ve bulunduğunuz her yerde size hava katan bence olmazsa olmaz bir tatil parçası! Eğer ki büyük hasır çantalardan hoşlanmıyorsanız, küçük ve daha sade modeller de günlük stiliniz için kurtarıcı olmaya aday!

3. Şapka

Renk renk, desen desen, her mağazada ve her markada istemediğiniz kadar şapka çeşidi arasından kendi tarzınıza uygun olanı hemen kapıp bavula atmamak için hiçbir sebep yok! Benim favorim tabii ki hasır olanlar 🙂

4. Terlik/Sandalet

Terlik ve sandaletlerde geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da halat örgü modelleri ön plandaydı. Bence modası asla geçmeyecek kullanışlı, rahat ve bir o kadar şık modellerden birisi… Plastik, renkli, taşlarla veya yazılarla süslenmiş eğlenceli terlikler de yazlık tüm kıyafetlerle şıklıktan ödün vermeyerek kombinlenebilen, hiç  düşünmeden ayağınıza geçirip çıkabileceğiniz kullanışlı parçalardan.

5. Günlük Elbiseler/Plaj Elbiseleri

Sahil kenarında giyebileceğiniz salaş, uçuş uçuş, rahat bir elbiseyle, istediğiniz aksesuarları birleştirerek şık bir görünüm sağlayabilirsiniz. Stilinize göre, çiçek desenli, farklı renklerde, veya sadece beyaz sade bir elbise, kısacası her türlü elbise plaja yakışan en gözde parçalardan. Plajda giyilen pareo ve elbiseler de modacıların ve markaların üzerine daha fazla düştüğü bir trend haline geldi. Plajda giyebileceğiniz pareolar, omzu açık bluzler, veya belinize bağlayacağınız tek bir şal bile bikinilerinizle kombinlenip havalı olmanızı sağlayabiliyor.

Bonus!!!:

Saç aksesuarları: 

Eğer deniz sonrası saçlarınız şekillenmiyorsa, kuru ve cansız bir görünümde oluyorsa, bakım ürünleri de işe yaramıyorsa, veya bunların hiçbiri değil de sadece stilinize hava katmak istiyorsanız, işte size harika bir tavsiye: Fularlar! Herhangi bir fuları veya eşarbı farklı tekniklerle saçınıza bağlayarak bir farklılık yaratabilirsiniz. Plajda bohem görünümü yakalayıp en gözde kadın yine siz olabilirsiniz! Veya sadece küçük çiçeklerle saçlarınızı süsleyip hem denizin maviliğine, hem kumun beyazlığına işte bu kadar yakışabilirsiniz! Özellikle yazlık yerlerde satılan deniz kabukları, deniz yıldızlarıyla bezenmiş deniz kokan aksesuarlar, taçlarla da sıcak bir sahil kasabasında küçük bir deniz kızı da olabilirsiniz 🙂

Sizin de yazıyı okurken burnunuza ferah bir deniz kokusu gelmedi mi? Ben şehirden bir an önce sahile dönüp tatilime kaldığım yerden devam etmek için sabırsızlanıyorum. Umarım bu küçük tüyolardan faydalanabilirsiniz! 

Elçin Köse “Moda değişkendir,  fakat stil her daim sizin ruhunuzu yansıtır.”
Bu yazıdaki referanslar:
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Elçin Köse

Herkese merhaba! Ben Elçin Köse, Fashionziner ekibinin blog yazarları arasında yer alıyorum. 6 Ağustos 1996 tarihinde İzmir’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliğinden mezun oldum. Bir tekstil firmasında sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tasarımlar, yaşam döngüsü analizleri, karbon ve su ayak izi hesaplama konularında çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Üniversite hayatımda yaklaşık 3 yıl okçuluk sporuyla ilgilendim ve İTÜ Okçuluk Takımı bünyesinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde okçuluk yarışmalarına katıldım. Aynı zamanda yoga, seramik ve resim ile yakından ilgileniyorum. Sanata ve sanat tarihine de ilgi duyuyor, küçük yaşlardan beri resim yapıyorum. Renklerin duygular üzerindeki etkilerine inanırım ve bunu tablolarla yansıtabilmek her zaman en büyük zevklerimden biri olmuştur. Resime ve renklere olan ilgimi modayla da bağdaştırırım ve seçtiğim kıyafetlerin de ruh halimi birebir yansıttığını düşünürüm. Bu düşüncem sayesinde günlük hayatımda da kendime özgü bir tarz yarattığım fark edilir. Bana göre insanların kendi stiline göre oluşturduğu kombinler aslında karakter ve duygularını temsil ediyor. İşte bu yüzden moda, benim hayatımın önemli bir kısmını kaplıyor. Seçimlerimde özellikle alışveriş yaparken bilinçli tüketim, uzun süre kullanabileceğimiz sürdürülebilir parçaları tercih ediyor olmak da önceliğim. Bu platform aracılığıyla tecrübe, görüş, mühendislik bilgilerimi moda çerçevesinde sizlere en samimi şekilde sunmak benim için çok keyifli. Umarım yazdığım içeriklerle sizlere ilham olabilirim!

Elçin Köse has 13 posts and counting. See all posts by Elçin Köse

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir