TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ FARKLI STİLLERİ OLAN 5 INFLUENCER

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Birçoğumuz, sosyal medyada birbirlerinin aynı stilleri olan influencerlara alıştık, ve gerçekten de        seçimlerimizi etkilemeye başladılar. Bu yazımda adı bilinen  “fashionista” diyebileceğimiz stil bloggerlarının yanı sıra, adları daha az bilinen daha alternatif giyinen isimlere de yer vermek istedim, böylelikle tarzınıza yakın bulduklarınızı daha kolay bulabilirsiniz.

1. Debora Rosa

Debora Rosa, Portekizli bir moda editörü-influencer. Zamansız high-end ürünlerden seçimlerini, stil tavsiyelerini verdiği  fashion gone rouge adlı bloğunda paylaşıyor.  Genelde androjen, minimal 90’ları baz aldığı klasik bir stilden yana olduğunu söylüyor. Debora’nın stilinin dışına çıkmadan, denediği farklı parçaların uyumu bunu da hiç sıradanlaştırmadan uygulaması ve neredeyse hiç stil hatası yapmaması, gerçekten onu takip eden klasik stilden hoşlanananlar için çok ilham verici oluyor,  Debora’ya güvenmek lazım.

2. Pernille Rosenkilde

Pernille Rosenkilde, bronzlaşmaya bayılan 2000’lerin başındaki trendlere takık diğer İskandinav influencerlar gibi çok fazla renk seviyor diyebiliriz. İskandinavlar ki bize yanık teni, pastel tonları, baget çantaları yeniden sevdirir bir akım yarattılar bence. İskandinavların geneli renk sevmez diye bilinir İkea misali, sanırım bir tepki. Pernille’in stili herkese göre değil elbette, ama izlemesi gerçekten eğlenceli. Çiçek desenli pastoral elbiselerini, şirin mi şirin folklorik yelekleri, ilginç meyveli ayakkabılarını, Mickey tişörtlerini nasıl modern ve olgun bir stile dönüştürdüğünü ve her seferinde altından alnının akıyla bu işin altından çıktığını görüyorsunuz.  Şaşırtıyor ve izliyoruz, Pernille, bize ilham vermeye devam et.

3. Brittany Bathgate

Brittany de İngiliz stil influencerı olarak klasik siluetlerden, ve nötr renklerden hoşlanıyor. Tarzını klasik ve çağdaş olarak yorumluyor; tabii bunun yanında Uzakdoğu- İskandinav minimal esintilerini de görmek mümkün. Acne, Margareth Howell, Martiano gibi markalar stilinin altını çiziyor. Giydiği bol silüetler, klasik, çağdaş ama cüretkar olmayan stiller benimseyenler için ilham kaynağı oluyor. Buna ek olarak sürdürülebilir moda markalarını her fırsatta desteklediğini belirtiyor tabii.

4. Dearly Bettany

Amerikalı, aslen sanatçı olan Bettany de sadelikten yana olan bir stil influencerı. Stilinde romantik, vintage parçalar, bol bohem, rahat silüetler ama yine de çağdaş yorumlar görebiliriz. Genelde doğal renkleri tercih etse de renkten kaçmıyor Bettany.  Fransız romantik giyim markası Sezane ve sürdürülebilir giyim markası Everlane tercihleri arasında. Naif, romantik, ve kendisinin de belirttiği üzere “Petite” lerin ilham alacağı bir influencer. Ve tabii ki, sürdürebilir giyim ile ilgilenenlerin sevebileceği.

5. Use less

Signe Hansen “Eyvah ! giyecek hiçbir şeyim yok” naraları atarken imdadımıza yetişen bir Danimarkalı influencer. Öyle ki, Signe sayesinde siyah cami bluzunuzun, veya klasik seçimlerde bir blazerin gözünüze bir nimet gibi görünmeye başladığını fark etmediyseniz, bir kez daha fark edebilirsiniz, “aslında giyecek bir şeylerim varmış”. İskandinav minimalizminden, sürdürübilirlikten, az ama öz zamansız parçalardan yanaysanız, ve de  casual kıyafetlerinizin hiç de o kadar sıkıcı olmadığını anlayabilirsiniz. Maskülen silüetler, nötr renkler giyen Signe bazen minimalize ettiği rock chic ruhunu da, leopar detayları, siyah deri ceketleri, rock band tişörtleri ile belli etmekten hoşlanıyor, ama tabii bunu da çok fazla vurgulamadan kendi tarzına uyarlayarak yapıyor. Az ama öz, uzun ömürlü giyiniyorum, kapsül gardrobum için nasıl parçalar tercih etmeliyim sorusunun cevabını Signe gerçekten iyi veriyor, öyle ki dolabında sekiz yıldır hala kullandığı parçalar bulunuyor.


Zeynep Günaydın

“Zamanı yakala, hislerine göre giyin”


Bu yazıdaki referanslar:



Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir