Tüm Zamanların En İkonik 9 Kraliyet Gelinliği

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Son günlerde Prens Harry ve Meghan Markle’ın İngiliz Kraliyet Ailesi’nden ayrıldığına dair çıkan haberlerden sonra bu aileye olan ilgi biraz daha büyümüş ve bundan sonra ki gelişmeler ne olacak diye yakından takip eder hale gelmiştik. Ben de olaylara biraz farklı açıdan bakarak ayrılığı değil de insanlığımız için kutsal kabul edilen ‘evlilik’ kurumu için tercih edilen o muhteşem gelinlikleri derlemek istedim. Hazırsanız yakın ve uzak tarihin en ikonik 9 kraliyet gelinliği turumuz başlasın!

Prens Harry ve Meghan Markle

Meghan Markle

Meghan Markle Hollywood’ta oyunculuk kariyerinde yükselişe geçtiği bir dönemde radikal bir karar alarak Prens Harry ile 2018 yılında hayatını birleştirmişti. İki gelinlik tercih eden Markle, resmî törende Givenchy‘den Clare Waight Keller tarafından tasarlanan bir gelinlik giyerken, ikinci gelinlik olarak Stella McCartney tarafından tasarlanmış bir elbise giyinmişti. İpek krepten yapılmış ısmarlama zambak beyaz yüksek boyunlu bir elbise olarak tanımlanan parça o dönemde hem sadeliği hem şıklığı ile çok konuşulmuştu.

Prens William ve Kate Middleton

Kate Middleton

Kate Middleton ve Prens William 8 yıllık birlikteliğin sonunda 2011 yılında evlenmişlerdi. O dönemde yine en çok konuşulan konulardan biri tabi ki de yapılan bu Royal Wedding’ti. Herkes gelini merakla bekliyor ve sır gibi saklanan gelinliği daha yakından görmek istiyordu. Kate Middleton o dönemde Alexander McQueen’den Sarah Burton tarafından tasarlanan kolları dantel ve uygun V yakası olan şahane bir gelinlik tercih etmiş ve düğünde kuğu gibi süzülmüştü.

Prens Charles ve Camilla Parker Bowles

Camilla Parker Bowles

Olayların Prensi, Prens Charles gençliğinin aşkı ve ruh eşi olarak kabul ettiği (!) Camilla Parker Bowles ile tüm kuralları yıkarak 2005 yılında evlenmişti. Sinsilerin Kraliçesi Camilla Parker Bowles bu mutlu gününde yeterince dikkatleri üzerine çektiğini düşünmüş olacak ki sadece bir kaftan giyerek Kraliyet gelini olmayı tercih etmiş. Robinson Valetine imzalı bu kaftan Philip Treacy tasarımı bir altın tüylü taç ile kombinlenmiş.

Prens Andrew ve Sarah Ferguson

Sarah Ferguson

Prens Charles kadar olaylı olmasa da mutsuz giden ve yollarını erken ayıran bir Kraliyet çifti daha var karşımızda. Ancak bu gelinliği konuşmamıza engel değil. Kraliçe II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Philip Mountbatten’ın 3.çocuğu olan Prens Andrew 1986 yılında Sarah Ferguson ile hayatını birleşmişti.  Lindka Cierach tarafından tasarlanan bir elbise giyen dönemin düşesi aslında tamda 80lerde oluşan o gelinlik stiline çok yakın bir elbise tercih etmiş.

Prens Charles ve Prenses Diana

Prenses Diana

Kalplerimizin tek ve biricik Kraliçesi tabi ki de Lady Diana. Yaşadığı dönem dışında bile stili hala konuşulmaya devam edilen stil ikonu, Prens Charles ile evlendiği dönemde bile düğünden önce gelinliği ve kendisi konuşuldu. Çift 1981 yılında evlendi. Prenses David ve Elizabeth Emmanuel tarafından tasarlanan kuyruğu neredeyse 7 metre olan bu kabarık güzel elbiseyi giyerek kuğu gibi bütün gözler önünde süzüldü.

Mark Philips ve Prenses Anne

Prenses Anne

Kraliçe II. Elizabet ve Edinburgh Dükü Philip Mountbatten’ın tek kızları olan Prenses Anne 1973 yılında Mark Philips ile hayatını birleştirmişti. Ancak yine bu evlilikte mutsuz son ile sona ermiş ve çift 1992 yılında ayrılmıştı. Prenses o dönemde Mauuren Baker tarafından tasarlanan kuyruğu yine Lady Diana kadar olmasa hatrı sayılır derecede uzun bir elbise tercih etmişti.

Anthony Armstrong-Jones ve Prenses Margeret

Prenses Margaret

Lady Diana’dan sonra Kraliyet Ailesi’nde aşkı için her şeyi göze alan diğer bir isim ise Prenses Margaret idi. Olaylar biraz karışık ancak Prenses gerçek aşkını kalbine gömüp 1960 yılında Anthony Armstrong-Jones ile hayatını birleştirmişti. Norman Hartnell tasarımı giyen Prenses yine döneminin diğer Kraliyet Ailesi üyelerinden farklı olarak eteği kabarık bir tasarım tercih etmişti.

Philip Mountbatten ve Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe Elizabeth sanki hep böyle yaşlı ve soğuk bir kadınmış, sanki doğarken bile öyle doğmuş gibi geliyor bana çoğu zaman (sizi bilemiyorum). Ancak bir zamanlar kendisi de sevdi (yazar saçmalıyor) ve hayatını 1947 yılında Philip Mountbatten ile birleştirdi. Kız kardeşi Prenses Margaret gibi Norman Hartnell tasarımı  bir gelinlik giyen Kraliçe ne kadar şirin ve mutlu görünüyor öyle değil mi?

Elizabeth Bowes-Lyon

Elizabeth Bowes-Lyon

Kraliçe Elizabeth ve Prenses Margaret’ın annesi Elizabeth Bowes-Lyon VI. Kral George ile 1923 yılında evlenmişti. Kraliyet Ailesi üyeleri içinde nedense Diana’dan sonra en sevimli bulduğum isimlerden biri kendisi. Madam Handley Seymour tarafından tasarlanan bir elbise giyen kraliçe 1920leri yansıtan en tatlı gelinlerden biri olabilir.

Peki sizin İngiliz Kraliyet Ailesinden en beğendiğiniz gelin hangisi oldu? Ankete cevap vermeyi unutmayın!     


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir