KEÇENİN DERİ İLE OLAN EN İYİ BULUŞMASI; FREYJA CONCEPT

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Medeniyetin ilk kumaşı olarak bilinen keçe ve onun en büyük rakibi deri, Freyja Concept koleksiyonlarında bir araya gelerek enfes bir uyumla, özel tasarım ürünlerde can buluyor. 

Yün ve keçe, doğanın bize sunduğu bir hediye ve eşsiz bir dönüşüm hikayesidir.

Freyja Concept, ülkemizde yılda sadece iki sefer hasadı gerçekleşen yünün doğa dostu yöntemlerle işlenmesi sonucunda, unutulmaya yüz tutmuş bir zannaatimiz olan keçecilliği modernize ederek, kullanıcılarına özel tasarım çantalar üreten sosyal etki odaklı bir markadır.

%100 yerli üretimdir ve el emeği ile üretilmektedir. Aynı zamanda sattığı her ürünle de yetiştirme yurtlarındaki çocukların eğitimine destek olmaktadır.

Ülkemizde hayvan yetiştiricilerinin geçim kaynaklarından biri olan yün üreticiliği, maalesef piyasadaki ithal yünün artması ve keçecilik zanaatinin yavaş yavaş değerini kaybetmesi ile gün geçtikçe yok olmaktadır. Ülkemizde yetiştirilen yün yapağı maalesef yarı mamül ürün olarak pazarda yer bulabilmektedir. Freyja Concept, ülkemizde yetiştirilen hayvanların yününü iyileştirilmiş üretim yöntemleri ile katma değeri yüksek ürünler haline getirmeyi amaçladığını belirtiyor. Bunu da unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat olan keçecilikle yapıyor. 5. kuşak bir keçe ustasıyla çalışıyorlar. Zanaatin yayılmasının önemi ise organik keçenin en önemli büyüsü. Çünkü tamamen doğal yollarla işlenen gerçek keçe aslında bir nanoteknolojik tekstil malzemesi gibi de davranıyor. Elektriği minimalize ediyor, hafif ve bir hayli mukavemetli, kullandıkça kirini yüzeydeki topaklanan tüylerle atıyor ve su geçirgenliği de bir hayli az. Aynı zamanda tutuşmaz özelliğe de sahip ve doğada biyolojik olarak parçalanabiliyor.

Bununla beraber endüstriyel yollarla üretilen bir çantanın bize ulaşana kadar doğada bıraktığı su ayak izi yaklaşık 17.000 litreyi bulmaktadır. Freyja Concept en önemli amacının bu oranı binde birden daha az seviyeye getirerek üretim yapabilmek olduğunu belirtiyor. Ürünlerini üretirken kullandıkları özel yöntemde buna olanak sağlıyor.

Bu noktada bir diğer hedefleri de tüm koleksiyon parçalarında tamamen geri dönüşümden materyaller kullanarak %100 doğada biyolojik olarak parçalanabilir, tamamen doğa dostu ürünler üretmek.

MARKA HİKAYEMİZ  

Doğal olanı, en doğal yollarla, tamamen el emeğiyle ve sürdürülebilir değerlerimize sahip çıkarak sizlere sunuyoruz.

Freyja Concept olarak sık seyahat eden iş insanları ve öğrenciler için fark yaratan, kullanışlı, hem spor hem de şık, her desenin sadece size özel olduğu çantalar üretiyoruz.

Yün çok özel bir materyaldir, endüstriyel yollarla işlemezseniz sentetik boyayı da kabul etmez. Piyasadaki yün türevi malzemeler ya da keçelerin bir çoğu sentetiktir ve maalesef keçenin taşıdığı önemli özelliklere sahip değildir. Bu yüzden keçecilik zanaati zahmetli olduğu kadar doğa dostudur çünkü ham yünün yapısı bozulmadan işlemenin ve boyamanın sırrı bu zanaatin inceliklerinde gizlidir.

Keçe literatürde medeniyetin ilk kumaşı olarak geçer. Hafif ama mukavemeti yüksektir, elektriği minimalize eder, doğada biyolojik olarak parçalanabilir ve tutuşmaz.

Amacımız bu kadar özel bir materyali dünyaya duyurmak ve bir marka haline getirip ülkemizde istihdam sağlamak olunca, ismi de hem global olmalıydı hem de keçe gibi eskilerden gelmeliydi. Bunun için de mitolojik kahramanlar hakkında araştırma yapmaya başladık. Bir hayalle başlayan bu maceraya da günümüze kadar büyüsünü kaybetmemiş bir kadın tanrıça neden can vermesin diye düşündük, en çok içimiz Freyja‘ya ısındı.

Freyja İskandinav mitolojisinde bolluk ve bereket tanrıçası olarak geçiyor. İki kedinin çektiği bir savaş arabasında resmedilen sarışın bir kadın aslında. Logomuzdaki kedi buradan geliyor.

Marka kurucumuz Busena ÇELİK ZÜMBÜL bir kadın girişimci olarak, güçlü ve savaşçı ruhlu bir tanrıçadan esinlenerek markanın bu ismi almasına karar verdi.

İyilik, bolluk ve bereket dileyerek çıktığımız bu yolda bizlerle yolunuz kesiştiyse ne mutlu. Birlikte büyümeye ve tüketirken aynı zamanda değer yaratmaya var mısınız?

KOLEKSİYON RESİMLERİ;






Bu yazıdaki referanslar: Freyja Concept


Bu basın bülteni Freyja Concept tarafından hazırlanıp Fashionziner ‘a iletilmiştir. Siz de moda markanızın basın bültenini Upload Your Spotlight sayfamızdaki formu doldurarak veya info@fashionziner.com adresimize göndereceğiniz e-posta aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz.


Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Fashionziner

Fashion Magaziner Portal

Fashionziner has 99 posts and counting. See all posts by Fashionziner

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir