2019 IN / 2018 OUT

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

2018 ile birlikte yer yer oldukça ses getiren bazen de farklılığıyla bir kesim tarafından beğenilmese de yine dikkatleri üzerine çekmeyi başaran tarzları da geride bıraktık. Şimdi yepyeni heyecanlarla 2019 a ve beraberinde getirdiği modasına merhaba diyoruz. 2018 de parlayıp bu günlerde ‘OUT’ olanları hatırlamaya, 2019la birlikte hayatımıza girecek ‘IN’ lerle tanışmaya hazırsanız hadi başlıyoruz…

1/5 Oversize Ceketler OUT / Çalışma Tulumları IN

Maskülen tarzı sonuna kadar hissettiren özellikle Lady Gaga ile bütünleşen oversize ceketler artık bir bir raflardan kalkıyor. Yerine tek parça işçi tulumlarını anımsatan ilkbahar yaz sezonunun ‘it’ ögesi olmaya aday yeni nesil tulumlar tasarımcıların farklı yorumlarıyla karşımıza çıkıyor. 

2/5 Logomania OUT / Tek renk IN

Geçtiğimiz sezonda artık zirveye ve doyum noktasına ulaşmış logomania; yani baştan aşağı aynı markanın logosunu taşıyan tasarımları kullanmak artık yavaş yavaş gerilerde kalmaya başladı bile. Logolar, 2019la birlikte tek renk ya da ton-sür-ton giyime yerini bırakmış durumda. Özellikle, ilkbahar sezonunda öne çıkan favori renk bej ve tonları olacak. Tasarımlarıyla ünlü markalardan Burberry ikonik trençkotunu bejin 50 farklı renginde tekrar yenilerken, Dior bej ve tonlarını zarif kadın imajının altını çizerek tasarımlarında yeniden hayat verdi.

3/5 Diz Üstü Çizmeler OUT / Uzun Ceketler IN

Kendini deri formunda gösteren kış sezonunda neredeyse kadınların her rengini dolabında bulundurduğu uzun deri çizmelere elveda deme vakti geldi çattı. Başrolde artık boyları çok daha uzun formda olan deri ceketler var! Havaların ısınmasıyla günlük stilde tercih edilen deri ceketler uzunluğunu arttırarak dış giyimin parlayan yıldızı haline geliyor. 2019 da kurtarıcı parça olacağa benzeyen deri paltoları geçen sezonlardaki trençkot elbiseler şeklinde de kullanarak sokak stilinize farklı bir hava katmanız da mümkün görünüyor.

4/5 Abartılı Fırfırlar OUT / Sade Minimal tasarımlar IN

İster gündüz olsun ister gece pek çok tasarımda yerini almış, aşırı doz fırfırlar 2018le birlikte bir nebze olsun geride kalıyor. Her ne kadar enerjik gözüküp, parti ortamlarında aranılan kıyafetler haline gelse de 2019da, yeni sezonda etkilerini hafiflettiğini hep beraber göreceğiz. Bununla birlikte el işçiliğinin ön planda olduğu parçalar her alanda abartı ve yapaylığa karşı meydan okuyor. Önümüzdeki yaz, tığ işi elbiseler, mayo ve bikiniler aynı zamanda elde örülmüş çantalarla geleneksel izler günlük hayat içine dâhil ediliyor, tekrar soluklanması için yeni bir fırsat veriliyor.

5/5 Eşofman Takınlar OUT / Takım Elbiseler IN

Her ortamda rahatlıklarından ödün vermeyen kadınların çokça sevip deyim yerindeyse bağrına bastığı eşofman takımlar sokak stilinden çekilip, çoktan esas yeri olan spor salonlarına geri dönüş yaptı bile! Ton-sür-ton uygulamalarını başarıyla adapte edebileceğimiz takım elbiselere gardıroplarda yeniden yer açmanın tam zamanı. Enerjisi yüksek yaz aylarından ilhamını alan tasarımcılar defilelerinde kullandıkları pastel ve canlı renklerle size sendromsuz pazartesiler vadediyor.

Keyifli haftalar…


Damla Rabia Tüzer

“ Hayatı yakala! ” 


Bu yazıdaki referanslar: https://www.sibeldurmaz.com.tr/

https://tr.pinterest.com/charlottebaylis

http://www.trendus.com/fotohaber

http://www.tesetturgiyim.com/

https://www.vogue.co.uk/


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir